Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
vicebarbar Veteran

Liitunud: 28 Veeb 2005 Postitusi: 678 Asukoht: Nõmme, Tallinn
|
Postitatud: Kolm Mai 18, 2005 2:16 pm Teema: |
|
|
star trek patrianide ülestõus on kõige lahedam... _________________ Trust me, Im a Jedi. |
|
Tagasi üles |
|
 |
nn3 Kommodoor

|
Postitatud: Esm Mai 23, 2005 10:14 pm Teema: |
|
|
vicebarbar kirjutas: |
star trek patrianide ülestõus on kõige lahedam... |
Maailmas on tuhandeid teadusliku fantastika raamatuid ja nendest parim on üks ainult tänu seriaalile müüdav Star Trek? Kaastunne, tõsiselt ;)
---
Isiklik kindel lemmik puudub, häid raamatuid on lihtsalt nii palju :) |
|
Tagasi üles |
|
 |
grunt Kaptenleitnant

|
Postitatud: Laup Juun 11, 2005 9:26 pm Teema: |
|
|
1) A. C. Clarke - Linn ja Tähed
2) U. K. Leguin - Pimeduse Pahem Käsi _________________ "Dont watch daytime TV - It will only make you feel stupid." - Sean Kennedy
http://www.rantmedia.ca/ |
|
Tagasi üles |
|
 |
egomon Nooremleitnant
|
Postitatud: Nelj Juun 30, 2005 12:13 pm Teema: |
|
|
Läbi aegade on olnud mitmeid eirnevaid lemmikuid, nüüd aga on mu lemmikuteks saanud nõukogude ulmekirjandus 50-60-70 tõeliselt head raamatud ja asjale annab veel lisapunkte ülihead illustratsioonid....hetkel parimad mida olen lugenud. |
|
Tagasi üles |
|
 |
egomon Nooremleitnant
|
Postitatud: Nelj Aug 18, 2005 6:29 pm Teema: |
|
|
just lõpetasin "451 fahrenheiti" Ray Bradbury
väga väga hea raamat |
|
Tagasi üles |
|
 |
tint Veteran

|
Postitatud: Püh Aug 21, 2005 8:30 pm Teema: |
|
|
Oi raisk, vot see oli tõesti hea raamat. Bradbury on üldse väga hea kirjanik, mees on mingi 90 aastat vana ja endiselt kirjutab nii, et...
Küsikski siin kohe, et kas neid tema uuemaid raamatuid Eestist ka saada on? Näiteks "Greetings, carbon based bipeds" (oli vist selline nimi?) vms?
Aga muidu huvitaks mind nüüd just see NSV Liidu aegne kirjandus, ise pole seal nii pikalt elanud, ainult titena viimased aastad. Ei tea neid autoreid. Palun? |
|
Tagasi üles |
|
 |
egomon Nooremleitnant
|
Postitatud: Püh Aug 21, 2005 9:03 pm Teema: |
|
|
Ok siit siis mõned NSV liidu autorid
G. Martõnov "220 päeva tähelaevas"
A. Palei " Planeedi avarusse"
V. Zahhartsenko "Teekond homsess"
B. Ljabunov "Maailma avastamine"
F.Kandõba "Kuum maa"
V.saparin " Uus planeet"
V.Ohhotnikov " Teed sügavusse"
tõelised nõukogude aegsed maiuspalad  |
|
Tagasi üles |
|
 |
egomon Nooremleitnant
|
Postitatud: Püh Aug 21, 2005 9:04 pm Teema: |
|
|
Ja muidugi ka vendade Strugatskite looming  |
|
Tagasi üles |
|
 |
tint Veteran

|
Postitatud: Esm Aug 29, 2005 1:41 am Teema: |
|
|
Nonii, lugesin siis Strugatskite "Asustatud saare" lõpuks läbi ja pean nentima, et seda saaks isegi bradburyga kõrvutada, ainult asi on väga poliitiline ja lisaks ka natukene kaetud, et tolleaegsest korrast läbi tungida.
Raamat ise oli küll väga filosoofiline ja arutas sõja ja sõpruse küsimuse üle suht palju.
Pikemalt ei viitsi seletada, vähemalt praegu. |
|
Tagasi üles |
|
 |
velz83 Veteran

|
Postitatud: Esm Aug 29, 2005 10:39 am Teema: |
|
|
egomon kirjutas: |
Ja muidugi ka vendade Strugatskite looming  |
Jah... Enda lemmikuks on "Inetud luiged" _________________ Isegi masendav reis on parem, kui siia saabumine. |
|
Tagasi üles |
|
 |
rincewind Veteran

|
Postitatud: Esm Sept 12, 2005 9:14 pm Teema: |
|
|
Minu lemmikuteks nagu paljudel teistelgi on Asimovi Asumi raamatud, Clarke Kosmoseod[sseiad ja Simaki"Nagu õieke väljal". Alguse sai minu huvi nõuka aegu ilmunud raamatust "Andromeeda udukogu", mille autori kahjuks olen unustanud  |
|
Tagasi üles |
|
 |
egomon Nooremleitnant
|
Postitatud: Esm Sept 12, 2005 9:56 pm Teema: |
|
|
"andromeeda udukogu" I. Jefremov |
|
Tagasi üles |
|
 |
limbo Kadett
|
Postitatud: Teis Sept 13, 2005 8:52 am Teema: |
|
|
S.King "Dark Tower" saaga laskur Rolandist tema murenevas maailmas otsimas torni , maailmadevahelistest ustest rannal, küberneetilisest karust, mõistatusi armastavast rongist, exnarkomaanist ja skisofreenilisest neegrinaisest ratastoolis, poisist, kes suri 2 korda. Kahjuks pole seda eesti keeles. _________________ limbo, see on koht, kuhu satuvad pahad lapsed peale surma |
|
Tagasi üles |
|
 |
egomon Nooremleitnant
|
Postitatud: Püh Nov 06, 2005 10:14 pm Teema: |
|
|
stanislaw lem " eeden" |
|
Tagasi üles |
|
 |
shadowman Veteran

|
Postitatud: Nelj Nov 10, 2005 9:53 am Teema: |
|
|
egomon kirjutas: |
stanislaw lem " eeden" |
Ka minule meeldis "Eeden". Ehk isegi rohkem kui "Solaris" või mõned teised loetud Lemi teosed. Eriti heaks tegi raamatu minu arvates see, kuidas võõra planeedi elanikke ning nende motiive ja tegevust näidati Maalaste jaoks täiesti mõistmatute ja müstilistena. See hoidis kogu lugemise ajal põnevust üleval. Hea oli ka see, et ei laskutud liiga sügavale (igavatesse?) tehnilistesse detailidesse, nagu "Solarise" puhul. Mulle üldiselt tehniline jutt ulmekates meeldib, aga "Solaris" pingutas minu jaoks selles osas küll natuke üle.
Mis mulle "Eedeni" juures eriti meeldis, oli see, kui põhjalikult ja huvitavalt kirjeldati esimese kontakti loomist võõra eluvormiga. Esmapilgul üsna raske ülesande jaoks - kuidas kaks absoluutselt erinevat ja üksteise jaoks täiesti mõistmatut eluvormi peaks ühise keele leidma - pakkus Lem välja üpris korraliku ja arvestatava lahenduse, mida oli pealegi huvitav lugeda.
Soovitan. _________________ Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me |
|
Tagasi üles |
|
 |
egomon Nooremleitnant
|
Postitatud: Nelj Nov 10, 2005 2:16 pm Teema: |
|
|
Täpselt minu sõnad, pole enam midagi juurde lisada  |
|
Tagasi üles |
|
 |
Wendelh Veteran

|
Postitatud: Nelj Nov 10, 2005 2:35 pm Teema: |
|
|
shadowman kirjutas: |
Hea oli ka see, et ei laskutud liiga sügavale (igavatesse?) tehnilistesse detailidesse, nagu "Solarise" puhul. Mulle üldiselt tehniline jutt ulmekates meeldib, aga "Solaris" pingutas minu jaoks selles osas küll natuke üle. |
Nõustun täiesti. "Solaris" oli muidu igati väga oskuslik, kuid nende lehekülgedepikkuste tehniliste kirjelduste taha võis magama jääda.  _________________ To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
|
|
Tagasi üles |
|
 |
tint Veteran

|
Postitatud: Nelj Nov 10, 2005 5:37 pm Teema: |
|
|
Tehnilised kirjeldused? Kus mis?
Kirjeldused on minumeelest lahedad. Meeldib lugeda asju kus kirjeldatakse mingit maailma või olustikku.
Tundub, et ma olen oma elu rohkem eluta asjadele pühendanud kui elus asjadele, et mind eluta toimumine rohkem huvitab. Või noh, võibolla meeldib lihtsalt asjades elu näha..., ehk siis olen isegi eluinimene... |
|
Tagasi üles |
|
 |
egomon Nooremleitnant
|
Postitatud: Reede Nov 11, 2005 2:08 pm Teema: |
|
|
Kuna ma olen suht kannatamatu lugeja ja Solarises oli ni palju igasugust kirjeldust-ni tehnilist kui ka muud siis ma lõpupoole juba hakkasin neist lihtsalt üle "hüppama" ja ma ei tea kas sellest või mingist muust põhjustest aga ma e isaanud üldse raamatu lõpust aru -plaanis siis nüd se kunagu paari aasta pärast jälle lugemisse võtta  |
|
Tagasi üles |
|
 |
tint Veteran

|
Postitatud: Reede Nov 11, 2005 4:31 pm Teema: |
|
|
See Stanislav lemi raamat "Solaris" on ikka tõsimeelne teaduslik ulme? Päkapikuvaba?
Muidu raamatutega on nii, et tavaliselt jään ma realismiaegse kirjanduse söögilauakõnede juures magama, näiteks "Isa Gorio" puhul... Igav on lugeda midagi sellist, mille sarnane on toimumas iga päev sinu ümber.
Ei ütle, et teos kehv on või midagi, vaid lihtsalt minu maitse pole selline söögilauadraama. Realism küll, aga kirjeldusi oli ikka vähe.
Otsene kõne on tuim. |
|
Tagasi üles |
|
 |
|