Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

2x01 "Amok Time"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate seda episoodi?
10
33%
 33%  [ 3 ]
9
22%
 22%  [ 2 ]
8
33%
 33%  [ 3 ]
7
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
11%
 11%  [ 1 ]
Kokku Hääli : 9

Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Mai 22, 2005 3:49 pm    Teema: 2x01 "Amok Time" Vasta viitega

Episood on eetris esmaspäeval, 23. mail 2005 kell 23:30 ETV's

"Amokiaeg"
Tähelaev Enterprise´i meeskonnale valmistab muret Spocki käitumine. Ta muutub agressiivseks ja muudab kapten Kirki käsu vastaselt laeva kursi koduplaneedile Vulcanusele. Arst Bones jõuab järeldusele, et bioloogilise iseärasuse tõttu on saabunud vulkaanlaste paljunemise aeg, mis on väga isiklik ja isegi valus. Lisaks kaasneb abiellumisega tseremoonia. Alles planeedile saabudes selgub, et see tähendab võitlust surmani ja vastaseks nimetatakse Kirk.


_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Mai 24, 2005 9:29 am    Teema: Re: 2x01 "Amok Time" Vasta viitega

Tre,

Amoki jooks on siis tänaseks läbi. Kuidagi kergem on kohe olla küll Wink
Aga nüüd siis vaadatud osa juurde. Andsin 8 punkti. See kogus tundus minu jaoks sellel korral olevat selline paras kogus punkte mis võiks kajastada hinnet 4+ minu jaoks. Teema oli huvitav, meid valgustati jällegi vulkanlaste ( srry aga ma ei saa aru miks tõlgitakse vulkanuslaste. Planeet on Vulkan (Vulcan) e. minu jaoks oleks loogiline, et selle elanikke kutsutakse vulkanlasteks nagu meie oleme planeedil Maa ja meid kutsutakse maalasteks (ehk mõni on isegi kuulnud väljendit earthling) eluolu ja -stiili poole pealt, räägiti rohkem nende ühiskonnast. Selles suhtes tõesti lahe ja ST poolepealt kindlasti silmaringi avardav. Nägime ka seda, et Enterprice suudab siiski lennata Warp 8 ja suurematel kiirustel, mis oli eriti hea edasiminek ka tulevikus uute episoodide jaoks. Muidu võibolla mäletate, kuidas Enterprice esimese hooaja osades miskipärast aint Warp 1-ga (ülevalgusekiirus..jäkk Twisted Evil ) läbi avaruste meil siin kihutas Razz . Teiseks mis minu silmis hinnet tõstsid oli kindlasti kogu meeskonna (näitlejate) hea näitlejatöö. Emotsioonid, teatud olukorrad olid tõesti huvitavalt välja mängitud. Ning milline tervitatav ja rõõmustav tunne oli Chekovit näha. Superb Smile .
Punkte aga kiskus minu silmis maha see keeruline ja kergelt ebaloogiline (võibolla pidigi nii olema) "virr-varr" Spocki esivanemate maadel. Ning muidugi selle lõpplahendus. Nu ma ei tea, ma ei ootaks üleni loogilistelt "inimestelt" sellist käitumist. Ahjaa..ning kogu asja nael, Spocki kena ja siiras naeratus osa lõpuminutitel. Selle nimel tasub elada Cool

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Mai 24, 2005 1:56 pm    Teema: Vasta viitega

@Equ: Minu arusaama kohaselt tõlgitakse vulkanlased "vulkanuslasteks" selle pärast, et mõeldakse, et nende nimetus tuleneb vana-rooma jumala Vulkanuse (vana-kreeka Hephaistos) nimest, mis inglise keeles on siis "Vulcan". Probleemne on siin see, et kas "Vulcan" ongi maalaste poolt antud nimi või hoopis Vulcanilt pärinev nimetus. Ma ise eelistaks teist varianti. Razz
Aga tegelikult ühes kohas ma märkasin selles osas külla sõna "vulkanlased". Huvitav, kas ühte episoodi tõlgib mitu erinevat inimest?


Niisiis, aga episood ise. 10 punkti minu poolt (Jah, ma tean, ma hindan liiga heldelt), seda muidugi just Spock pärast. Nimoy näitlejatöö oli vägagi veenev, kõik see käeväristamine ja kontrollimatud vihapursked.
Lugu ise ka muidugi lahe ja tutvustas meile Vulcani kultuuritavasid. Cool

Väheke ebaloogiline on see, et kuidas McCoy ega ükski teine inimene midagi vulkanlaste säärastest rituaalidest või füsioloogiast ei teadnud. Võiks ju arvata, et kui üksteist juba pmst 200 aastat tuntakse, siis oleks selline informatsioon avalik. Lisaks tuleb mulle meelde ENT'i episood "Bounty", kus T'Polil samasugune jama juhtus Wink, ja see oli 100 aastat enne Kirki aega...
Ja siis veel see, et vulkanlased pidid ju emotsioone vaos hoidma, aga miks siis T'Pring ja Stonn nii häälekalt kuulutasid, et nad koos olla tahavad? Quite illogical.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
vicebarbar
Veteran


Liitunud: 28 Veeb 2005
Postitusi: 678
Asukoht: Nõmme, Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Mai 24, 2005 2:12 pm    Teema: Vasta viitega

jaja.. spockiga oli seal palju probleeme.. kuid naerma ajas mind see, et see võitluskepp oli täiesti nähtavalt plastmassist tehtud...
andsin sellele siis 8 punkti.. jajahh. kuid võimas osa oli ta tõesti
_________________
Trust me, Im a Jedi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Mai 29, 2005 8:07 pm    Teema: Vasta viitega

Peaks ütlema, et hooaja algus oli seekord oluliselt paremini välja kukkunud, kui see oli esimesel aastal ning Star Trek näitas selles mõttes oma edasi arengut. Wink

Kõige rohkem meeldis mulle selle osa juures vulcanite kultuuri lähem uurimine, eriti selle teada saamine, kui õrn on tegelikult nende piir loogika ja täieliku hulluse vahel. Minu arust on see üks TOS'i sügavamaid osi, sest sisuliselt peale Spocki ja Kirki vahelise võitluse keskenduti episoodis täielikult 'mõttelisele' poolele.
See oli ka esimene episood kus nägime Spocki ja Kirki vahelist tõelist sõprust, hea märk sellest oli episoodi viimane minut, kus Spock kapten Kirki elusana nähes rõõmustas, see oli nii koomiline kui ka liigutav hetk. Cool

Esile võiks tõsta veel selle kuidas meile näidati, et vulcanid ei olegi inimestest nii väga erinevad kuna ka nemad ei käitu alati loogika järgi. Selle all mõtlen siis T'Pringi soovi hoopis Stonniga ennast siduda.

Ainuke asi mis ka mind häiris, oli see, kuidas inimesed ei teadnud veel vulcanite füsioloogiast peale 200-ja aasta peaaegu midagi, selle aja peale peaksid ikka kõik sellised asjad juba teada olema. Razz
Üleüldse häirib mind TOS'i juures see, kuidas McCoy ei väsi imestamast Spocki füsioloogia üle ning ei oska teda alati õieti ravida, inimesed on ju veel erilisemategi tulnukatega tihedas kontaktis olnud juba väga pikka aega.

Seega annan sellele episoodile 9 punkti. Smile
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group