Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Lemmiktegelane 'Voyageris'?

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Laup Veeb 04, 2006 2:09 pm    Teema: Lemmiktegelane 'Voyageris'? Vasta viitega

Star Treki alafoorumite elustamisprogrammi raames üks teema sarja Star Trek: Voyager kohta. Räägime natuke tegelastest.

Minu lemmikuks on The Doctor. Robert Picardo on kogu näitlejaskonnast kõige professionaalsem ning ka tema tegelaskuju oli minu arvates paremini kirjutatud kui teised. Tema areng, erinevalt enamikest teistest meekonnaliikmetest, oli selgelt märgatav kogu sarja jooksul. Alguses oli ta lihtsalt kärkiv hologramm, keda tuli meeskonnaga suhtlema õpetada (Kesi abiga) ning samas tuli meeskonda temaga harjutada, kes temasse alguses kui mingisse tööriista suhtusid.
Kuid lõpuks sai Doctor hoopis ise õpetajaks Sevenile, mis oli jälle üsna põnev rollide vahetus. Temale keskendunud osad kuuluvad minu arvates ka VOY paremikku, näiteks "Real Life", "Living Witness", "Message in a Bottle" jpt.


Sarja jälgides olen ka Seveni tegelaskujust paremini arvama hakanud, kuid siiski häirib see, et ta on mõneti Data ja mõneti Doctori enda koopia, kes kõik üritasid inimeseks saada. Ok, Seven seda ehk ei tunnistanud, aga siiski.
Janewayl olid oma hetked, aga üldiselt polnud ta eriti tugev tegelane ning mõned tema otsused on sügavalt küsitavad, näiteks episood "Tuvix".
Ülejäänud olid lihtsalt liiga hallid ja jäid selgelt välja joonistamata, et nende kohta midagi erilist öelda oleks. Razz

Teie arvamused?
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Veeb 04, 2006 2:26 pm    Teema: Vasta viitega

Olen siinkohal eelkõnelejaga peaaegu täielikult nõus.
Enamus Voyageri tegelased oli üldreeglina suhteliselt tavalised ning erilisi momente oli neil äärmiselt vähe. Siiski mõni tegelane paistis teiste hulgast rohkem silma ning minu lemmikud on samuti Doctor ja ka leitnant Torres, kellest oli päris mitu huvitavat episoodi.

Hologrammist Doctor ei olnud minu aurst küll eriti hea algidee, sest minu nägemuse järgi oleks pidanud Voyageril olema arstiks tavaline inimene, kes võinuks iga hetk surra ja paisata laeva veelgi suuremasse kaosesse. Inimesest doktor oleks lisanud kindlasti sarjale palju reaalsemat iseloomu. Siiski Robert Picardo on suurepärane näitleja ning suutis ennast aja jooksul teha sarja kõige huvitavamaks tegelaseks. Sarnaselt Enterprise'ile hindan ma tema iseloomu arenemist, mida võib tõesti mõneti võrrelda Data arenguga TNG sarjas. Doctor oli tegelane, kes suutis ära kasutada kõik võimalused sarja üldise atmosfääri parandamiseks. Cool

Torres meeldis mulle sellepärast, et ta oli tegelasena Star Treki ajaloos unikaalne. Pooleldi klingonit ja pooleldi inimest ei oldud veel nii põhjalikult kunagi analüüsitud ning seekord sai ta ennast tutvustada lausa seitse hooaega. Worf oli olnud inimeste poolt üles kasvatatud, kuid ta oli ikkagi puhas klingon, Torresel oli hoopis uus vaatenurk. Konflikt tema kahe iseloomu vahel oli hästi ilmekalt välja toodud ning näitleja andis endast kõik, et oma tegelast rohkem ellu tuua.

Kõige vähem meeldisid mulle sellised tegelased nagu Kim, Paris, Janeway, Seven jne. Kõigil neil olid omad plusspooled ja vahel nad neid ka näitasid, kuid üldjoontes oli tegemist liiga pinnapealsete karakteritega, kelle iseloomudega ei olnud võimalik ennast samastada. Razz
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
shadowman
Veteran


Liitunud: 11 Jan 2005
Postitusi: 645

PostitusPostitatud: Laup Veeb 04, 2006 5:16 pm    Teema: Vasta viitega

Kõige paremini õnnestunud tegelaseks pean Seven of Nine-i. Tänu tema ilmumisele kahvatuna esinenud Kesi asemele sai sari justkui uue hingamise. Kuna sarja viimastel hooaegadel keskenduti kõige rohkem just Seveni tegemiste kajastamisele, joonistus tema teglaskuju ka kõige paremini välja.

Teine huvitav tegelane oli Doctor, kuigi lõpus muutus ta natuketüütavaks, sest tema tegelaskuju arendamiseks ei leitud vist enam eriti uusi ideid ja vanad hakkasid korduma. Tagantjärele häirib natuke ka Doctori liigne sarnasus Dataga, kuigi Voyageri vaadates polnud ma TNG-d veel kuigi palju näinud ja seega mind see alguses ei seganud Smile

Natuke hallist massist eristusid veel ka Torres ja Janeway, muud tegelased väga sügavat muljet ei jätnud.

Paris, Kim ja Tuvoc olid liiga igavad, Neelixi ja Kesi tegelaskujud lausa häirisid mõnikord. Viimase kahe puhul oli tegu ju ikkagi 70000 valgusaastat inimestest eemal kasvanud rasside esindajatega, oleks oodanud siis ka natukegi huvitavamaid tegelaskujusid. Mis Kesi puutub, siis ainuke veidikegi meeldejääv episood temaga oli see, kus ta juba sarjast lahkununa ühes osas vana ja vihasena tagasi saabus, et Voyagerile millegi eest kätte maksta.
_________________
Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Artzz
Auliige


Liitunud: 11 Jan 2007
Postitusi: 1295
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Juun 07, 2008 11:11 pm    Teema: Vasta viitega

Minu lemmiktegelane oli Doktor, sest Robert Picardo sai tõesti hästi hakkama hologrammi näitlemisega ja võin ette kujutada, mida ta sarja alguses tunda võis, kui ta pidi näitlema tundetut, kalkuleerivalt mõtlevat hingetut hologrammi, kuid kuna Voyageri arst sai surma, ilma et me oleksime teda üldse näinud, siis oli see väga hea, kui sai hakata Doktori tegelast vaikselt üles ehitama ja uusi kihte juurde lisama, mis muutsid tegelase vägagi nauditavaks ja mitmekülgseks. Samas võib ka väita, et Doktor tegelasena ei püüelnud olla inimene, vaid eesmärgiks oli pigem võrdne aktsepteerimine inimesega. Jah, ta püüdles inimlikkuse poole, et tunda ja elada mitmekülgset elu, kuid arvan, et kui tal ka võis olla varjatud soov saada inimeseks, siis leian, et see ei olnud tegelikult asja iva.

Kui Seven of Nine mängu toodi, siis muutus see inimeseks saamise kontseptsioon juba märgatavalt, kuigi Seven ei näidanud seda eriti välja, siis sisemiselt oli tal küll tugev soov saada täisväärtuslikuks inimeseks ning sarja lõpus võib öelda, et ta jõudis sellele lõpuks vägagi lähedale. Vähemalt vaatajale jäeti küll selline mulje ja samas jäi ka ruumi fantaseerimiseks, mis võiks siis lõpuks temast saada.
_________________
Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group