Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

TOS - 2x02 "Who Mourns for Adonais?"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate seda episoodi?
10
0%
 0%  [ 0 ]
9
40%
 40%  [ 2 ]
8
20%
 20%  [ 1 ]
7
40%
 40%  [ 2 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 5

Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Mai 29, 2005 5:21 pm    Teema: TOS - 2x02 "Who Mourns for Adonais?" Vasta viitega

Episood on eetris esmaspäeval, 30. mail 2005 kell 23:15 ETV's

Kes leinab Adonist?
Tähelaev Enterprise on lähenemas tähesüsteemile Beta Geminorum. Planeedi Pollux 4 juures peatab nad energiaväli, mis võtab hiiglasliku rohelise käe kuju. Kummaline ilmutus tervitab neid ning lubab meeskonnal, välja arvatud Spockil, planeedile astuda. Maabunud meeskonnaliikmetel on vastas humanoid, kes nimetab end jumal Apolloks ning käsib planeedile end teenima jääda, katkestades ühenduse laevaga. Arheoloog Carolyn armub Apollosse ja teda küsitledes selgub, et tegemist on ainsaga alles jäänud jumalustest, kes lahkusid Maalt kui usk neisse nõrgenes.


_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Mai 31, 2005 4:44 pm    Teema: Vasta viitega

Mina hindasin seda episoodi siis seitsme punktiga.

Idee iseenesest oli muidugi intrigeeriv; et mingid tulnukad võisid varastele tsivilisatsioonidele jumalaid mängida, polegi ehk nii võimatu ja selle eest annaks juba ise mitu punkti.
Aga mis mulle kõrva jäi... Kirk mainib, et inimestel pole jumalaid vaja, vaid neile piisab ühest. Kas UFP's on äkki ametlik religioon kehtestatud? Anxious Või tähendas see siiski vaid seda, et Kirk ise oli usklik? Üldiselt ei ole see Star Trekiga kooskõlas (Roddenberry ise oli häälekas ateist) ning seetõttu jättis too fraas veidi kummalise mulje. Tekib kahtlus, et kuna läinud sajandi kuuekümnendad aastad olid ikka natuke teistsugune aeg, siis äkki pandi see sellist teemat käsitlevasse episoodi kellegi nõudel sisse. Razz Enivei...

See oli nüüd niisama soojenduseks, aga mis kohe väga häiris oli see, et üks naine jälle nii kergelt mingisse keskmisest kangemasse tüüpi ära armub. Osas "Space Seed" alles oli midagi sellist, aga neid näiteid on muidugi veel. Razz Raske uskuda, et inimene, kes peaks professionaal olema, niimoodi käitub. Scotty käitus sama nõmedalt, pole ka ühtki head sõna öelda.

baah... ma ei viitsi rohkem õiendada, midagi eriti head nagunii öelda pole. Ühesõnaga, mõte hea, teostus kehvapoolne.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Juun 01, 2005 8:39 am    Teema: Vasta viitega

Tre,

Ei hakka seekord pikemalt keerutama. Andsin 7 punkti. Ütleks, et "ne rjõba ne mjassa" selle osa kohta. Esialgu tundus kergelt üldse imelik, et just "jälle" Maa jumalad ennast sisse seadnud kuskil planeedil. Siiski seletus pärastine, et tegu on tulnukatega rahustas mind veidi. Aga minu arvates ei ole sellised osad eriti ST-ga kokku käivad.

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Juun 06, 2005 2:22 pm    Teema: Vasta viitega

Panin sellele episoodile 8 punkti. Smile

Nagu juba Enterprise mainis, oli episoodi juures hulganisti vigu ja tegeliult oli terve teostus kergelt naeruväärne, kuid idee on minu arust küll kümmet punkti väärt.
Ka mina olen selle teooria pooldaja, et vanaaja jumalused ei olnud vaid puhtad väljamõeldised, vaid neil oli mingi tõepõhi ja seepärast meeldib mulle selline ulme, kus arutletakse võimaluse üle, et inimesed võisid mingeid tulnukaid jumalateks pidada.
Midagi oli sellel episoodil sarnast ju ka sarjaga Stargate SG1. Wink

Seega kaks punkti võtan maha küll, aga mitte rohkem, sest episoodi idee oli geniaaalne.
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Shadow
Kontradmiral


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 194
Asukoht: Tallinn ja lähiümbrus

PostitusPostitatud: Kolm Juun 08, 2005 11:16 am    Teema: Vasta viitega

Mul mitte ei vea eriti foorumites postitamisega. Alati kui ma just sõnumi valmis olen kirjutanud ja ära hakkan saatma, olen vahepeal välja lennanud ja mu töö ja vaev kaob olematusse Twisted Evil

"Who Mourns for Adonais" on kahtlemata üks tugevamaid trekiosi. Aga ta ei kuulu minu kõige-kõige lemmikumate hulka ja sellepärast ma päris maksimumi ka ei anna, annan 9 punkti.

Päris palju on olnud kõikvõimalikke oletusi/teooriaid/käsitlusi selle kohta, kuidas kõrgemad tsivilisatsioonid tulid Maale ja õpetasid inimestele püramiidide ehitust ja muid kasulikke asju. Mõni ime siis, et nad tolleaegsete inimeste silmis lausa jumalusteks muutusid. Loomulikult paelus see teema ka treki tegijaid ja nii see osa sündiski.

Trek ja religioon ... võib-olla olen ma midagi kahe silma vahele jätnud aga kes on öelnud, et tulevikuinimesed olid kindlasti ateistid? Mäletan, et kuskil trekbbsi foorumis selle teema üle millalgi palju vaieldi, kuid kahjuks ma ei leidnud seda praegu kätte.
Kahtlemata pidi Kirk poliitilise korrektsuse huvides sellise repliigi ütlema, olid siis Roddenberry vaated, millised iganes. Kujutage ette, kui Kirk oleks öelnud, et pole mingeid jumalaid ja usk on jama - sellest oleks tõusnud skandaal missugune! Mäletate ju, et tsensoritele ei meeldinud alguses ka Spocki väljanägemine, olevat olnud liiga "saatanlik"!

Ja trekinaised, neid ei saa küll kuskile missioonidele kaasa võtta. Nagu Enterprise mainis, nad armuvad kohe, kui mõnda keskmisest kangemat tüüpi näevad ja töökohustused on kohe peast pühitud. Aru ma ei saa, kas neil siis laeval mehi ei olnudki Twisted Evil Jama sellistega igatahes. Aga ega Scotty oma lapsiku kaklemisega ka parem polnud.
_________________
Hallucinations cant harm us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group