Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

ENT - 4x22 "These Are the Voyages..." (Sarja lõpp)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate seda episoodi?
10
80%
 80%  [ 4 ]
9
0%
 0%  [ 0 ]
8
20%
 20%  [ 1 ]
7
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 5

Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Püh Mai 15, 2005 4:42 pm    Teema: ENT - 4x22 "These Are the Voyages..." (Sarja lõpp) Vasta viitega

Minu poolt läheb 10 punkti, öelgu teised, mis tahavad.
See episood ei olnud minu jaoks Enterprise'i lõpp, selle sarja tegevus lõppes minu jaoks episoodiga "Terra Prime" http://www.ulmefoorum.pri.ee/foorum/viewtopic.php?t=367 . "These Are the Voyages..." on Star Treki enda lõpp, ja seejuures ilus lõpp.

Minule see episood väga meeldis. Võib ju hädaldada, et "miks ikka Riker ja Troi", ja "kuidas nii nõmedalt, et holotekil" jne. aga sel viisil õnnestus need sarjad omavahel kokku siduda ilma mingisugust tobedat põhjendust, näiteks ajas reisimist, kasutamata.
Näitlejad tegid oma töö suurepäraselt. Riker ja Troi sulandusid episoodi väga hästi sisse, vaid Shrani nägemine oli natuke ootamatu, aga siiski meeldiv üllatus. Üks mu lemmikuid stseene oli lõpus Archeri ja T'Poli vahel, kui kapten valmistus minema kõnet pidama ning enne seda T'Poli kallistas. See, et nad erilisi emotsioone välja ei näidanud, muutis selle minu arvates veelgi tugevamaks, näidates nendevahelist sügavat sõprust.

Mulle meeldisid väga need väikesed vihjed, mida mis dialoogidesse ära olid peidetud, nt. Reedi "All good things..." mis oli TNG viimase episoodi pealkiri, või siis Tripi ja Archeri "Here's to the next generation!" toost.
Kõige liigutavam oli aga ehk Archeri vestlus T'Poliga peale Tripi surma: "Time heals all wounds, but absence makes the heart grow fonder." Vihje Star Treki lahkumisele? Või siis kõige lõpus Troi: "So I guess we're through here?"
Ainuke asi, mis mulle ei meeldinud, oli Tripi surm, aga siiski jagaks tunnustust selle eest, et seda ei käsitletud labaselt.
Ehk oleks ka olnud parem, kui see osa oleks olnud 1,5 tundi pikk, nagu tavalised lõpuosad, kuid teisest küljest, võib-olla oleks see liiga venivaks läinud, sest tempo oli seekord kenasti paigas.

Lõpumontaa¾ erinevate Enterprise'ide ja Picardi, Kirki ning Archeri monoloogiga oli vast parim lõpp, mida oleks anda saanud. Eriti see lõik ja tegelikult kogu episood tekitasid minus tõelise lõpetatuse tunde. 3 sajandit, 3 laeva, 3 meeskonda - küllap on ring nüüd lihtsalt täis saanud.
See oli siis lõpp. Me nägime kõiki kolme laeva, kuulsime kõiki kapteneid - mida veel oleks saanud selliselt osalt oodata?

Ma kahtlen sügavalt, et me enam üldse uut Star Treki sarja kunagi näeme, või siis kui, siis vaevalt, et tähelaeva Enterprise. Tema reisid on lõppenud.



_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.


Viimati muutis seda Enterprise (Teis Okt 08, 2013 7:02 pm). Kokku muudetud 2 korda
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
mallow
Kommodoor


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 169
Asukoht: Pärnu

PostitusPostitatud: Püh Mai 15, 2005 5:13 pm    Teema: Vasta viitega

Panin 8.. kuna see osa on lõputult kurb ja masendav (seda mitte halvas mõttes). Kurb, et kõik head asjad otsa saavad...

Viimane osa väga hästi kirjutatud, mis puutub just Riker-i ja Troi osa selles. Super!

Vähe on TV-seeriale, mis on kestnud nii kaua kui Star Trek-i oma ja mis teeb veel selle nii eriliseks - tegemist on ulmega.

Mulle ei meeldi ainult see viimane trend.. Data lasti aatomiteks, Trip ka küpsetati ära. Data puhul ma neelasin selle alla, aga Trip-i kangelaslikkus oli nii kurb.

Üldiselt.. Never say Never again. Spock suri ja ärkas ellu. Nii et nii kaua kui mina siin ilmas elan, on mul lootus, et kunagi jätkatakse Smile
_________________
I am Pentium of Borg. Accuracy is irrelevant. You will be approximated
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Mai 15, 2005 9:47 pm    Teema: Vasta viitega

Olen enamus asjades taas nõus Enterprise'i kommentaaridega ning seega annan osale taas kümme punkti, siin ei ole lihtsalt minu arust millegi kallal norida, vähemalt mitte millegi sellise kallal, mis lausa punkte maha võtaks.

Kahtlemata oli tegu väga kurva osaga, kuid samas oli see kurbus suudetud siduda tagasivaatega, mitte ainult Enterprise'i sarjale, vaid kogu eelnevale Trekile. Nagu juba Enterprise mainis oli Rikeri ja Troi ning ka TNG episoodi "Pegasus" sidumine sarja viimase osaga fantastiline idee.
Selline viieaastane hüpe oleks tavalisel viisil tundunud ehk liigse kiirustamisena ning episood poleks olnud ka nii huvitav jälgida, kuid selline retsept töötas ideaalselt. Lisaks meeldis mulle see, et Riker ja Troi olid täpselt sellised, nagu nad olid TNG sarjas ning nende isiksused ei olnud mingil moel paigast ära nihkunud. Wink

Muidugi oli ka mul kurb, et Trip surma sai ja leian samuti nagu mallow, et selline liigne tegelaste tapmine ei tule kasuks, vaid pigem teeb osa väärtuse väiksemaks. Siiski nii palju see ka mind ei häirinud, sest samas tekitas Tripi surm vaatajas veelgi tugevama kurbuse tunde ja arvan, et just seda sarja kirjutajad taotlesidki.
Ka Shran oli selles episoodis täpselt õiges kohas, sest tema liin oligi jäänud viimaste episoodide jooksul mõneti kõrvale ja oli tore, et saime sellele tegelasele ilusa punkti panna.

Episood tekitas igatahes minus äärmiselt tugevaid emotsioone, mida ei oskagi kirjeldada, Star Trekil lihtsalt on alati mulle suur mõju olnud ning see kurbus ja nostalgia, mis viimases episoodis välja toodi oli äärmiselt võimas. Sellele tundele aitasid kaasa ka väga tugevad laused, mida Enterprise oma kommentaaris välja tõi. Cool
Eriti palju kiidusõnu väärviad episoodi viimased 20 sekundit, kus näeme kõikide sarjade Enterprise'e ning kus Picardi ja Kirki kuulus lause on öeldud kolme erineva kapteni poolt. Selge on see, et episood tähistab omamoodi lõppu ning kindlasti me vähemalt paar aastat Star Treki ei näe, kuid ma ei usu, et see oli Treki viimane hingetõmme.

Kunagi ei tohi ära unustada, et Star Trek on teinud isegi peaaegu kahekümneaastase vahe ja seejärel tagasi tulnud, miski ei ole võimatu. Wink
Arvestada tuleks ka Star Treki tohutu arvu fännidega ja faktiga, et Star Trek on lisaks ilusale tuleviku visioonile ka väga häsi müüv sari ja üpris tulus selle tegijatele.
Ka mina kaldun arvama, et Star Trek ei tule enam kunagi tagasi endisel kujul, aga olen üpris veendunud, et näeme veel Treki Universumi sarja, mis käsitleb kaugemat tulevikku. Cool

Star Trek Will Prevail!


Tänan siinkohal ka kõiki inimesi, kes on meie aruteludest osa võtnud või neid lugenud ja soovin kõigile pikka kannatust, sest kunagi ei tohi arvata, et see on Treki lõpp.

Kõigile Stargate'i fännidele nii palju, et alustame Stargate Altantis alafoorumis järgmisest hooajast selle sarja episoodide samalaadset arutelu.

_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Püh Mai 15, 2005 10:14 pm    Teema: Vasta viitega

Star Treki tulevikku ma siiski väga roosilisena roosilisena ei näe. Tuleks meeles pidada seda, et näiteks TNG suur populaarsus oli tingitud eeskätt erilise konkurentsi puudumisest. Seda nii ulme- kui teistes valdkondades. Praegu on oluliselt rohkem telekanaleid, mis pakkuvad laia valikut programme ning lisaks on ju veel Internet ja palju muid tegevusi.
Kindlasti pole Star Trek enam sama tulutoov, kui varem. Seda näitavad ka needsamad vaatajareitingud, kus ENT ikka viimastel kohtadel oli ning kogus ainult paar miljonit vaatajat. TNG'l olid need numbrid oluliselt kõrgemad, kuigi samas, tõsi, TNG'd ei toodetud ühele kindlale telekanalile, vaid kõigile, kes tahtsid.

Teine oluline probleem on see, et uutel fännidel on raske nö. rongi peale saada, sest praeguseks on Star Trekil juba tohutu ajalugu - üle 700 episoodi, 10 filmi, lugematu hulk raamatuid ja arvutimänge. See võib inimestes lihtsalt kartust tekitada. Kõigi nende ära vaatamiseks kuluks normaalse tempo juures ilmselt mitu aastat. 5 sarja on tekitanud ülaküllastumise.
No ja lisaks on Star Trekil laiema rahva seas levinud maine kui nohikute seriaalist, millega "normaalsed" inimesed nagunii tegemist teha ei taha. Eks tulebki tunnistada, et foorumeid jälgides on Treki-fännid tihti väga obsessiivsed ja suhteliselt tõrjuvad.

Tõenäoliselt on tõsi see, et Star Trekki me millalgi vähemalt mingisugusel kujul veel kunagi näeme, kuid ma usun, et see toimub ilmselt väga teistsuguses keskkonnas kui uurimislaeval. See kontseptsioon on end lihtsalt ammendanud. Võib-olla keskendutakse siis tõesti juba väga kaugele tulevikule, nagu TrekRanger mainis.
Mida ma igatahes kindlasti loodan, on see, et ei tehtaks mingit rebooti nagu Battlestar Galacticale. BSG oli üks pisike sari, mille muutmine polnud väga suure tähtsusega, aga Star Treki taga seisab 40 aastat.

Vähemalt mingiks ajaks on Star Trekiga kindlasti lõpp, kuulujuttude kohaselt olevat just Paramounti uus juhtkond olnud üks süüdlasi sarja lõpetamises.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
mallow
Kommodoor


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 169
Asukoht: Pärnu

PostitusPostitatud: Esm Mai 16, 2005 5:54 pm    Teema: Vasta viitega

Üldiselt Trip-i selline enesehoolimatus peab tulema masendusest ja stressist, et T'Pol-iga suhe ei arene inimesele piisavalt kiiresti Wink
_________________
I am Pentium of Borg. Accuracy is irrelevant. You will be approximated
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group