Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Leib.ja.vein Nooremleitnant

|
Postitatud: Laup Aug 02, 2008 1:52 pm Teema: Kaks küsimust |
|
|
Ma olen mitmelgi korral inimestega vaielnud kahe asja üle.
1. filmides nagu tähesõdades eksisteerivaid hologramme ei ole (veel) olemas. On täiesti olemas aparatuure mis tekitavad selle illusiooni.. aga nagu masin mis tulistab valgust välja mis peegelduks lihtsalt õhus tekitades 3d kujutise millest Sa võiksid vabalt kasvõi käe läbi panna? Siiamaani pole keegi suutnud mulle peale oma sõnade tõestada sellise asja olemasolu.
2. Nasal on astronautide treenimiseks loodud ruum kus pole gravitatsiooni. Ma olen alati vaielnud sel teemal.. ma tean, et nasa teeb lennukitega 0 gravitatsiooni (lennates väga kõrgele ja siis teeb vaba langemist) ja nad õpetavad tulevasi astronaute ikka veel basseinides. Ma ei tea kust inimesed on küll selle idee saanud, et selline asi olemas on või üldse tänapäeval võimalik luua. Tihti kui ma küsin, et kuidas Sa saad ruumist gravitatsiooni ära võtta siis vastuseks on kas tõmbad õhu ära (haha) või nad ei tea kuna miks nad peaksidki.
võibolla saaks sellest teemast isegi mingi müüdipurustajate teema luua.. |
|
Tagasi üles |
|
 |
tint Veteran

|
Postitatud: Laup Aug 02, 2008 6:22 pm Teema: |
|
|
Mul oli maal mingi raamat kus oli pilt venelaste vaakumruumist. Selline suur kuubik, seintel servapidi mingid plaadid, astronaut vooliku küljes õhus hõljumas. Ulme? _________________ Jaapanipärased Hääled
Music for the space traveller |
|
Tagasi üles |
|
 |
velz83 Veteran

|
Postitatud: Esm Aug 25, 2008 2:14 pm Teema: |
|
|
Tänane Ulme on hommne reaalsus  _________________ Isegi masendav reis on parem, kui siia saabumine. |
|
Tagasi üles |
|
 |
shadowman Veteran

|
Postitatud: Esm Aug 25, 2008 3:42 pm Teema: |
|
|
Mis on vaakumil gravitatsiooniga pistmist?
Võibolla on magnetismi või millega iganes võimalik luua illusiooni gravitatsiooni puudumisest, aga ikkagi on see pelgalt illusioon. _________________ Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me |
|
Tagasi üles |
|
 |
tint Veteran

|
|
Tagasi üles |
|
 |
huviline Lipnik
Liitunud: 4 Märts 2007 Postitusi: 26 Asukoht: Jõgeva vald,Siimusti
|
Postitatud: Teis Märts 02, 2010 11:04 pm Teema: |
|
|
shadowman kirjutas: |
Mis on vaakumil gravitatsiooniga pistmist?
|
Niipalju, et vaakumis langed sa vabalt ja kõrgelt kukkudes saavutad füüsikavalemiga antud kiiruse, mis palju suurem kui õhus. Ka tuleb vaakumisse sattudes nii kiiresti kui võimalik sügavalt välja hingata, et kopsud
palju ei kahjustuks , siis aga hingata normaalselt edasi (kuigi pole, mida hingata!). Sel juhul võib loota, et 10 sekundi ringis pead vastu ja teadvus säilib, nii et oled tegutsemisvõimeline. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Nielander Viitseadmiral

|
Postitatud: Reede Nov 05, 2010 1:39 pm Teema: |
|
|
huviline kirjutas: |
Sel juhul võib loota, et 10 sekundi ringis pead vastu ja teadvus säilib, nii et oled tegutsemisvõimeline. |
Tegelikult ilmselt peaks inimene vaakumis kauem vastu...
Teadvusekaotus järgneks põhimõtteliselt alles sellele, kui veri hapnikust täiesti tühi on, milleks võib siis kuluda(olenevalt inimesest) kuni paar minutit...
Muidugi tohutu rõhuerinevus võib tekitada inimnahas ja kopsudes teatavaid kahjustusi, aga need ei ole põhimõtteliselt koheselt eluohtlikud...
Kuigi vaakum on külm, ei tasuks kohest jäätumist karta, kuna õhumolekulide puudumisel on vaakumil küllaltki väike soojusjuhtivus...
Oleneb ka sellest, kuskohas sa vaakumisse satud...kui mõelda kosmost, siis olles varjestama päikesekiirguse käes, võib UV-kiirgus üsna kähku nahast läbi põletada...
Kokkuvõtlikult võib inimene vaakumis teadvusel olla minuteid ja surm saabub eelkõige lämbumise tagajärjel...elustada saaks inimest kuni ajusurmani... _________________ When the spit hits the fan... |
|
Tagasi üles |
|
 |
|