Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Crimson Force (2005)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Püh Jan 22, 2006 6:52 pm    Teema: Crimson Force (2005) Vasta viitega

Hoiatus: teema sisaldab spoilereid!

Crimson Force on Sci-Fi Channeli film esimesest mehitatud missioonist Marsile, mille liikmed satuvad sealse kodusõja keskele.
http://www.imdb.com/title/tt0453465/

Et planeet Marss ja sellega seotud saladused on mind ikka huvitanud, siis ei suutnud vastu panna kiusatusele üks selleteemaline film veel ära vaadata. Kuna tegu pole mingi suure filmikompanii toodanguga, vaid kõigest Sci-Fi Channeli (mille maine pole selles valdkonnas just teab kui kõrge) projektiga, siis ei tasu oodata mingit ülimat kvaliteeti ideede, näitlejatöö ja eriefektide koha pealt. Kui seda arvesse võtta, tuleb tunnistada, et tegu oli igati nauditava teosega, mis pooleteiseks tunniks põnevat meelelahutust pakkus.

Missioon oli koostöös valitsuse ja mingi erakorporatsiooniga, sihtmärgiks Cydonia platoo, kus pidada asuma energiaallikas. Planeedil olles aga avastatakse ühe püramiidi pealt sumeri kiilkiri ning selle seest otsitud energiaallikas ja humanoidid, kes nagu selgub, on inimeste sugulased. Nimelt saatsid nad kümneid tuhandeid aastaid tagasi Maale oma kurjategijad, kellele Maa atmosfäär mürgine oli, kui kes jõudsid siin siiski enne järglasi sigitada, pannes aluse homo sapiensile. See teooria tundus iseenesest päris huvitav ning arvestades neid anomaaliaid, mida Cydonia platool märgatud on, ei saa kindlalt väita, et Marsil tõepoolest kedagi elanud ei ole.
Igatahes, siis sattus kapten koos ühe tüübiga Marduki naise Shara juurde, kes lubas nad vabaks lasta ja Maaga tehnoloogiat jagada, kui need Marduki tapavad. Tegelikult oli mutil muidugi kurikaval plaan mees tappa, sest Marduk tahtis inimestega liitu sõlmida, kuna marslaste ressursid olid otsa lõppemas. Shara tahtis Maad rünnata ja inimesed hoopis orjastada. Ülejäänud kaks sattusid Marduki hoole alla, kes ootamatult heatahtlikuks osutus.
Lõpp hea, kõik hea. Bra'tac, sry, Marduk jäi ellu ja ellujäänud inimesed läksid rõõmsalt Maale tagasi.

Näitlejate koha pealt tuleks mainida, et ükski maalastest eriti hea näitleja ei olnud, enim paistis silma hoopis valitseja Mardukit mänginud Tony Amendola, kes on Ulmefoorumi lugejatele kindlasti tuttav Bra'tacina Stargate SG-1'st. Igas stseenis, kus ta oli, võis selgelt märgata tema 'kohalolu', mis teistel puudu jäi. Tema naine Shara oli ka suhteliselt hea.

Eriefektid olid suht jamad, arusaadavalt polnud eelarve selle jaoks eriti suur olnud, aga silma nad nüüd ka ei riivanud.
8/10.

Muuseas, siin on üks vanem teema Marsi-filmide kohta:
http://www.ulmefoorum.pri.ee/foorum/viewtopic.php?t=4
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.


Viimati muutis seda Enterprise (Esm Jan 23, 2006 9:43 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
tint
Veteran


Liitunud: 26 Veeb 2005
Postitusi: 583
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Esm Jan 23, 2006 7:25 pm    Teema: Vasta viitega

Aaaahhh, ei või olla, jälle üks Dänikenist inspireeritud püramiidifilm. Ja ikka ja jälle reis mis on finantseeritud eraisiku poolt, vaene valitsus, sõna otseses mõttes. Aga noh, ulme on ulme, fiction ikkagi.

Samas ei ole ilus niisama spekuleerida ka, ma pole ju filmi näinud ikkagi ju.

Ja kas see film kuhugile ilmub ka? Kinno või DVDle? Ei, mitte, et ma kinos käiks või DVD'd ostaks, lihtsalt, et siis on piraadi hankimisel vähemalt mingigi põhjendus - et kinos ei näidata vms... köhh.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Jan 23, 2006 9:32 pm    Teema: Vasta viitega

Olen ka nüüd selle filmi käesoleva teema soovitusel ära vaadanud ning pean tunnistama, et tegu oli tõepoolest päris meelelahutusliku ulmega. Marsi teemat on muidugi juba igat pidi käsitletud ning loomulikult olid enamus filmi ideedest laenatud erinevatest sarjadest ja filmidest, kuid kokku oli tulnud päris usutav tulemus. Marss on kahtlemata üks väga müstiline planeet ja miks ei võiks sügaval pinna all elada mingi kaugele arenenud tsivilisatsioon, pole sugugi võimatu. Lisaks on meie kauges ajaloos piisavalt palju seletamatuid asju, mis vihjavad, et võibolla ei olegi meie planeet vaid loomulikult arenenud.

Filmi efektid olid minu arust telekanali töö kohta päris head ning näiteks see maa-alune mets (nö. hiiglaslik botaanikaaed) oli päris ilus. Siiski näitlejate koha pealt pean Enterprise'iga täitsa nõus olema, sest nende näitlemisviis oli pigem kohane mingile lihtsale sarjale, kui täispikale filmile. Tony Amendola oli tõepoolest ainuke näitleja, kes suutis oma rollile ka veidi sügavust lisada. Üldjoontes oli aga film päris põnevalt üles ehitatud ja ega igav küll ei hakanud, pigem oli huvitav jälgida, et mis on järgmine lahendus ja paaril korral suutis film mind isegi veidikese üllatada.

Kindlasti oleks päris huvitav kui seda filmi kasutataks pilootosana uuele sarjale, arvan, et materjali täitsa on, lihtsalt näitlejate valikut tuleks veidi värskendada.

7/10 minu poolt, sest hindan siinkohal filmi nii, nagu ma hindaks ka teisi sci-fi filme, ei hakka järeleandmisi tegema. Smile
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Ulmefilmid Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group