Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

The Core (2003)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Kolm Aug 03, 2005 5:44 pm    Teema: The Core (2003) Vasta viitega

"The Core", ehk "Armageddon" teises suunas.

"The Core" mõjus üllatavalt värskendavalt, seda kindlasti seetõttu, et vastupidiselt tavapärasele kosmosest lähtuvale ohule oli seekord ohuallikas meie planeedi sisemuses. Hoolimata sellest tuleb siiski mainida, et tegu on muidu selgekujulise "Armageddoni" rip-offiga. Mingi suvaline tüüp avastab ohu, peale seda leitakse kibekähku hunnik tehnoloogiat, mis suurepäraselt probleemi lahendamiseks sobib ning hopsassaa - teele. Ah jaa, ja vahepeal hävib kindlasti, nagu juba heaks tavaks on saanud, üks Euroopa pealinnadest; sedakorda on siis järg Rooma käes. Tee peal, nagu ikka, sureb mõni kangelaslikku surma ja mõni mitte nii kangelaslikku surma. Isegi kosmosesüstiku katastroof ei puudu. Ok, siin pole see küll otseselt katastroof, aga selge viide kõigele vaatamata. Ning loomulikult oskab vaataja juba filmi alguses ära arvata, millised kaks tegelast lõpuks ellu jäävad.

See kõik ei tähenda siiski seda, et "The Core'i" puhul oleks tegemist kehva filmiga. Sugugi mitte, meelelahutuslikku ja põnevust täis ajaviidet pakub see linateos, nagu "Armageddon" enne teda, rohkem kui rubla eest.
Filmi algus oli üsnagi hirmutav, see kuidas terve hulk inimesi korraga EM-pulsi tagajärjel suri ja muidugi tuvide hullumine Londonis.
Väga põnev oli jälgida süstiku atmosfääri sisenemist ja maandumist. Mina pole näinud enne ühtegi filmi, kus seda nii reaalselt oleks kujutatud. Kui Endeavour orbiidil esimest korda üle ekraani libises, arvasin, et see on UFO ja nüüd on tulnukad mängu toodud, siis õnneks süstik pöördus. Miskipärast tundus natuke liigse kokkusattumusena, et süstik just suurlinna poole suundus, kuid OK, tegelikult tegi see asja huvitavamaks. Lõpuks maandus süstik tänu pilootide oskuslikule navigeerimisele ja juhtmisele ühte kanalisse ning tava kohaselt ei puudunud ka koomiline moment, kus süstik peatus otse tööd tegeva keevitaja selja taga.
Eriefektid olid väga head, tooks siin välja Rooma hävimise suure äikesetormi tagajärjel, mis oli kindlasti eeskujuks eelmise aasta suurhitile "The Day After Tomorrow", samuti Golden Gate'i silla hävimine. Kui nüüd siirduda eriefektide juurde Maa sisemuses, siis siin ei oska reaalsuse kohta midagi öelda, aga ilusad olid nad küll.
Maa sisemusse sõitmiseks ehitatud laev Virgil oli vaatamata oma ebareaalsusele siiski piisavalt reaalselt disainitud, nagu näiteks erinevateks sektsioonideks jagamine, mida ohu korral vallandada saab ning teed puhastav kiir-relv.

Tegelased olid päris head, parim oli minu arvates dr. Zimsky. Josh tundus professori kohta natuke.. ee.. no ütleme, et sellised tüübid tavaliselt professorid ei ole. Muu kamp oli täiesti normaalne, häkker nägi ka häkkeri moodi välja.

9/10, igav küll ei hakanud.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
velz83
Veteran


Liitunud: 18 Jan 2005
Postitusi: 556
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Aug 03, 2005 7:17 pm    Teema: Vasta viitega

Sai ka vaadatud... Sõber ajas ootused ülesse, seetõtu oli pettumus suur.

Tooks siis välja mõned plussid ja miinused...

Plussid:
Originaalsus
Efektid(suhteliselt talutavad)
Miinused:
Senarist ei olnud päris korralikult antud originaalset ideed ära kasutanud
Näitleja töö lonkas kohati

Vaadata võis, aga mingeid erilisi elamusi ei pakkunud, minu hinnang jääb umbes www.imdb.com 'i keskmise hinnangu kanti http://www.imdb.com/title/tt0298814/
_________________
Isegi masendav reis on parem, kui siia saabumine.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Aug 06, 2005 6:54 pm    Teema: Vasta viitega

Film oli suhteliselt põnev ja meelelahutuslik, kuid nagu Enterprise mainis, karjus iga nurga tagant näkku: Armageddoni rip-off!!!
Siiski mind see asjaolu filmi vaatamisel ei härinud ja ma ei hakanudki seda Armageddon'iga võrdlema.

Eriefektid olid muidugi päris muljetavaldavad, eriti äike Roomas ja hullunud tuvid Londonis, mis tekitasid toimunust mõneti ehtsama tunde.
Kuigi leian, et maailma eri piirkondade katastroofe näidati ikkagi natuke liiga vähe.
Filmi kõige suurem viga oli minu arust see, et sündmustikku keriti edasi natuke liiga kiiresti ja arvan, et kui film oleks olnud pool tundi pikem, oleks see ka veidi reaalsema mulje jätnud. Filmi ainuke tõeline miinus oli minu jaoks see, et kogu atmosfäär oli kuidagi äärmiselt ebarealistlikult välja kukkunud, ma ei teagi mis seda põhjustas, ilmselt oli üks teguritest just see liigne kiirustamine. Virgili sisemus nägi ka ehk veidi liiga stuudio ruumi moodi välja. Razz

Filmi idee oli aga väga hea ja nagu velz mainis, ei oldud seda piisavalt hästi ära kasutatud. Ehk oleks terve maailma teadvustamine katastroofist natuke põnevusele kaasa aidanud ja ka mõne teise inimese vaatenurgast sündmustiku jälgimine oleks olnud värskendav.
Näitlejaid oli häid ja kehvemaid, kuid keegi ei mõjunud minu arust eriti reaalselt, atmosfäär oli võlts, midagi ei ole parata.

Kui nüüd võrrelda Armageddon'iga, siis too oli igat pidi lausa täiuslik film, kuid "The Core" osutus paraku vaid selle järelkajaks.

Filmi ma teist korda ei vaataks, 8/10.
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group