Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

After Earth / Pärast maailmalõppu (2013)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Okt 15, 2013 3:46 pm    Teema: After Earth / Pärast maailmalõppu (2013) Vasta viitega

Wikipedia
IMDB

Alustan oma arvamust teemaks olevast filmist sellega, et varem nähtud treileri põhjal oli mul sellest filmist tekkinud suhteliselt erinev ettekujutus sellest, missuguse filmiga tegelikult tegemist oli. Näiteks ei teadnud ma, et film on sisuliselt Jaden Smithi sooloetteaste ning et Will Smith on raskelt vigastatud ja jälgib tegevust kosmoselaeva vrakist. Samuti ootasin ma mõnevõrra tempokamat ja huvitavamat filmi. Aga siinkohal pean tunnistama, et kuigi eeltoodust tulenevalt valmistas film mulle mõningase pettumuse, ei ole võib-olla filmi suhtes kuigi õiglane seda kritiseerida minu ootustele mittevastamise eest.

Aga isegi objektiivse(ma)lt hinnangut andes ei saa ma väita, et tegemist oleks hea filmiga. Esiteks pean rõhuma sellele, et sündmustik ja tegelased ning nende dialoogid mõjusid väga klišeeliselt. Ma ei suuda küll hetkel nimetada peast ühtegi filmi, kus oleks olnud samasugune sisu, kuid võin öelda, et mingeid üllatusi ega uudset teemakäsitlust ma seal ei märganud.
Kitai (Jaden Smith) oli tüüpiline (õigustatult) pahur teismeline, kes tundis, et tal on vaja midagi tõestada. Tema isa Cypher (Will Smith) käitus nagu tüüpiline tropp, kes ei suutnud mõista, et kodus ei ole vaja sõjaväelist korda. Ja filmi lõpuks oli mõlema suhtumine loomulikult muutunud ning isa ja poeg leidsid teineteist uuesti. Siin ei saa ka mainimata jätta seda, et Kitai õe surm koletise ursa käes mõjus kuidagi rumalalt. Selle asemel, et üritada lootusetut võitlust, oleks ta võinud ka koos oma vennaga klaaskupli alla ronida ja kogu edasine jama halbade peresuhete näol oleks jäänud olemata. Ursa ise oli samuti üsna ebaloogiline koletis. Kui mingid pahad tulnukad olid näinud niipalju vaeva selliste elukate loomiseks, siis kas oleks raske olnud neile lisaks veel mõned paarid silmi külge pookida. Ja teiseks, kas tulevikus enam kaugelt lastavaid tulirelvi või helikoptereid polegi, millega neid elukaid tappa ja tõesti on lähivõitluses kasutatavad külmrelvad ainsad vahendid, millega nende vastu võidelda?

Teine probleem seisnes minu jaoks selles, et ei Will Smith ega tema poeg Jaden Smith ei suutnud ekraanil kaasahaaravalt mõjuda ning siin viitaks eelmisele lõigule - kui need kaks tegelast oleks läbi džungli matkamise kahekesi ette võtnud, oleks see filmi arvatavasti oluliselt vaadatavamaks muutnud. Ma ei tea, kas see oli näitlejate või stsenaariumi viga, aga mõlemad tegelased mõjusid lihtsalt igavana.

Olgu, nüüd ma olen piisavalt norinud ja pahasti öelnud. Kas midagi hästi ka oli? Visuaalefektid olid kohati päris kenad, kuigi mitte väga muljetavaldavad võrreldes paljude teiste viimase aja filmidega. Kohati oli siiski liiga selgelt aru saada, et tegemist on arvutigraafikaga. Filmis rõhutatud sõnum, et oht on tõeline, aga hirm on valik, on kena ja lihtne tõde, aga samuti mitte midagi eriti originaalset ja liiga vähene, et sellele filmi üles ehitada.

Kokkuvõttes oli film After Earth minu jaoks suhteliselt igav linateos ja midagi erilist ei pakkunud. Soovitan vaadata siis, kui midagi muud parasjagu käepärast pole.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Nielander
Viitseadmiral


Liitunud: 7 Dets 2009
Postitusi: 216
Asukoht: Eestimaa

PostitusPostitatud: Esm Okt 28, 2013 9:57 pm    Teema: Vasta viitega

See film oli ikka väga kehv. Kogu see lugu oli kuidagi nii ebaloogiline, et pidi täitsa punnitama, et lõpuni vaadata. Miks kuradima pärast oli see tulnukate loodud koletis ikkagi disainitud inimesi ainult hirmu järgi "nägema"? No mis mõte sellel olla saab? Ma saaks veel aru, kui need koletised ise oleksidki tulnukad olnud ja kuidagi selliseks arenenud. See suure linnu storyline mõjus vahepeal nagu mingisugune viieaastase muinasjutt - et alguses nagu ründas ja siis viis millegipärast elusa ja tervena oma pessa ja siis lõpuks päästis ta ära ja siis suri ära. Miks ta ära suri? Miks öösiti nii külmaks läks? Lausa nii külmaks, et silmnähtavalt taimestik jäätus. Kui külm peaks sellise asja jaoks üldse olema? Miks Kitai ja ta isa mõlemad arvasid, et kõige parem koht hädasignaali jaoks oleks vulkaani tipp, millest nähtavasti tuli kogu see suits ja pask välja, mis nagu oleks tegelikult pidanudki seda signaali algselt segama? Miks planeedil piisavalt hapniku ei olnud? Kõik koht oli üks suur vihmamets ja selgelt primaadid ja kaslased ja linnud ja isegi sead elasid seal täitsa normaalselt. Kuidas Kitai teadis, et ta saab oma ülikonnaga lennata, kuigi päev varem ei saanud ta aru, miks ta ülikond värvi vahetas? Kuidas ta üldse maandunud oleks? Mingi peidetud langevari kusagil, millest ta kindla peale teadis? Kuidas isa Kitaid vahepeal mingisugustest suvalistest kaameranurkadest nägi? Jne...
Neid küsimusi tekkis nii palju, et ma jõua kõiki ära küsidagi...
_________________
When the spit hits the fan...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group