Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

World War Z / Z maailmasõda (2013)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Okt 16, 2013 6:51 pm    Teema: World War Z / Z maailmasõda (2013) Vasta viitega

Wikipedia
IMDB


Filmist World War Z rääkides ei saa arvatavasti vähemalt Ulmefoorumis mööda vaadata teatavatest võrdlustest sarjaga The Walking Dead. Ütleksin, et kuna nende algmaterjal on erinev (filmil raamat ning sarjal koomiksid), siis ei saa kindlasti üht süüdistada teise ahvimises. Pigem olen seisukohal, et film ja sari täiendavad teineteist suurepäraselt. Kui vaadata mööda peamisest stiililisest erinevusest, milleks on asjaolu, et The Walking Deadi zombid on pigem laibale kohaselt suhteliselt aeglaselt komberdavad elukad, siis World War Z zombid on ebainimliku tugevuse ja atleetlike võimetega, sooritades hüppeid ja joostes kiirusega, milleks ei ole ükski sportlane võimeline (kuigi ka TWD zombid on selles osas natuke arenenud), siis vaatab sari zombi-apokalüpsile läbi väikese ellu jääda üritava seltskonna prisma, kes elab kaugel suurtest asustuskeskustest ning ei oma kokkupuudet valitsusorganite ja sõjaväega, samas kui film näitas pigem zomb-apokalüpsi seda külge, mis juhtus suurlinnades ja mujal maailmas ning kuidas sellele probleemile lahendust leida üritatakse (see on vist üks pikemaid lauseid, mida ma Ulmefoorumis kirjutanud olen Smile).

Kui rääkida filmist endast, siis ei saa mainimata jätta ka seda, et selle tegemine oli suhteliselt problemaatiline ning näiteks esialgu pidi viimane kolmandik toimuma üldse Venemaal (kui keegi mäletab kinost varasemaid treilereid, siis seal mainiti ühe repliigina "Russia is a black hole", kuid filmis oli selles repliigis Venemaa asendatud juba Indiaga. Õigupoolest filmitigi Moskvas ka filmi lõpp ära, kuid et ei stuudio ega produtsendid jäänud sellega rahule, tehti filmile uus lõpp, mis toimus WHO laboris Walesis. Osalt sellest tingituna, aga osalt ka muudest põhjustest tulenevalt oli üldmulje filmist minu jaoks selline, mida võib ilmselt kirjeldada ingliskeelse väljendiga disjointed mess. Vaadates jäi mulje, et film koosneb paljudest täiesti erisugustest osadest ja pani mind ausalt öeldes mõtlema, et sellise kontseptsiooni oleks tunduvalt edukamalt saanud ekraanile tuua televisioonis minisarjana. Seejuures pean ka märkima, et kuigi asukohad vahetusid ja tegevustik muutusid päris tihti, siis kohati tundus film ikka liigselt venivana; seda eriti filmi viimases osas Walesis, mis muuhulgas erinevalt eelnenud osast mõjus kuidagi odavalt ja televisioonilikult - tõenäoliselt oli neil lihtsalt raha otsa saanud, et filmilikumat viimast vaatust teha.

Mis puutub näitlejatesse, siis Brad Pitt sellesse rolli minu arvates eriti ei sobinud. Ma ei väida üldse, et tegemist oleks halva näitlejaga, vaid ta lihtsalt ei mõjunud sellises rollis minu jaoks tõsiseltvõetavana. Samas üks asi, millega film suutis mind üllatada, oli teadlase Fassbachi ootamatu surm üsnagi filmi alguses. Alguses jäeti temast mulje kui olulisest tegelasest zombi-viirusele ravimi leidmiseks ning pärast tema kõnet lennukis (USA Merevägi oli kuskilt endale An-12 hankinud, selle oma värvidesse maalinud ja kõige tipuks suutis selle veel lennukikandjalt teele saata) jäi mulle mulje, et tegu on tõenäoliselt filmi lõpuni elava tegelasega. Boy, was I wrong. Very Happy

Tehniline tase oli filmil kokkuvõttes kõrge, kuigi ebaühtlane juba eelpool mainitud viimase vaatuse tõttu.

Kokkuvõttes on World War Z film, mida zombifilmide huvilistel tasub vaadata, kuid mis ei ole kindlasti täiuslik.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Luury
Veteran


Liitunud: 3 Dets 2004
Postitusi: 825
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Jan 09, 2014 2:19 am    Teema: Vasta viitega

Üle pika aja sain kinos mõnusa elamuse. Pinget jätkus lõpuni ning kuigi mõtlesin ka ise, et tegevus oli päris korralikult jupitatud, ei osutunud see väga häirivaks.

Meeldis ka see, et erinevalt tavapärasest laibastunud olekust ei olnud Z-s tegu surnute ärkamisega, vaid pigem inimeste suremisega, muutudes seeläbi millekski veelgi hullemaks. Meenutasid sipelgaid, kes suudavad üksteise otsa ronides ja kinnitades suuri vahemaid ületada ja kõrgustesse ronida.

Väga hästi kulutatud 5€!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group