Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Planeet Maa = Emaplaat

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Mõtiskluste Planeet
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
see_tanel
Kadett


Liitunud: 19 Apr 2017
Postitusi: 1

PostitusPostitatud: Kolm Apr 19, 2017 10:20 pm    Teema: Planeet Maa = Emaplaat Vasta viitega

Vaadake ja mõtisklede:



Üritan asju kokku võtta niimoodi:
Planeet Maa peaks oma elanikkonnaga looma üks-ühele suhte emaplaadi ning seal liikuvate bitijadaga/andmetega, lühidalt riistvaraga. Let that one sink in...Oletame nüüd, et kasutaja suhe arvutiga on sama mis planeedi Maa suhe maavälise eluga. Arvuti koosneb mitmetest komponentidest: masinas/kastis/emaplaadis töötavad programmid, millest avaldatavad andmed kuvatakse kuvaril. Kasutajal on võimalus enda poolt sisestatud andmeid või tulemusi vaadelda seljuhul, kui teave läbib ringi: klahviatuur - RAM - kuvar. Planeet Maa kohta seda öelda ei saa: siiani on olemas kahtlus, et viljaringid ning vastuvõetud raadiosided pole maaväliste olendite töö. Märkimisväärseim katse mingidki vastust saada on olnud Arecibo sõnumi abil - mis on ka näidatud pildil. Hüpotees või kontseptsioon on selline, et maavälise eluga suhtlemiseks puudub meil graafilist kujundit edasiandev seade vms. Olemas on meil inimkond, mis päevast päeva täidavad liinina teatud ülesandeid, just nagu see on emaplaadis/riistvara. Sisuliselt võrduks inimeste poolt saadetud signaal arvuti kastist pärineva piiksumisega. Oodatud on Teie mõtted...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Apr 20, 2017 7:47 pm    Teema: Vasta viitega

Hm... pani mõtlema küll. Üsna abstraktselt muidugi. Eks inimeste või inimkonna eksistensis on võimalik tõmmata igasuguseid paralleele Maa teiste elusolendite käitumisega, a la linnuparv või sipelgapesa. Sama hästi võiksime arvata, et elamegi mingi kõrgema intelligentsi poolt loodud interaktiivses maailmas - welcome into the Matrix.

Kui arutleda, miks me ei ole suutnud siiamaani saada kontakti maavälis(t)e tsivilisatsiooni(de)ga võibki peituda selles, et me põhimõtteliselt "piiksume" avakosmosesse ja oleme seda teinud ka üsna lühikest aega kosmilise ajaskaala mõistes. Viimastel aastatel on juba saanud selgeks, et meie kodusüsteemi taoliste päikesesüsteemide olemasolu tõenäosus on... ütleme, et üsna kindlalt teades väga suur, kuid kui kerge on tekkima mõistuslik tsivilisatsioon, kes oleks võimeline kontakteeruma teiste tsivilisatsioonidega - selle teadmise omandamiseks on veil minna mõni aeg. Arvestades, et tehnoloogia muudkui areneb suure kiirusega edasi ja täiustub, võib öelda, iga päev, siis eks varsti muutub see "piiksumine" ka aina tugevamaks... kui keegi üldse veel eksisteerib meie lähiümbruses. Ma usun üsna kindlalt, et maaväline elu on võimalik ja ka eksisteerib kusagil, sest inimmõistuse jaoks on universum hoomamatult suur ja kui eksisteerib ka multiversum, siis on nagu öeldakse - then even the sky is not the limit.

Head mõtisklemist edasi Wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Mõtiskluste Planeet Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group