Ulmefoorum.eu Ulmefoorum.eu
See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
 
 KKKKKK   OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sissePrivaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

TOS - 3x24 "Turnabout Intruder" (Viimane osa)

 
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  

Kuidas hindate episoodi?
10
50%
 50%  [ 3 ]
9
50%
 50%  [ 3 ]
8
0%
 0%  [ 0 ]
7
0%
 0%  [ 0 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
5
0%
 0%  [ 0 ]
4
0%
 0%  [ 0 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Kokku Hääli : 6

Autor Teade
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Mai 15, 2006 4:06 pm    Teema: TOS - 3x24 "Turnabout Intruder" (Viimane osa) Vasta viitega

Episood on eetris esmaspäeval, 15. mail 2006 kell 23:20 ETV's

"Kahevahel sissetungija"
Enterprise'i meeskond saab appikutse kadunud tsivilisatsiooni uurijatelt planeedil Camus II. Peale doktor Janice Lesteri ja Arthur Colemani on kõik grupi liikmed surnud. Lester ja kapten Kirk olid Tähelaevastiku Akadeemias õppides lähedastes suhetes, kuid et naistel puudus võimalus komandöriks saada, pettus Lester ja lahkus teenistusest. Kui teised lähevad surevale uurimisgrupi liikmele appi, vahetab doktor Lester tulnukate seadme abil kapten Kirkiga kehad ja üritab ta jälgede peitmiseks tappa. Tähelaeva Enterprise meeskond saab aegamisi identiteedivahetusele jälile, kuid hierarhial põhinevas laevastikus polegi nii lihtne soovimatule külalisele vastu hakata.



_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Esm Mai 15, 2006 11:32 pm    Teema: Re: 3x24 "Turnabout Intruder" (Viimane osa) Vasta viitega

TrekRanger kirjutas:
Lester ja kapten Kirk olid Tähelaevastiku Akadeemias õppides lähedastes suhetes, kuid et naistel puudus võimalus komandöriks saada, pettus Lester ja lahkus teenistusest.


See on vist üks Originaalseeria ajaloo kõige rohkem arutatud küsimusi üldse ja mina tahaks ka sel teemal sõna võtta. Minu arusaama kohaselt ei vihjanud ükski tsitaat sellele, et Tähelaevastik ametlikult naisi kapteniks ei luba, Lesteri tsitaadist jäi pigem selline mulje, et Kirki elus polnud naistel kohta. Planeetide Ühendföderatsiooni on igal pool kujutatud demokraatliku ühendusena ja pole põhjust arvata, et ka Tähelaevastikus soolist diskrimineerimist esineks. Pealegi, juba sajand varem Maa Tähelaevastikus sai teise NX-klassi laeva kapteniks naine Erika Hernandez. Miks peaks toimuma selline taandareng, jääb arusaamatuks.

Aga episoodile endale panin 9 punkti - võib-olla oleks see osa näitlejatöö poolest 10 punkti vääriline, aga kuna ma ei taha seda siiski panna ühele pulgale selliste osadega nagu "Balance of Terror" ja "All Our Yesterdays", siis jääb ikkagi 9. Nagu öeldud, näitlejatöö oli suurepärane; Kirk käitus kohati väga naiselikult (põlvesilitamised jms.) ning Lesterit kehastanud naine mõjus väga Kirkilikult.

Episoodi parim stseen oli jutuajamine Scotty ja McCoy vahel. Scotty demonstreeris järjekordselt oma kainet mõistust ning ma tõesti ei mõista, miks seda meest veel kapteniks pole tehtud. Ainuke põhjendus saab olla see, et ta ise ei taha.

Muuseas, episoodi kõige naljakam koht oli minu jaoks seotud eestikeelse tõlkega, kus Kirki üht tsitaati tõlgiti: "Hukkame kohe." Very Happy Ma ei tea, see mõjus oma lakoonilisuses nii koomiliselt, et ma naersin terve minuti.

Tore osa oli sarja lõpetuseks, jääb vaid loota, et ETV edaspidi TNG'd või siis vähemalt TAS'i näitab. Razz Kuigi seda on vist liiga palju soovitud.
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
TrekRanger
The One


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 2135
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Mai 16, 2006 12:01 am    Teema: Vasta viitega

Algatuseks räägime siis Lesteri probleemist.

@Enterprise: Jah, tõepoolest ei mainitud episoodis otseselt seda, et naisel on Tähelaevastikus võimatu kapteniks saada, vaid pigem vihjati Lesteri ebapiisavatele oskustele. Kokkuvõttes on see lause sees vaid sellepärast, et enne episoodi ei mäletanud ma olukorda eriti täpselt ning ei hakanud seda välja võtma. Razz

Nüüd siis episoodi enda juurde, mida pean tegelikult kolme parima TOS'i osa hulka. Episoodi "Turnabout Intruder" võib minu hinnangul asetada ühele pulgale osdega nagu "The City on the Edge of Forever" ja "All Our Yesterdays", kuid mõneti teistel põhjustel.

"Turnabout Intruder" särab võimsalt eelkõige enneolematult võimsa näitlejatöö tõttu, mis väljendus pea kõikide tegelaste tegevuses. Shatner mängis lausa müstiliselt mehe kehas olevat naist ning samuti avaldas mulle muljet jõud, mis Lesteri osatäitjast õhkas, kui tema sees oli Kirki olemus. Enam paremat näitlejat Lesteri osa täitma poleks saanud leida. Kõige nauditavam oli kahtlemata kohtuistung ning Kirki hüsteeriline käitumine, kui ta tagus käega vastu lauda ning nõudis naiselikult kõigi hukkamist. Selle koha peal hakkasin ma naerma, kuid just näitlemise tõepärasuse ja kõrge taseme tõttu. Smile

Episoodi story oli ülimalt hästi kirjutatud, sest sisuliselt esimest korda otsustasid tegijad keskenduda täielikult näitlejatele ning hoiduti kõikvõimalikust muust atribuutikast, mis võivad sageli tegevuse naeruväärseks muuta. Tegevuse näilisest vähesusest hoolimata loodi väga pingeline atmosfäär ning pean tunnistama, et tegu oli esimese episoodiga, mida ma teist korda vaadates istmele naelutatult vaatasin. Lõpuks ometi näidati meile sarja tõelist potentsiaali ning õnneks mahtus selline pärl veel päris viimase hooaja lõppu, mida ju tegelikult ei peetud tol ajal viimaseks.

Lisaks avaldas muljet väikeste detailide silumine, mis ei ole alati TOSi osadele iseloomulik. Näiteks, teadis seekord Enterprise'i turvamees, et Spock tahab teda oma näputrikiga uimastada ning ürtias teda peatada. Sellest hoolimata, et Spock jõudis ikkagi eesmärgini, näitas seik, et tegijad on lisanud tegevusele reaalsust. Varasemate osade jooksul, oleks turvamees seal niisama oodanud kuni Spock ta magama paneb. Sellised detailid on minu arust väga olulised. Wink

Üldkokkuvõttes oli tegu algusest lõpuni nauditava episoodiga, mida lihtsalt ei saa hinnata alla maksimumi. Vigu leida on sellest lausa võimatu.

10 punkti! Tore, et sari lõppes kõrgtasemel. Cool
_________________
Administraator

"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil"
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Equ
Laevastikuadmiral


Liitunud: 27 Nov 2004
Postitusi: 379
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Mai 16, 2006 8:58 am    Teema: Vasta viitega

Tre,

Einoh, saigi läbi see kena aeg. Liigume edasi, mis muud. Ausalt öelda pean tõdema, et kõikidest osadest kõige parem oli just see. Minu jaoks. Esimene ja viimane kord - 10 punkti minu poolt. Seda ei näe just igapäev Smile
Kohe algusest peale kõik klappis kuni lõpuni. Huvitav, hästi mängitud, ei olnud millegagi väga üle pingutatud ega üle paisutatud. Siiski üks koht häiris kus Chekov ja Sulu nõmedalt/uskumatult irvitasid õige-Kirki üle kui vale-Kirk üritas tõestada doktori vaimuhaigust. See oli liiga kulunud kli¹ee, et mõjust natuke pahandavalt mulle. Aga jah super, super. Kahju, et läbi sai. Nuuks Shocked

Equ
_________________
Live long and prosper!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
nn3
Kommodoor


Liitunud: 27 Veeb 2005
Postitusi: 150

PostitusPostitatud: Teis Mai 16, 2006 2:51 pm    Teema: Vasta viitega

Väga tugev seeria, kuid 10 punkti kahjuks ei saa anda, sest lõpp jäi häirima. Lahendus tuli (jälle) iseenesest ja saabus kõigile kõige sobivamal ajal.

9/10

Saanud oleks ju üsna sujuva lõpu ehitada: näiteks vale-doktoril tulevad hukkamise lähenedes südametunnistuse piinad ja arvab, et asi ei ole siiski inimelusid väärt ning viimasel hetkel määrab arsti õigusega vale-Kirki hullumise ettekäändel ajutiselt isolaatorisse, hullu kapteni käsud muutuvad kehtetuks või tühistab uus kõrgeim ohvitser, vangid saavad vabaks, vale-dok tunnistab üles, kõik koos laskuvad planeedile masina juurde, uuesti kehade vahetuse tsiki-briki ja häppi end. Vmt.

Muidugi, kuna tegu oli viimase seeriaga, siis oleks saanud ka mitte nii häppi endi teha: vale-kirk oleks võimule jäänud, ohvitserid hukatud ja õige Kirk unustatudki kolkaplaneedile hullumajja...

Enterprise kirjutas:
Tore osa oli sarja lõpetuseks, jääb vaid loota, et ETV edaspidi TNG'd või siis vähemalt TAS'i näitab. :P Kuigi seda on vist liiga palju soovitud.

Järgmise nädala kavast:
20 aastat pärast “Star Treki” ekraanile jõudmist oli kätte jõudnud aeg kultussarjaga jätkata. Esimene episood tutvustab uusi tegelasi, kapten Picardi, Datat, Troid ja Enterprise D meeskonda. Laev saadetakse uurima planeedile Deneb IV rajatud Farpointi tähejaama müsteeriumi ja läbirääkimisi pidama. Teel kohtuvad nad esimest korda salapärase Q-ga, kes esitab inimestele väljakutse. Kui inimesed ei suuda tõestada, et nad pole barbarid, mõistetakse nad surma. Peagi pärast Q kadumist tabab laeva ere välgatus ja Enterprise D juhid leiavad end 21. sajandi Maa kohtus, mille eesistujaks ei ole keegi muu kui Q. Vaatajat üllatavad uued seninägematud tulnukad ja moodsamad eriefektid.


Viimati muutis seda nn3 (Teis Mai 16, 2006 3:05 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Enterprise
one of a kind


Liitunud: 26 Nov 2004
Postitusi: 3240
Asukoht: Terra Firma

PostitusPostitatud: Teis Mai 16, 2006 3:05 pm    Teema: Vasta viitega

nn3 kirjutas:

Enterprise kirjutas:
Tore osa oli sarja lõpetuseks, jääb vaid loota, et ETV edaspidi TNG'd või siis vähemalt TAS'i näitab. Razz Kuigi seda on vist liiga palju soovitud.

Järgmise nädala kavast:
20 aastat pärast “Star Treki” ekraanile jõudmist oli kätte jõudnud aeg kultussarjaga jätkata. Esimene episood tutvustab uusi tegelasi, kapten Picardi, Datat, Troid ja Enterprise D meeskonda. Laev saadetakse uurima planeedile Deneb IV rajatud Farpointi tähejaama müsteeriumi ja läbirääkimisi pidama. Teel kohtuvad nad esimest korda salapärase Q-ga, kes esitab inimestele väljakutse. Kui inimesed ei suuda tõestada, et nad pole barbarid, mõistetakse nad surma. Peagi pärast Q kadumist tabab laeva ere välgatus ja Enterprise D juhid leiavad end 21. sajandi Maa kohtus, mille eesistujaks ei ole keegi muu kui Q. Vaatajat üllatavad uued seninägematud tulnukad ja moodsamad eriefektid.



Issand.... hing jäi kurku kinni selle uudise peale. See on parim uudis sellel aastal üldse. Cool
_________________
Administraator

It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Wendelh
Veteran


Liitunud: 19 Jan 2005
Postitusi: 633

PostitusPostitatud: Teis Mai 16, 2006 5:50 pm    Teema: Vasta viitega

Heh, ma tegin peaaegu et isegi märkmeid, kuigi kõik põhiline on niikuinii juba eespool ära öeldud. Smile Näitlejatöö oli kahtlemata täiesti suurepärane, sama moodi olid nauditavad kõik tegelaskujud - nii dr Coleman, kelle seotus Lesteriga tuli meeldiva üllatusena, ja ka Lester ise. Ning loomulikult meeskond, eriti Kirk.

Silma hakkas aga - kirjutasin selle lause isegi üles - võlts-Kirki märkus, et lõpuks saab Kirk tunda "naiseks olemise alandust". -Kulmukergituse koht.-

Igatahes. Suure plussina märkisin üles ka kaadritagused nö kapteni päevikud, kus keha vahetanud tegelased jutustasid oma olukorrast. Tõeliselt meeldiv lisand oli. Üldse oli terve episood ilusti sujuv ja loogiline, miski ei jätnud sunnitud muljet.

Minu puhul ei tule kümned väga raskelt, piisab täiesti sellest, kui episood lihtsalt meeldib. See episood meeldis ka. Panen 10. Smile Ja hüvasti, TOS!


Edit: 400. Mr. Green
_________________
To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    Ulmefoorum.eu -> Star Trek Sarjad Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Space Pilot 3K template by Jakob Persson.
Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group