Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

TOS - 2x11 "Friday's Child"

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate seda episoodi?
10
0%
 0%  [ 0 ]
9
0%
 0%  [ 0 ]
8
75%
 75%  [ 6 ]
7
12%
 12%  [ 1 ]
6
12%
 12%  [ 1 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 8

Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Juul 29, 2005 10:34 pm    Teema: TOS - 2x11 "Friday's Child" Vasta viitega

Episood on eetris esmaspäeval, 1. augustil 2005 kell 23:50 ETV's

"Reede laps"
Kirk, Spock ja McCoy maanduvad primitiivsel planeedil, et pidada läbirääkimisi kaevanduslepingute saamiseks. Kuid siis avastavad ootamatult, et nad on mässitud ebameeldivatesse intriigidesse ning peavad ühes raseda naisega põgenema ümbritsevate mägede vahele.


_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Esm Aug 01, 2005 11:45 pm    Teema: Vasta viitega

Nunii, see osa nüüd küll erilist muljet ei jätnud, kuid samas oli üsnagi meelelahutuslik. Alguses, kui maabumistiim planeedile läks, olin täiesti kindel, et punasärk kohe surma saab. No surprise there... Oi see ajas naerma. Very Happy
Oli ka paar häirivalt ebaloogilist asja: klingonid läbi rääkimas? wtf? Ainult üks klingon? wtf??? Klingonid ei räägi läbi, nad võtavad jõuga. Vähemalt 23. sajandi omad. Tuletame siinkohal meelde episoodi "Errand of Mercy" esimesest hooajast.
Teiseks, kuidas suutis Spock kommunikaatorist relva välja võluda? Tema imed ei lõpe vist küll kunagi. Rolling Eyes
Häid kohti oli ka, kõige parem oli minu arvates see stseen, kui McCoy naise kõhtu katsus ja see teda mitu korda lõi ja siis McCoy vastu pani. Very Happy Üsna ootamatu, aga paistab, et mõjus. See meeldis mulle ka, kuidas Kirk käsi laiutas (ja ka tema näoilme) selle tüübi peale, kes lootis, et temaga võidelda saab, peale seda, kui üks naine talle mingeid puuvilju pakkuma tuli. Veel oli üks naljakamaid kohti, kui McCoy ütles, et "ma olen arst, mitte eskalaator!" Very Happy Järeldus: 23. sajandil on eskalaatorid veel olemas.
Kivivaring oli lahedalt tehtud.

7 punkti. Pluti-pluti. Laughing
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
vicebarbar
Veteran


Liitunud: 28 Veeb 2005
Postitusi: 678
Asukoht: Nõmme, Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Aug 02, 2005 7:48 am    Teema: Vasta viitega

taust, mäed.. need kõik olid väga hästi tehtud...
minu poolt 8/10
_________________
Trust me, Im a Jedi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Wendelh
Veteran


Liitunud: 19 Jan 2005
Postitusi: 633

PostitusPostitatud: Teis Aug 02, 2005 8:44 am    Teema: Vasta viitega

Lillad ja oran¾id võltskarusnahad Mr. Green .

Kohati oli väga lõbus vaadata - just McCoy säras selles osas. Tegevustik planeedil oli sujuv, lõpp ka tore. Scotty oli hea kapten...

8/10.
_________________
To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
vicebarbar
Veteran


Liitunud: 28 Veeb 2005
Postitusi: 678
Asukoht: Nõmme, Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Aug 02, 2005 9:37 am    Teema: Vasta viitega

kas on- või mulle ainult tundub nii, et McCoy on pead tumedamaks värvinud...
_________________
Trust me, Im a Jedi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Aug 02, 2005 10:38 am    Teema: Vasta viitega

Tre

Sai 6 punni pandud. Ei olnud midagi erilist selles osas. Häiris väidetavalt algeline tsivilisatsioon, kes kippusid väga roomlaste moodi olema jällegi. Klingonid tehti ka nii arkpüksideks et anna olla Razz
Ja mingi kaevandamisõiguse üle jant..no ausalt mitmes osa see oli kus juba jälle midagi kaevandamisega seotud on. Pakun et vähemalt kolmas Smile
Ainuke mis istus oli see, et Scotty sai suurepäraselt oma tööga hakkama

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Aug 02, 2005 11:22 am    Teema: Vasta viitega

Mulle see osa päris meeldis, nii esimene kord kui ka teine kord. Episoodi plussiks on minu arust see, et välja tuldi taas uudse ideega. Jah, sarjas on küll palju episoode kaevandamisest olnud, kuid ükski kord ei ole meeskond seisnud silmitsi madalamal arengutasemel oleva rassiga, kellel on primitiivsed relvad, mis on sisuliselt sama ohtlikud, kui nende phaserid.
Ma ei oskagi täpselt öelda miks, aga episoodi oli mõnus vaadata, juba McCoy, Spocki ja Kirki naljakate dialoogide pärast.

Muidugi oli episoodis taas hulgaliselt imelikke seiku. Esimene asi kindlasti see, et taas sai meeskonna liige surma ja ega keegi eriti sügavalt tema surma läbi ei elanud, lõpplahendus oli jälle suhteliselt lõbus. Teiseks olid klingonid tehtud äärmisteks hädavaresteks. Selge see, et TOS'i klingonid olidki mõneti pehmemad, kuid see ületas juba igasugused piirid. Nagu juba Enterprise mainis, oli see ka suhteliselt kummaline, et klingonid üldse vaevusid läbi rääkima.

Aga siiski episoodi üldine atmosfäär oli üpris mõnus ja panin seega 8 punkti ära, nüüd on küll tunne, et oleks võinud veel ühe maha võtta, kuid esimese hooga jäi sellest osast veidi parem mulje, järele mõeldes leiab ikka rohkem vigu.
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Shadow
Kontradmiral


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 194
Asukoht: Tallinn ja lähiümbrus

PostitusPostitatud: Teis Aug 02, 2005 11:52 am    Teema: Vasta viitega

Ma ei oska veel hinnet anda. Kogu see jant, mis seal planeedil aset leidis, oli üsna jabur aga siiski ma ootasin seda osa huviga, sest teadsin, et kuigi see kõik on veidike segane, saab vähemalt nalja ja et Dr McCoy lööb rasedat naist ja see on ka muidugi naljakas.

Julie Newmar mängis Eleeni täiesti usutavalt ja kenasti. Mõtlesin, et kus ma teda varem näinud olen aga ta oli ju Catwoman selles vanas heas Batmani-seriaalis - jällenägemisrõõm Smile

Sellest naisepeksmise stseenist on välismaistes trekifoorumites päris palju jutt olnud ja on pikalt-laialt arutletud selle üle, kas see oli eetiline tegu või mitte. Ju siis trekiajastul on tõesti jõutud soolise võrdsusega niikaugele, et mehed võivad neid löönud naisi ka vastu lüüa ... ma ei tea Very Happy Praegusel ajal kaevataks vähemalt USA-s küll selline doktor vabalt kohtusse, ma usun. Ma ise mõtlesin, et Dr McCoy sobiks hästi hobuseid ravima - röögatus stiilis SEISA PAIGAL ja väike lops vastu vahtimist distsiplineeriks ideaalselt neljajalgset kabjalist patsenti aga kas see nüüd oleks sobilik käitumismudel rasedate naiste puhul Rolling Eyes Smile

See punasärk löödi kohe alguses maha nii kiiresti ja möödaminnes, et see ajas tõsiselt naerma. See käis kohe nii kähku seekord.

Kirk pidi ju Eleeni puutumise eest karistuseks surema aga see otsus "unustati" sealsamas ära.

Need puuokstest- ja koorest meisterdatud tömbid vibud olid ikka ootamatult tõhusad. Välimuse järgi poleks osanud arvatagi, et need võiksid kedagi ohustada a näe, vahest võib luuavarrest ka pauku tulla. Imeinimeste asi. See oli ka natuke naljakas, kui Spock laskis vaenlasele noole keresse, nii et silm ei pilkunud, ise veel patsifist Smile Ok, ma saan aru, et see oli hetkel loogiline tegu aga siiski. See vaenlane sai ju täiesti kindlasti surma, ta sai noole rindu ja kukkus dramaatilise kaarega kalju pealt alla ka veel. Ja Kirk oma kindla sooviga see klingon ära tappa - we come in peace, shoot to kill Very Happy Ja sinna juurde veel jutt kättemaksust? Nagu piraadid lausa.

Klingon oli jälle selline väike ebasportliku olemisega rumal mehike. Kui poleks öeldud, et see klingon on, ma poleks küll sellest aru saanud.

Scotty sobis jällegi kenasti kapteni ossa. Tore, et Dr McCoyle oli ka vähe rohkem aega pühendatud. Ja huumor oli kenasti omal kohal.
Isegi see tüüpiline Spocki mõnitamise stseen lõpus ei mõjunud seekord kuidagi kohatu ja ülepingutatuna. Minu arvates vähemalt.
Mõtlen siin just, et peaks veel üle vaatama, olin eile kuidagi ärakustunud ja unine. Midagi jäi veel segaseks aga ma ei mäleta, mis.
_________________
Hallucinations cant harm us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
eva
Kadett


Liitunud: 29 Juun 2005
Postitusi: 14

PostitusPostitatud: Nelj Aug 04, 2005 2:18 am    Teema: Vasta viitega

Osa üldiselt meeldis, palju oli kokku sattunud tüüpilisi elemente - punases särgis tüübi surm, McCoy repliik "Olen arst, mitte...", salakavalad klingonid, nali lõpus (tõsi küll, mitte niivõrd Spocki aadressil kui harilikult). Kõige paremini jäi meelde väike kaklus McCoy ja raseda naise vahel Smile Kõige halvema mulje jätsid naeruväärsed tutid planeedi elanike peas, samas kui nad ise väga sõjakaid mõtteid haudusid. Ka tundus natuke kahtlasena, kuidas tüüp, kes võimu üle võttis, üldse julges esialgse valitsejaga niivõrd ülbitseda, sest nende elus tundus hierarhia täpselt paigas olevat, eksimusi ei tolereeritud ja üldiselt alluti süsteemile (nt. raseda naise valmisolek surra).

Kokkuvõttes mõnus kerge klassikaline osa. 8 punkti.

P.S. McCoy juuksed olid tõesti kahtlaselt tumedad..
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Shadow
Kontradmiral


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 194
Asukoht: Tallinn ja lähiümbrus

PostitusPostitatud: Püh Aug 07, 2005 1:26 pm    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
P.S. McCoy juuksed olid tõesti kahtlaselt tumedad..

Eks näitlejate väljanägemist ole ikka värskendatud läbi aegade, juuste värvimine hallide karvade peitmise eesmärgil käib asja juurde. Kes veel ei tea, siis Chekovi juuksed ei ole mitte ehtsad ja ka Shatneri parukatest räägitakse lausa anekdoote.
_________________
Hallucinations cant harm us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group