Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
shadowman Veteran

|
Postitatud: Reede Nov 11, 2005 10:09 pm Teema: |
|
|
tint kirjutas: |
Kirjeldused on minumeelest lahedad. Meeldib lugeda asju kus kirjeldatakse mingit maailma või olustikku.
|
Kirjelduste vastu üldiselt pole minulgi midagi. Solarises olid need aga natuke... noh, teistsugused. Seda on raske seletada - loe ise, siis näed
Lugeda lehekülgede kaupa matemaatilist juttu mimoidide ja sümmeriaatide kohta võib lõpuks üsna igavaks muutuda. Aga mina siiski ühtki lehekülge vahele ei jätnud ja üldmulje teosest jäi kõigest hoolimata ikkagi üsna hea. _________________ Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me |
|
Tagasi üles |
|
 |
reggie Kadett
Liitunud: 11 Sept 2005 Postitusi: 3 Asukoht: trt-pärnu-palamuse
|
Postitatud: Laup Veeb 04, 2006 8:08 pm Teema: Tepper |
|
|
Lugesin neid nimesid, aga ei leidnud Sheri Tepperit, teoseks "Rohtmaa"
Düün muidugi, aga kahjuks olen ainult esimese raamatu läbinud.
Asimov ja Asumi sari, sellega seoses kas kellegil pole Tartus esimest osa? Nime kahjuks ei tea  _________________ Põhimõteliselt on suht keeruline leida head infi filmide ja uute raamatute kohta.. ja see koht tundub norm olevat:) |
|
Tagasi üles |
|
 |
nn3 Kommodoor

|
Postitatud: Laup Veeb 04, 2006 9:07 pm Teema: Re: Tepper |
|
|
reggie kirjutas: |
Asimov ja Asumi sari, sellega seoses kas kellegil pole Tartus esimest osa? Nime kahjuks ei tea :( |
Asumi-sarja esimese raamatu nimi on "Asum" ;) |
|
Tagasi üles |
|
 |
reggie Kadett
Liitunud: 11 Sept 2005 Postitusi: 3 Asukoht: trt-pärnu-palamuse
|
Postitatud: Laup Veeb 04, 2006 9:20 pm Teema: Re: Tepper |
|
|
nn3 kirjutas: |
reggie kirjutas: |
Asimov ja Asumi sari, sellega seoses kas kellegil pole Tartus esimest osa? Nime kahjuks ei tea  |
Asumi-sarja esimese raamatu nimi on "Asum"  |
Kusjuures ise arvasin ka nii (olen selle ribadeks lugenud ) aga kuskil raamatusaidil sattus ette, et tegelikult oli enne Asumit veel üks. _________________ Põhimõteliselt on suht keeruline leida head infi filmide ja uute raamatute kohta.. ja see koht tundub norm olevat:) |
|
Tagasi üles |
|
 |
nn3 Kommodoor

|
Postitatud: Laup Veeb 04, 2006 9:35 pm Teema: |
|
|
Isegi kaks on, jah, Asumi-sarja sisese ajaarvamise järgi toimub nende tegevus enne "Asumit", aga mõlemad on tunduvalt hiljem juurde kirjutatud ja peaks ka lugema kirjutamise järjekorras (muidu kaob varem kirjutatud ja sarja sisese aja järgi hilisemate raamatute lugemisel väga suur osa mõttest ja põnevusest ära):
1. Asum
2. Asum ja Impeerium
3. Teine Asum
4. Asumi äär
5. Asum ja Maa
6. Enne Asumit
7. Forward the Foundation
(Kahe viimase tegevus toimub siis enne Asumit). |
|
Tagasi üles |
|
 |
egomon Nooremleitnant
|
Postitatud: Laup Veeb 04, 2006 10:13 pm Teema: Äh |
|
|
Mul on aint
Asum
Asum ja impeerium
Enne asumit
ma olen otsinud igalt poolt aga pole leidnud huvitav kust võiks saada puuduvad osad-ma nni nõus ostma |
|
Tagasi üles |
|
 |
Olorin Veteran

|
Postitatud: Laup Veeb 04, 2006 11:48 pm Teema: |
|
|
Kas keegi viitsiks natuke rääkida Aumist. Ma ei tea midagi, aga kuulus kirjanik ja sari ka. Millest räägib ja miks just seda lugeda? Olen mõelnud kätte võtta, aga fantasyt nii palju lugeda, et ei jõua. Kui keegi nüüd ilusti põhjendab, miks lugeda, siis äkki isegi leiab aega...  |
|
Tagasi üles |
|
 |
AlienX Veteran

Liitunud: 17 Aug 2005 Postitusi: 975 Asukoht: Dimension Third Earth
|
Postitatud: Püh Veeb 05, 2006 12:03 am Teema: |
|
|
Matemaatik nimega Sevold vms arvutab, et 5 sajandi pärast ootab Galaktika planeeti Trentorit hukk ning üritab seda takistada rajades suure nn koloonia, et nemad looksid Galaktika Entsoklüpeedia vms, et peale hukku saaksid inimesed taas kord infot sealt saada vms. Igastahes ma ise ka alles poole peal. Suht huvitav, arvestades et tegu mu esimese ulme raamatuga.  _________________ http://www.last.fm/user/Hauatagune/
http://raidoukuzunoha.wordpress.com/ |
|
Tagasi üles |
|
 |
egomon Nooremleitnant
|
Postitatud: Püh Veeb 05, 2006 12:34 pm Teema: heh |
|
|
Alienx kirjeldus oli suht segane
Ma siis täendaks seda omalt poolt
On Galaktika Ajastu 12 020 aasta ja Imperaator Cleon 1 istub murelikult oma troonil. Trantoril, Galaktiakimpeeriumi suures paljukuplilises pealinnas, on loodud ennenägematu keerulise tehnoloogiaga ja kultuuriga tsivilisatsioon. Ometigi teab Cleon, et on neid, kes tahavad näha tema kukutamist-neid, keda ta võiks hävitada, kui ainult oskaks näha tulevikku.
Hari Seldon on tulnud Trantorile tutvustama oma tööd psühhoajaloo, tähelepanuväärse ennustusteooria kohta. Noor välismaailmlasest matemaatik ei oska aimatagi, et on juba enda ning kogu inimkonna saatusele pitseri vajutanud. Nimelt on Hari prohvetlik võim, mis teeb temast Impeeriumi kõige nõutavama isiku-mehe, kelle käes on tuleviku võti. Seda apokalüptilist võimu tuntakse igavesti kui asumit
ja nii algab sarja esimese raamatu sissejuhatus |
|
Tagasi üles |
|
 |
rincewind Veteran

|
Postitatud: Püh Veeb 05, 2006 7:33 pm Teema: |
|
|
Esimeses raamatus räägitakse esimeste suurmeeste lood , kes hiljem muutuvad oma moodi pühakuteks a`la Peetrus. Hilisemad raamatud näitavad inimkonna edasist arengut Teise Impeeriumi poole, Maa otsinguid ja ka Hari Seldoni tõusu ja arengut nn. prohvetiks.
Väga loetavad raamatud , kuigi erineva tasemega. Düüni sari on näiteks palju mitmekihilisem , keerulisem, ehk ka venitatum.
Asumi sari on mu lemmik koos 2001 sarjaga. Seal on inimestel hoolimata poliitikast, ahnusest ja võimuihast alles küllalt palju seiklejavaimu.
Ja lugeda tuleks tõesti kirjutamise järjekorras, esimestes osades mainitud faktid lipsavad hilisemates läbi ja üleüldse on esimene sarja parim raamat. _________________ Pettumus on lootuse nukker lapsuke.-S.Vititski- |
|
Tagasi üles |
|
 |
rd Kadett

|
Postitatud: Nelj Veeb 09, 2006 11:29 pm Teema: |
|
|
kurt vonnegut  _________________ Linux on nagu naine. Mingi üldine ilu standard on olemas, aga see ei tähenda, et kõigile selline peale läheks. Ja mõnele meeldivad hoopis mehed. Need on Windowsi kasutajad. |
|
Tagasi üles |
|
 |
lastday Kadett

|
Postitatud: Püh Veeb 19, 2006 7:09 pm Teema: |
|
|
Njah, Tere
Minu arvates on väga hea sic-fic'i kirjanik Robert Jordan kes on kirjutanud sarja nagu Wheel of Time mille esimene osa, Maailma silm on ilmunud ka eesti keeles. _________________ WOT will rule the world! |
|
Tagasi üles |
|
 |
Olorin Veteran

|
Postitatud: Püh Veeb 19, 2006 10:40 pm Teema: |
|
|
Kui ma nüüd ei eksi on WoT fantasy ehk fantaasiakirjandus. Sci-fi tähendab teaduslikku ulmet.
PS! Kes Asumist ennem rääkisid, tänan. Esimese osa üritan kuskilt leida ja lugeda (kuigi vist mitte enne kevadet). |
|
Tagasi üles |
|
 |
vicebarbar Veteran

Liitunud: 28 Veeb 2005 Postitusi: 678 Asukoht: Nõmme, Tallinn
|
Postitatud: Esm Veeb 20, 2006 2:52 pm Teema: |
|
|
Parim Sci- fi raamat on "DÜÜN" _________________ Trust me, Im a Jedi. |
|
Tagasi üles |
|
 |
egomon Nooremleitnant
|
Postitatud: Laup Märts 04, 2006 5:30 pm Teema: |
|
|
Aga ma pole üldse aru sanud kas Strugatskite looming meeldib mulle vägapalju või siis üldsegi mitte...  |
|
Tagasi üles |
|
 |
rincewind Veteran

|
Postitatud: Esm Juul 03, 2006 8:48 pm Teema: |
|
|
Nüüd siis ilmus eestikeeles ka Forward the Foundation elik Edasi, Asum. Sai loomulikult ära ostetud. Nüüd tuleb aega leida ja hakata neid vist otsast peale lugema. _________________ Pettumus on lootuse nukker lapsuke.-S.Vititski- |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sigma Veteran

|
Postitatud: Teis Juul 04, 2006 8:09 pm Teema: |
|
|
Parim ulmeraamat - kahtluseta Dan Simmonsi "The Rise of Endymion". Superraamat. Kogu Cantos oli super. Kahtluseta parim ulme mida minu meeled tajunud on, olen suur B5 fänn kuid B5 on selle kõrval nagu lastesaade.
Raamatu lõpp võttis pisara silmi. Kogu Cantos tõmmatakse ilusti kokku. Vastuseid antakse piisavalt, lehekülg leheküljelt hakkab "suur pilt" lugejale kujunema. Midagi ei kanta kandikul ette, peab ise kaasa mõtlema ja puzzle tükke kokku panema. Raamatu kaant (lugesin ingliskeelset trükki - seda peab originaalkeeles lugema, et midagi tõlkes kaduma ei läheks) illustreerib teise ulmegigandi Iain M. Banksi tsitaat: "The density and complexity of ideas ... is truly astonishing". Olen täielikult temaga nõus.
Ning pean Aeneat üheks parimaks ulmetegelaseks üldse. Raske uskuda, et kõigest 14 aastane tüdruk (tõsi, kui mälu ei peta siis raamatu lõpuks on ta kasvanud 21 aastaseks). _________________ Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/ |
|
Tagasi üles |
|
 |
Jon Snow Kommodoor

|
Postitatud: Nelj Aug 10, 2006 1:09 pm Teema: |
|
|
Parim raamat on väga kahtlane mõiste, tavaliselt saab taolisi hinnanguid jagada, siis kui lugemus on väga väike. Mida rohkem lugeda, seda raskem on hinnanguid anda. Mõni raamat on parim ühe asja poolest, teine jälle otse vastupidise asja poolest. Lisaks välistab mõiste "parim raamat" ise võimaluse nagu võiks taolisi raamatuid olla mitu. Ma arvan, ma võiks kohe nimetada umbes paarkümmend raamatut, mis kõik ilusti "parima raamatu" mõiste alla mahuks.Ma ise ei julgekski mingeid lemmikraamatuid nimetada, ehk ainult autoreid keda alati heameelega loen, või siis mingeid raamatuid, mida saab ikka ja jälle üle loetud. Kuid "parima raamatu" tiitlit andma minu käsi ei tõuse. _________________ Lord Jon has spoken! |
|
Tagasi üles |
|
 |
Olorin Veteran

|
Postitatud: Nelj Aug 10, 2006 1:18 pm Teema: |
|
|
Aga pealkiri on ju "parimad". Võid ka seletada, mis mille poolest parim on, kui sa neid üles kirjutad. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Jon Snow Kommodoor

|
Postitatud: Nelj Aug 10, 2006 1:30 pm Teema: |
|
|
Ma keeldun ikkagi kasutamast mõistet "parim raamat".
Ütleme niimoodi, et sci-fist meeldib tohutult Stigma mainit Simmonsi "Hyperion Cantos" sari. Kosmoseooperitest jälle (mis kuulub muidugi kah sci-fi alla) pole vastast Lois McMaster Bujoldi Miles Vorkosigani - sarjale. Aurupungist tõstaks esile K.W.Jeteri "Infernal Devices" ja Tim Powersi "The Anubis Gates". Head fantasyt on palju (sitta primitiivfantasyt muidugi mäekõrguselt rohkem) aga George R.R. Martini "Jää ja Tule Laulust" ei saa üle ega ümber. Fantasyhuvilistel, kes loevad ka mingis muus keeles peale eesti, tasuks tähelepanelikult jälgida ka Dave Duncani "King's Blades" sarja, Robin Hobbi "Farseeri" ja "Tawny Man" triloogiaid ning Steven Brusti "Vlad the Assassin" sarja. Viimatimainitu on õieti selline scifi ja fantasy segu, rõhuga fantasy peal. Nagu ka Stephen Kingi "Dark Toweri" sari. King on kohe-kohe ka eesti keeles ilmumas, sarja esimene osa siis, nagu ka Martini sarja esimese raamatu esimene pool (no kas pole eesti kirjastajad pisut ogarad?). _________________ Lord Jon has spoken! |
|
Tagasi üles |
|
 |
|