Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Üksiku asteroidi episoodid

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Märts 24, 2006 7:48 pm    Teema: Üksiku asteroidi episoodid Vasta viitega

Ka sellel aastal pidi tegema ühe suure teema ning daamid ja härrad, siin ta on!

Selle teema eesmärk on välja selgitada, millised 10 ulmesarjade episoodi võtaksid foorumi liikmed kaasa, kui nad oleks sunnitud veetma pika aja kosmoselaeva päästekapsulis, üksiku asteroidi pinnal. Kaasas on vaid väike telekas ja DVD mängija. Smile

Episoodid, mida te kaasa võtate, ei pea sugugi olema parimad, vaid sellised, mida te eelmainitud olukorras vaadata tahaksite. On selge, et kümme episoodi on väga väike hulk ning parimaid ei jõuaks ükski korralik ulmefänn nii väiksesse nimekirja mahutada. Ka minul oli nimekirja koostamisega suuri raskusi ning ma ei ole päris kindel, et ma tegin just parima valiku, kuid siin nad on:

1. Babylon 5 - "Severed Dreams": Seda episoodi julgen ma pidada mitte ainult selle fantastilise sarja parimaks osaks, vaid ka läbi aegade parimaks ulmesarjade episoodiks üldse. Midagi nii hingematvalt võimast, tõetruud ja kunstiliselt professionaalset ei ole ma rohkem kohanud. Episoodis on olemas kõik, mis ühes ulmesarjas peab olema ning on ehtne näide sellest, kuidas heast ideest on võimalik, suurepärase näitlejatöö ja eriefektidega, teha tõeline meistriteos. Cool

2. Star Trek: DS9 - "Far Beyond the Stars": Siinkohal on tegu ühe silmapaistvaima DS9 episoodiga, milliseid oli küll sarjas hulgaliselt, kuid millest just see säras minu hinnangul kõige eredamalt. Kõige rohkem rõhku on siin pandud näitlejatööle ja tuletaks meelde, et esimest korda nägime sarjas ka nende näitlejate nägusid, kes olid tavaliselt tugevalt maskeeritud. Tänu geniaalsele ideele ja näitlejate parimale panusele, pani see osa päris sügavalt mõtlema meie praeguse maailma pahedele. Episoodis käsitleti küll aega, mil rassism oli haripunktis, kuid kui mõtlema hakata, siis ei ole inimesed ka praeguses maailmas palju tolerantsemad.

3. Star Trek: Enterprise - "Shuttlepod One": Malcolm ja Trip kahekesi mahajäetud süstikus, arvamas, et tähelaev Enterprise on hävinenud ja neil pole enam erilist lootust ellu jääda. Mis oleks üksikul asteroidil olles parem kui näha inimesi endaga sarnases olukorras. Lisaks tuleb mainida, et tegu on sarja ühe nauditavama episoodiga, mida võib vaadata mitmeid kordi, ilma et nende kahe mehe suurepärasest jutuajamisest ära tüdineks. Selliste osade järele hakkasin sarja hilisemate hooaegade vältel puudust tundma.

4. Star Trek: TOS - "The City on the Edge of Forever": Nagu paljude kriitikute hinnagul, nii ka minu arust, on selle osa näol tegu Treki originaalseeria parimaga. Võiks väita, et sellist kvaliteeti annab otsida isegi kaasaegsete sarjade hulgast. Shatner, Nimoy ja Kelley näitasid siin oma parimaid näitlejaoskusi ning realiseerisid tegijate särava idee lausa sajaprotsendiliselt. Episoodis ei ole puudust komöödiast, teaduslikust spekulatsioonist ega ka tragöödiast. 20 punkti kümnest.

5. Babylon 5 - "The Geometry of Shadows": Selles osas tutvustatakse meile põhjalikult müstilisi Techno-Mage'e, kelle päritolust keegi eriti midagi ei tea. Leian, et nende sarja toomine lõi kogu loole uued mõõtmed ning andis mõista, et midagi tõeliselt suurt on tulemas. Techno-Mage'ide grupi liidri viimane vestlus kapten Sheridaniga oli lausa kustumatu ning pani mõtlema, nagu see on kohane paljudele B5 episoodidele. Lisaks vürtsitati episood nauditava komöödiaga. Mis oleks üksikul asteroidil olles lõbusam kui vaadata Ivanova vaprat üritust lahendada drazide rohelise ja lilla poole lõputu konflikt? Very Happy

6. Star Trek: Enterprise - "Silent Enemy": Taaskord on tegu ühega parimatest Enterprise'i episoodidest, mille suurim trumpp on selgelt pinge, mis suudetakse osa vältel üles kerida. Tegu on kahtlemata sarja kõige õudusttekitavama ja müstilisema episoodiga, mis ei vastagi kõigile tõstatatud küsimustele. Meile näidatakse, et inimesed ei ole galaktikas kõige võimsamad ja eksisteerib jõude, mis on meile mõistmatud. Kindlasti ei tee see osa üksikul asteroidil tuju paremaks, pigem vastupidi, kuid sellist episoodi ei saa lihtsalt maha jätta, tulgu või veeuputus. Smile

7. Star Trek: DS9 - "It's Only a Paper Moon" Kuna Vic on minu arust sarja DS9 lahutamatu osa ja tema vaatamine teeb mul alati tuju heaks, siis pean vajalikuks ka ühe tema osa kaasavõtmist. Kindlasti on see episood vajalik ka Nogi tegelaskujule, kes ei ole just sarja alguses eriti silmapaistev, kuid näitab seekord, et tema väljajätmine oleks olnud viga. Nägime suurepärast näitlejatööd mõlema mainitud tegelase poolt ning meile avati taaskord uus uks Treki maailmas - Elame praeguses ajas ja mõtleme vahel, et tahaks põgeneda tulevikku, kus võime kohata oluliselt paremat elu, kuid sarja tegelased tüdinevad vahel oma reaalsusest ja otsivad vabastust hoopis minevikust. Paneb mõtlema. Wink

8. Stargate SG1 - "Window of Opportunity": Kaasa tuleks võtta ka ühe silmapaistva SG episoodi ja sellest paremat annab leida. Episood toob meieni sarja parima huumori: O'Neill lööb täheväravasse golfipalle, suudleb Carterit, üritab voolida vaase ja Teal'C saab iga uue ajaringi alguses uksega vastu pead, mis tal lõpuks ära viskab ning mille peale otsustab ta kostitada olukorra peasüüdlast ühe tubli ukselöögiga. Very Happy
Sarjas on ka teisi lahedaid osi, kuid arvestades minu olukorra tõsidust, kulub ära iga raas komöödiat.

9. Star Trek DS9 - "The Magnificent Ferengi": Jah, ma tean, jälle Star Trek, jälle DS9, ei suuda ma varjata oma armastust selle sarja vastu.
Otsustasin, et kuna ferengid mängivad selles sarjas väga olulist rolli ning kuna nendega saab alati nalja, siis ei saa ma kõiki nende episoode välja jätta. Selle osa näol on tegu minu arust ühe kõige koomilisemaga DS9 ajaloos. Ferengid andsid endast kõik, et käituda nii absurdselt ja koomiliselt kui vähegi saab ning mis peamine, nad tulid vaatamata oma uskumatule saamatusele tervest loost võitjatena välja. Kui 'vapper' meeskond hävitas oma ainsa pantvangi, ei suutnud ma enam naeru tagasi hoida. Midagi nii lahedat annab välja mõelda. Very Happy

10. Star Trek: TNG - "All Good Things...": Parim näide sellest kuidas tuleb ühte sarja lõpetada. Kõige omapärasema ja laiaulatuslikuma idee jätsid tegijad lõppu ning hoolitsesid selle eest, et seda juba nii kerge unustada ei oleks. Kõik tegelased näitasid veelkord oma parimaid pooli ning kogu loo pärliks oli loomulikult Patrick Stewart. Bravo! Applause

NB! Episoodid ei ole paremusjärjestuses. Numbrid on ees vaid selleks, et nimekirja parem jälgida oleks. Usun, et järjekorda olekski selliseid episoode äärmiselt raske, kui mitte võimatu, panna.

Iga episoodi juurde paluks kirjutada lühike selgitus, ideede puudusel, piisab ka ühest lausest. Wink

Loodan, et naudite selle nimekirja koostamist.
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"


Viimati muutis seda TrekRanger (Laup Märts 25, 2006 1:04 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Reede Märts 24, 2006 10:27 pm    Teema: Vasta viitega

Suurepärane teema. Smile

Ka minu valiku kohta pole kõige õigem öelda "10 parimat", parem sõna oleks "10 kõige meeldejäävamat". Kuid ega neil suurt vahet pole. Järjestus pole täiesti suvaline. Ma ei võtnud ainult puhast ulmet, pole mõtet nii sügavuti minna - võtsin ka fantastikat sisse (nagu Angel).

1. Babylon 5 - "Severed Dreams": Tõesti fantastiline osa. Parim ulmesarjade osa, mida ma näinud olen. Tempo on aetud kõrgeks, fantastilised näitlejad, suurepärased eriefektid, pinge on haripunktis. Siin pole ühtegi puhkehetke, actionile järgneb action. Rünnakule järgneb rünnak, tunne on nagu ise peaks jaama kaitsma. Ning lõpu Minbari cruiserite saabumine on maagiline hetk, pean neid kõige paremini disainitud B5 laevadeks.

2. Angel - "You're Welcome": Whedoni sarjade Buffy/Angel/Firefly parima osa au kuulub David Fury kirjutatud ja lavastatud 5nda hooaja Angeli osale (muideks David Fury on kirjutanud ka mitmeid Lost'i osi, näiteks Walkabout ja Numbers, mõlemad neist kuuluvad minu silmis antud sarja absoluutsesse paremikku). Kogu kompott on suurepäraselt kirjutatud ja meisterlikult lavastatud. Sellised osad mulle meeldivad, täpselt minu maitsele. Vaiksed ning mõtlemapanevad, eelistan dialoogi actionile (ning nagu Whedoni sarjale kohane, dialoog on Angeli üks plusse). Suurepärased sooritused Angeli, Lindsay ja Cordelia näitlejatelt. Kiitused ka kustilisele poolele, kõik on kõige kõrgemal tasemel.

3. Farscape - "Dog With Two Bones": Parim Farscape osa. Kuigi tegemist on kolmanda hooaja finaaliga, oli see järjekorras teine osa mida antud sarjast nägin (esimene oli tähtsusetu neljanda hooaja episood) - muljed olid suurepärased. Suurepärane osa. Näitab selgelt ära, miks Farscape on viimaseaja üks parimaid ulmesarju. Sarjale omane huumor ja draama, kõigist tegelastest on saadud just see, mida nad sarjale annavad. Tegijad tabasid kümnesse. Siin on kõike, mis teeb Farscape'ist Farscape'i.

4. Babylon 5 - "Intersections in Real Time": Mina kuulun nende hulka, kelle arvates on tegu sarja ühe parima osaga. Piisavalt omapärane osa, erineb hallist massist. Selline tore ajupesu. Vaataja on samas olukorras Sheridaniga, tekib teadmatud järgneva üle. Pannakse mõtlema, mis edasi saab. Mulle sellised osad meeldivad.

5. Farscape - "Terra Firma": Sarja üks eesmärke on saavutatud. Crichton oma tulnukatest laevakaaslastega on jõudnud Maale. Kontrastid on hiigelsuured, kultuurid on erinevad (rääkimata tehnikast). Oma olemuselt on tegu ühe tähtsaima osaga sarja struktuuris ning sellega õnnestuti suurepäraselt.

6. Firefly - "Out of Gas": Sarja parim osa.

7. Battlestar Galactica - "Kobol's Last Gleaming": Esimesele hooajale vääriline lõpp. Tegemist ühe parima cliffhangeriga ulmesarjade ajaloos, kogu Sharoni teema saab suurepärase lõppvaatuse. Eraldi kiidusõnu väärt on Sharoni ja Baltari vestlus.

8. Buffy - "Once More, With Feeling": Mis teha, mulle meeldivad muusikalid. Eriti veel sellised, kuhu on piisavalt $$$ ja aega kulutatud. Pole suur Buffy sarja fänn, mulle on alati Angel rohkem meeldinud (tumedam ja tõsisem), kuid selles osas on midagi erilist. Suurepärane teostus. Sisu on teisejärguline, kes see muusikalide puhul ikka sisu jälgib, see on ainult moodus ühest muusikanumbrist teisele üleminekuks.

9. Babylon 5 - "Sleeping in Light": Väärikas lõpp suurepärasele sarjale.

10. Farscape - "Won't Get Fooled Again": Farscape huumori parim näide. Sari on omapärane, otsib alati uudseid lähenemisi ja mooduseid kuidas vaatajaid üllatada. Samas on sekka visatud ka mõned päris häirivad kohad (Crichtoni ja tema ema teema).

Igatahes nimekirja koostamisel tekkis suur huvi neid osi uuesti vaadata, paljusid enam suurt ei mäletagi. Pole Star Treki ega Stargate vaataja, nagu näha domineerivad B5 ja Farscape. Väärt sarjad.
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
shadowman
Veteran


Liitunud: 11 Jan 2005
Postitusi: 645

PostitusPostitatud: Laup Märts 25, 2006 12:39 am    Teema: Vasta viitega

1. Star Trek Voyager - Blink of an Eye
Kui ma esimest korda seda episoodi nägin, siis ma olin lihtsalt hämmeldunud. Midagi nii head muidu üsna üksluiselt Voyagerilt poleks ka parima tahtmise juures iialgi oodata osanud. Pean seda üheks parimaks episoodiks ST ajaloos üldse.

2. Stargate SG1 - Ethon
Kui üks osa Stargate'i peaaegu 200 hulgast välja valida, siis pole kahtlust, et see on Ethon.

3. Firefly - Ariel
Võibolla Firefly parim episood, minu lemmikosa igatahes.

4. Star Trek TOS - The City on the Edge of Forever
Originaalseeria parim episood ja selline, mida võib palju ikka väga palju kordi vaadata.

5. Firefly - Serenity (pilootosa)
[i]Firefly at its best[i]... mis ma muud oskan öelda.

6. Star Trek TOS - Menagerie
Veel üks osa TOS'ist. Minumeelest samuti üks parimaid episoode, väga heade dialoogide ja pingelise atmosfääriga, korralik kvaliteetne episood.

7. Star Trek TNG - The Best of Both Worlds
Kaheosaline episood, üks sellistest TNG osadest, mida aegajalt üle vaataks. Ja Borg!

8. Firefly - Objects in Space
Veel üks osa Fireflyst, kolmas juba siia nimekirja. Aga sari on minu arvates seda väärt ja Objects in Space on lihtsalt nii hea osa, et seda välja jätta ei saa.

9. Star Trek Enterprise - Twilight
Tükk aega mõtlesin, millist Enterprise'i osa valida. Lõpuks jäi sõelale Twilight - tagantjärele mõeldes võibolla Enterprise'i parim osa.

10. Stargate Atlantis - Aurora
Parim, mida Atlantis siiamaani pakkuda on suutnud. Mahub ka napilt kümne episoodi hulka, mis tasuks kaasa võtta.

Nagu näha, puudub minu nimekirjast B5, millest ei ole ma oma suurimaks tragöödiaks ühtki osa näinud. Kui kunagi see sari ära vaadatud saab (ja ära vaadatud ta saab, seda võin ma lubada, iseasi, millal), siis tuleb siia nimekirja kindlasti oma korrektuure teha.
_________________
Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me


Viimati muutis seda shadowman (Kolm Märts 29, 2006 11:09 am). Kokku muudetud 2 korda
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Märts 25, 2006 12:54 pm    Teema: Vasta viitega

Väga hea ja kauaoodatud teema! Cool Nagu öeldud, tuleb need episoodid kaasa võtta üksikule asteroidile ja sellest tingimusest lähtudes ka oma valiku tegin. Ka minu arvates ei pea need olema just tingimata parimad või üldiselt kriitikute poolt kõrgelt hinnatud episoodid, vaid hoopis pakkuma vaheldust ja samas olema sarjale iseloomulikud.
Üldiselt meeldivad mulle masendavad episoodid ja nendest saaks üsna pika nimekirja teha, aga kogu aeg ainult sellist masendust vaadates tuleks endal ka masendus peale, nii et üritasin ka kergemaid episoode valida, kus oleks actionit ja eriefekte.

Paremuse järjekorda ei pannud, sest ei näinud sel mõtet, aga järjekorranumbrid siiski panin selguse jaoks.
Niisiis:

1. Star Trek: The Original Series - "Balance of Terror"
Minu jaoks on see konkurentsitult parim Originaalseeria episood. Nagu ma juba kuskil maininud olen, võin ma seda episoodi kümneid kordi vaadata ja ometi ei hakka ühelgi hetkel igav. Näitlejatöö ja kõik muu on täielikust tippklassist.

2. Star Trek: Enterprise - "Similitude"
Nagu BoT'i puhul, pean ka seda episoodi oma sarja parimaks. Võimas esitus Connor Trinneerilt ja teisteltki näitlejatelt.

3. Babylon 5 - "Severed Dreams"
Sigma ja TrekRanger rääkisid juba kõik ära, tõepoolest on see üks parimaid ja meeldejäävamaid ulmesarjade episoode läbi aegade.

4. Babylon 5 - "Endgame"
B5 lihtsalt on nii hea sari ja seal on niipalju häid episoode, et valiku tegemine on raske. Väga meeldis mulle ka siin juba mainitud "Intersections in Real Time", aga selle lisamisega oleks juba kolm osa B5'st minu listi sattunud ja "Endgame'i" ei tahtnud ka välja jätta. Pealegi selliseid masendavaid osi on niigi juba küll.

5. Star Trek: Deep Space Nine - "What You Leave Behind"
Minu arvates on see kõige parem ulmesarjade lõpuosa läbi aegade (ja pealegi saan ma selle varjus tegelikult 90 minutit tavalise 45 asemel kaasa võtta:D). Selles episoodis valitseb tõeline lahkumisetunne kuid samas ei ole see masendav, vaid annab mõista, et elu läheb kõigele vaatamata edasi.

6. Star Trek: The Next Generation - "Who Watches the Watchers?"
Noh, iseenesest on TNG's ju põnevamaid ja emotisonaalsemaid episoode, aga ma tahtsin midagi, mis selle sarja olemust hästi iseloomustaks ja puudutaks ka tõsiseid teemasid, nii et selle episoodi valisin üsna lihtsalt.

7. Stargate SG-1 - "Lost City"
Võimas show; ja muidugi 90 minutit taaskord. Very Happy Nagu mõne muugi sarja puhul, on ka SG-1's paremaid osi, aga "Lost City" on just selline kaasahaarav ja tempokas osa, mida üksikul asteroidil kindlasti hea vaadata on.

8. Battlestar Galactica 2003 - "Final Cut"
Uue BSG osad on kangesti omavahel seotud ja raske on neist ühte kindlat eraldada, kuid "Final Cut" tundus piisavalt eraldiseisvana ja muidugi oli tegu ka väga hea osaga, eriti meeldis mulle lõpus vana sarja muusika.

9. Buck Rogers in the 25th Century - "Planet of the Slave Girls"
Ärge laske end sellisest kummalisest nimest eksitada, tegelikult on selle episoodi näol tegu ühe väga hea sarja ühe väga hea osaga. Samuti on see täispikk.

10. Firefly - "Ariel"
Üks list pole täielik ilma ühe Firefly episoodita ning "Ariel" oli neist see, mis mulle enim meelde jäi kui põnev ja kaasahaarav episood.



Alguses mõtlesin siia posti kirjutada ka need episoodid, mis listist napilt välja jäid, aga see oleks tulnud lihtsalt nii pikk, et keegi poleks seda lugeda viitsinud. Razz Tõepoolest oli raske valik, aga üritasin selle teha oma parima äranägemise järgi.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Aug 01, 2006 9:18 pm    Teema: Vasta viitega

Nonii, nüüd on päris pikk aeg mööda läinud ja rohkem pole keegi oma üksiku asteroidi episoode siia üles panna tahtnud.
Palun kõigil aktiivsetel liikmetel ennast kokku võtta ja see nimekiri koostada, sest väga huvitav oleks näha milliste sarjade milliseid episoode teie parimaks peate ning avastada koos teiega midagi varem märkamatut ka enda jaoks. Smile
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Ulmeguru
Laevastikuadmiral


Liitunud: 15 Juul 2005
Postitusi: 301
Asukoht: Saaremaa

PostitusPostitatud: Püh Aug 27, 2006 7:50 pm    Teema: Vasta viitega

Minu nimekiri... raske muidugi ainult kümme valida... aga proovin... asjad on lihtsalt tähestikulises järjekorras...

Angel: In the Dark
Esimese hooaja kolmas osa, kus Spike otsustab LA-d külastada...
http://www.episodeguides.com/scripts/getshow.php?s=angel&p=103&m=html
http://www.tv.com/angel/in-the-dark/episode/76/summary.html

Buffy the Vampire Slayer: Hush
Neljanda hooaja kümnes osa. Üks võikamaid sarja osasid ja ilmselt just seetõttu meeldejääv...
http://www.episodeguides.com/scripts/getshow.php?s=buffy&p=410&m=html
http://www.tv.com/buffy-the-vampire-slayer/hush/episode/66/summary.html

Carnivàle: Black Blizzard
Esimese hooaja neljas osa... jõujooned hakkavad juba paika saama...
http://www.tv.com/carnivale/black-blizzard/episode/270658/summary.html

Farscape: Premiere
Sarja avaseeria.
http://www.tv.com/farscape/premiere/episode/341308/summary.html

Firefly: War Stories
Üheteistkümnes osa... Adelai Niska oma parimal kujul...
http://www.episodeguides.com/scripts/getshow.php?s=0xdab1&p=111&m=html
http://www.tv.com/firefly/war-stories/episode/197341/summary.html

Lexx: I Worship His Shadow
Hiljem juurde filmitud neljast eelloost esimene. Seal see kirju kari siis koguneb...
http://www.tv.com/lexx/i-worship-his-shadow/episode/32212/summary.html

Tales from the Crypt: Lover Come Hack To Me
Esimese hooaja viies osa. Tüüpiline aga meeldejääv.
http://www.tv.com/tales-from-the-crypt/lover-come-hack-to-me/episode/37734/summary.html

The Twilight Zone: Where is Everybody?
Originaalsarja esimese hooaja esimene osa. Sealt see siis kõik algas...
http://www.tv.com/the-twilight-zone/where-is-everybody/episode/12585/summary.html

The Twilight Zone: To See the Invisible Man
Sarja teise tulemise esimese hooaja neljakümnes osa. Põhineb Robert Silverbergi samanimelisel jutul, mis on ka eesti keeles kolm-neli korda ilmunud.
http://www.tv.com/the-twilight-zone-1985/to-see-the-invisible-man/episode/75278/summary.html

The X-Files: Genderbender
Esimese hooaja neljateistkümnes osa. Ilmselt esimese parim...
http://www.tv.com/the-x-files/genderbender/episode/504/summary.html


Tegelikult on säherduse TOP10ne tegemine ikka suht raske, sest paljud osad pole üldse üksinda vaadatavad... ning eks see paras kurbmämg ikka oli...
_________________
Alles saad millegagi tegelema hakata, kui juba mõni pajatab sulle niisugust lora, et käed langevad iseenesest rüppe.
-- Sever Gansovski «Vincent van Gogh»

http://ulmeguru.blogspot.com/
http://ulmeseosed.blogspot.com/
http://tumetund.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Püh Aug 27, 2006 9:03 pm    Teema: Vasta viitega

Paar kommentaari. Smile

Ulmeguru kirjutas:
Buffy the Vampire Slayer: Hush
Neljanda hooaja kümnes osa. Üks võikamaid sarja osasid ja ilmselt just seetõttu meeldejääv...

Kuulub ka minu lemmikute hulka, Buffy omas parimas elemendis. Sama ka käsikirja autori kohta - Whedon at his best. Osa sai muideks ka Emmy nominatsiooni parima käsikirja kategoorias. Pole horrori fänn, kuid see osa sobis mulle suurepäraselt. Eriline kiitus huvitavate kurjamite eest.

Ulmeguru kirjutas:
Firefly: War Stories
Üheteistkümnes osa... Adelai Niska oma parimal kujul...

Ainuke Firefly osa, mis mulle vastu hakkas. Sama põhjus miks Reservoir Dogs ei kuulu minu lemmikute hulka (kuigi War Stories polnud see asi pooltki nii võigas kui RD's).
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
ordzo
Lipnik


Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 31

PostitusPostitatud: Teis Sept 19, 2006 3:27 pm    Teema: Vasta viitega

Poetaks kah sõna sekka Smile
Võibaolla minu suhtumine asjasse ei olekski see et võtta kaasa mis oleks tipp aga mis hoiaks asjaga kursis ja oleks meelelahutuslik.... (hmm segane lause)
Niisiis alustame....

1. Babylon 5 - A View from the Gallery

Selline lahe olustikuline asi, ei pea pingsalt kaasa mõtlema ja ei hakka piinama et mis nüüd edasi tuleb Smile ikkagi ju ainult 10 osa kaasas Smile

2. Babylon 5 - Day of the Dead

Enam vähem sama...

3. Stargate SG1 - Windoa Of Opportunity

Väääga naljakas osa.O'Neill viskab korraliku kildu Smile

4. Firefly - Out Of Gas

Selline hea, pisut tegelasi tutvustav osa...

5. Earth 2 - First Contact

Juhatab sisse imepärase loo ....

6. Jeremiah - To Sail Beyond The Stars

Ei oskagi kohe kommenteerida. Lihtsalt hea lugu.

7. Babylon 5 - Knives

Seal alguses on see hea koht kus Londo ja Vir duetti laulavad. Asteroidile on ju head muusikat kah vaja Smile

8. Jeremiah - The Long Road

9. Stargate Atlantis - Duet

Kui see naine seal Dr. McKay keha/mõistuse sees on, oi seda on ikka lõbus jälgida

10. Babylon 5 - A Late Delivery from Avalon

Ongi kõik, võta või jäta Smile
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Sigma
Veteran


Liitunud: 4 Okt 2005
Postitusi: 613

PostitusPostitatud: Teis Sept 19, 2006 6:26 pm    Teema: Vasta viitega

ordzo kirjutas:

6. Jeremiah - To Sail Beyond The Stars

Ei oskagi kohe kommenteerida. Lihtsalt hea lugu.

Suurepärane valik. Pole sarja parim osa, kuid see osa töötab minu jaoks väga hästi. Südamlik osa, just selliseid oleks sarja rohkem tarvis olnud. Kui sellele eelnev osa ("... And the Ground, Sown With Salt") oli räige, kuiv, vägivaldne (näidates selle maailma pahemat poolt), siis "To Sail Beyond The Stars" on sujuv, soe ja täis positiivseid emotsioone. Palju tuleb kiita Melissa Criderit, ta sobib väga hästi oma tegelaskujusse - täis soojust ja sõbralikust, lootust (usku), võibolla naiivsust kuid seda läheb selles maailmas tarvis (ja mis seal salata, näitleja näeb ka osas suurepärane välja). Lisaks on osas ka piisavalt huumorit ja salapära.

ordzo kirjutas:
10. Babylon 5 - A Late Delivery from Avalon

Jällegi suurepärane valik. Smile
_________________
Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
ordzo
Lipnik


Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 31

PostitusPostitatud: Püh Veeb 24, 2013 10:07 pm    Teema: Vasta viitega

Oh-oh-hooo... palju vett on vahepeal merre voolanud, palju uusi asju juurde tulnud ja võib-olla vanu juurde nähtud... äkki peaks nimekirjad ringi vaatama Smile ?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Veeb 25, 2013 12:42 am    Teema: Vasta viitega

ordzo kirjutas:
Oh-oh-hooo... palju vett on vahepeal merre voolanud, palju uusi asju juurde tulnud ja võib-olla vanu juurde nähtud... äkki peaks nimekirjad ringi vaatama Smile ?


Kahtlemata on vahepeal väga palju muutunud ja millalgi teen kindlasti siia teemasse mingi uuenenud nimekirja. Smile
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
ordzo
Lipnik


Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 31

PostitusPostitatud: Esm Aug 18, 2014 7:06 pm    Teema: Vasta viitega

kuidas siis selle uue nimekirjaga on ?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmesarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group