Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Thor (2011)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Nov 02, 2013 7:29 pm    Teema: Thor (2011) Vasta viitega

Wikipedia
IMDB


Jätkame Marveli superkangelasfilmide teemadega. Smile

Pean tunnistama, et enne filmi vaatamist puudusid mul igasugused varasemad teadmised sellest tegelasest (kui tema nimekaim Tähevärava saagast välja arvata) ning ettekujutus, millest see film võiks rääkida. Tõsi, Raudmehe ja Hulki filmidega tutvust teinuna ootasin ma siiski stiililiselt sarnast linateost. Enam-vähem nii see ka oli ning lühivõrdlusena mainiks seejuures niipalju, et Thor meeldis mulle tunduvalt rohkem kui The Incredible Hulk, aga mitte nii palju kui selle ajani tehtud kaks Raudmehe filmi.

Thori juures oli minu jaoks suurim probleem see, et esiteks filmi tegevustikul ei olnud nagu konkreetset algust ja lõppu, vaid see nagu lõppes mingis suvalises kohas; ja teiseks tegevustik ise jättis kuidagi seletamatult suvalise mulje. Võib-olla oli see taotluslik, sest just nüüd on kinodesse jõudnud järg sellele filmile, aga võib-olla oli asi lihtsalt minus.

Sisuliselt oli Thor siiski Marveli superkangelasfilmile kohane - ei võtnud ennast liiga tõsiselt, sisaldas piisava hulga klassikalisi kli¹eesid (kuidas filmides naised alati nii kergesti ja kiiresti armuvad nägusasse võõrasse, keda nad isegi ei tunne? Very Happy ) ning pakkus tänu headele efektidele ja muidu kõrgele tehnilisele tasemele visuaalselt rikast ja nauditavat vaatepilti. Näitlejatele midagi ette heita pole - nimitegelase rolli mänginud Chris Hemsworthist jäi küll mulje, et ta oli valitud sellesse ossa ainult oma välimuse tõttu, aga tõenäoliselt see täpselt nii oligi ja ega see mind ka ei sega. Mulle tegelikult meeldis Loki tegelasena rohkem ja eriti positiivne oli see, et vähemalt minu hinnangul ei olnud temast tehtud ühemõtteliselt paha ja vaenulik tegelane, vaid teatud nüansid näitasid, et ta mõtles laiemalt kui vaid iseenda peale ning pigem oli tal oma kuningast kasuisast ja poolvend Thorist mõnevõrra teistsugune arusaam, kuidas tuleks mingites olukordades käituda. Aga siin mulle juba tundub, et selline mõttekäik on Thori juures juba liialt kõrgelennuline ja viib eemale filmi meelelahutuslikust eesmärgist.

Igatahes loodan, et mul tekib võimalus ka filmi järge peagi näha. Smile
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group