Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
TrekRanger The One

|
Postitatud: Laup Veeb 19, 2005 2:16 pm Teema: Tulnukatega suhtlemine |
|
|
Mind on alati huvitanud see, kuidas on võimalik, et peaaegu igal planeedil, kuhu meeskond läheb, räägitakse nendega inglise keelt.
Eriti segaseks teeb asja see, et mõnes kohas ei räägita inglise keelt ja meeskonnal on suuri raskusi tulnukatega suhtlemisel.
Arusaadav on ka muidugi see, et nii on odavam sarja teha.
Kas kellegil on loogilisi seletusi?...oleks tore, kui te neid siia kirjutaksite.  _________________ Administraator
"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil" |
|
Tagasi üles |
|
 |
Enterprise one of a kind

|
Postitatud: Laup Veeb 19, 2005 2:34 pm Teema: |
|
|
nujah..."real-world" põhjus on muidugi see, et oleks raske igaks episoodiks uut keelt välja mõelda ja lisaks....mõtle kui keeruliseks see suhtlemise muudaks, ilmselt kuluks nädalaid ja kuid, et normaalsel tasemel suhtlema hakata.
Minu teada ametlikku põhjendust polegi antud, aga kuskilt lugesin, et tähevärav ise sisestab läbireisijatesse mingid nanorobotid, mis inimesed üksteisest aru saama panevad.
Muuseas, ka Stargate SG-1 ise on selle keeleprobleemi kohta paar in-joke'i teinud...nimelt ma mäletan vähemalt ühte episoodi, kus O'Neill üritas mingil moel tulnukaga suhelda, aga oli sügavalt imestunud, kui see suu lahti tehes inglise keeles rääkis.  _________________ Administraator
It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us. |
|
Tagasi üles |
|
 |
FLT Auliige

|
Postitatud: Laup Veeb 19, 2005 3:37 pm Teema: |
|
|
Nad ise ütlesid, et see oleks mõttetu ja kulukas iga episoodi jaoks eraldi keel teha (ülalpool juba õeldud)
Nad oleks võinud asja nii ära lahendada nagu Farscape'is oli tehtud  _________________ In the name of everything still holy to us |
|
Tagasi üles |
|
 |
Hunky Kaptenleitnant

Liitunud: 21 Veeb 2005 Postitusi: 123 Asukoht: Pegasus Galaxy
|
Postitatud: Reede Veeb 25, 2005 8:54 pm Teema: |
|
|
FLT kirjutas: |
Nad oleks võinud asja nii ära lahendada nagu Farscape'is oli tehtud  |
Ja, Farscap´is oli tõesti hea lahendus
Kuid mul endal on väike teooria, et igal rassil on kindel keele areng. Seoses sellega, et Egiptusest viidi inimesed teitele planeetidele, arenes nende keel samuti nagu meilgi. No aga kui vaadata meie planeeti, siis siin leidub umbes 600 keelt Meil on dominantseks keeleks inglise keel. Järsku on see kuidagi meie geneetilises koodis sees ja selle kaudu arenes ka teistel planeetidel inglise keel nii välja nagu me seda täna tunneme  _________________ Tec'ma'te. Talmac Hunky. Could you show me the way to Chaapa’ai? |
|
Tagasi üles |
|
 |
Enterprise one of a kind

|
Postitatud: Reede Veeb 25, 2005 9:02 pm Teema: |
|
|
kas keegi äkki viitsiks seletada, kuidas siis Farscape'is asi lahendatud oli? Ma ise pole seda sarja nii palju vaadanud...
@Hunky: iseenesest huvitav teooria, aga siiski, emakeelene ei kõnele inglise keelt just sugugi mitte enamus inimesi, hiina keel on selles aspektis tunduvalt levinud. Lisaks, ei ole teada, et Egiptuse aladelt oleks inimesi vähemalt suurte vooludena kunagi välja rännanud, eriti Stargate'i poolt pakutud aja jooksul. Aga kes teab muidugi... _________________ Administraator
It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Hunky Kaptenleitnant

|
Postitatud: Reede Veeb 25, 2005 10:00 pm Teema: |
|
|
No jah, Enterprise`il on point, kuid nagu ütlesin oli see teooria. Kahjuks mul paremat pähe ei tulnud kuid ma mõtlen sellele veel  _________________ Tec'ma'te. Talmac Hunky. Could you show me the way to Chaapa’ai? |
|
Tagasi üles |
|
 |
FLT Auliige

|
Postitatud: Laup Veeb 26, 2005 9:17 am Teema: |
|
|
Enterprise kirjutas: |
kas keegi äkki viitsiks seletada, kuidas siis Farscape'is asi lahendatud oli? Ma ise pole seda sarja nii palju vaadanud...
|
Seal "süstiti" mingid bakterid vms tegelasele ja need tõlkisid kogu jutu ära. Tegelased rääkisid oma keeles ja kõik said ikkagi aru  _________________ In the name of everything still holy to us |
|
Tagasi üles |
|
 |
Hunky Kaptenleitnant

|
Postitatud: Laup Veeb 26, 2005 11:56 am Teema: |
|
|
Pealekauba seda süstimist näidati pilootfilmis (vist) ja siis küsiti ka sellelt inimeselt (nimesid enam ei mäleta), et miks ta ei saanud neid baktereid lapsepõlves juba
Aga prooviks SG teemasse jääda  _________________ Tec'ma'te. Talmac Hunky. Could you show me the way to Chaapa’ai? |
|
Tagasi üles |
|
 |
|