Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Enterprise one of a kind

|
Postitatud: Teis Mai 31, 2005 6:20 pm Teema: KEO satelliit |
|
|
KEO satelliidi näol on tegu ainulaadse projektiga, see on ajakapsel, mis 2006. aastal saadetakse 50 000 aastaks Maa orbiidile. Kapsel sisaldab endas teemantit, milles on tilk inimese verd ning õhu, merevee ja pinnase näidised; lisaks veel erinevat infot, kuid mis kõige olulisem: Maa kodanike sõnumeid.
Kõigil soovijatel on võimalus jäädvustada sõnum meie kaugetele järglastele. Ruumi on piisavalt, et iga inimene Maal võiks kirjutada neli lehekülge, kuid netilehel on tähemärkide arv piiratud 6000ga.
Niisiis, aega oma sõnum tulevastele põlvedele kirja panna on 31. detsembrini 2005.
http://www.keo.org/uk/pages/message.php
Ma usun, et see on midagi, mida tasub teha, kuid enne tuleks igal juhul hoolikalt mõelda, mida sinna kirjutada.
Lisainfo:
http://en.wikipedia.org/wiki/KEO _________________ Administraator
It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us. |
|
Tagasi üles |
|
 |
mallow Kommodoor

|
Postitatud: Kolm Juun 01, 2005 11:20 pm Teema: |
|
|
Nojah... eks siis ole lootust, et midagi inimkonnast 50000ks aastaks säilib  _________________ I am Pentium of Borg. Accuracy is irrelevant. You will be approximated |
|
Tagasi üles |
|
 |
Luury Veteran

|
Postitatud: Nelj Juun 02, 2005 9:12 am Teema: |
|
|
Ma siis saatsin ka ühe sõnumi. Eesti keeles. Loodame et jõuab kohale. Tahaks küll teada, mis rahvas(kui seda veel on) sel ajal teeb, kui teate kätte saab. |
|
Tagasi üles |
|
 |
TrekRanger The One

|
Postitatud: Nelj Juun 02, 2005 9:16 am Teema: |
|
|
Tõesti on see äärmiselt huvitav asi, siiski ma kahtlen, et see 50 000 aastat seal orbiidil püsib, midagi kindlasti juhtub vahepeal.
See on minu arust natuke liiga pikk periood, kuid ükskõik millal see sealt ka ära ei võeta, on see kindlasti huvitav kasvõi inimestele, kes elavad näiteks tuhande aasta pärast.  _________________ Administraator
"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil" |
|
Tagasi üles |
|
 |
Wendelh Veteran

|
Postitatud: Nelj Juun 02, 2005 3:51 pm Teema: |
|
|
Kaalun ikka veel, mida ma täpselt kirjutada kavatsen (teen seda loomulikult eesti keeles).
Ausalt öeldes võiksid nad selle kuskile kaugemale saata kui Maa orbiidile - eeldades, et see on ikka mõeldud... khm, kellelegi teisele kui Maa elanikele tuhandete aastate pärast. Aga samas võib tõesti ka meil olla seda huvitav lugeda.
Igatahes projekti idee ise on väga hea .
Nüüd lähen kirjutama . _________________ To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
|
|
Tagasi üles |
|
 |
Enterprise one of a kind

|
Postitatud: Nelj Juun 02, 2005 4:22 pm Teema: |
|
|
See on mõeldud just nimelt Maa elanikele.
Ise pole veel täpselt välja mõelnud, mida kirjutada. Igatahes on see midagi isiklikku... _________________ Administraator
It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us. |
|
Tagasi üles |
|
 |
TrekRanger The One

|
Postitatud: Nelj Juun 02, 2005 5:59 pm Teema: |
|
|
Kirjutasin ka oma kirja, eesti keeles, lootes, et keegi suudab seda veel kauges tulevikus lugeda või vähemalt selle sisu lahti kodeerida.  _________________ Administraator
"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil" |
|
Tagasi üles |
|
 |
MC-PePe Bännitud

|
Postitatud: Reede Juun 03, 2005 4:42 am Teema: |
|
|
Hea point!!! Tulevikus on ehk eesti keel välja surnud |
|
Tagasi üles |
|
 |
Wendelh Veteran

|
Postitatud: Reede Juun 03, 2005 10:10 am Teema: |
|
|
MC-PePe kirjutas: |
Hea point!!! Tulevikus on ehk eesti keel välja surnud |
Aga siis ongi ju tähtis, et tulevikurahvas saab ka teada, et siin kunagi elasid eestlased, kes rääkisid just eesti keelt . _________________ To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
|
|
Tagasi üles |
|
 |
Slice Nooremleitnant

|
Postitatud: Reede Juun 03, 2005 12:56 pm Teema: |
|
|
Saatsin kah ikka sõnumi ära, hea et iseennast siis elus ei ole kui see läbi loetakse, sest mul hakkaks vist muidu vähe mark nagu  _________________ R.I.P.
Albus Dumbledore
May there be Acid Pops in heaven.
...And Writer's Block Strikes Back! |
|
Tagasi üles |
|
 |
Voyager Kadett
|
Postitatud: Reede Juun 03, 2005 11:19 pm Teema: |
|
|
Kirjutasin ka väikse kirja, ikka eesti keeles. Lõppu kirjutasin Live long and prosper, naljaga pooleks |
|
Tagasi üles |
|
 |
shadowman Veteran

|
Postitatud: Laup Juun 04, 2005 2:47 pm Teema: |
|
|
Slice kirjutas: |
Saatsin kah ikka sõnumi ära, hea et iseennast siis elus ei ole kui see läbi loetakse, sest mul hakkaks vist muidu vähe mark nagu  |
Muide kõik need kirjad pannakse avalikult (aga anonüümselt) internetti välja, et igaüks saab neid lugeda ja kommenteerida, nagu viimane lause seal lehel kinnitab. _________________ Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me |
|
Tagasi üles |
|
 |
Luury Veteran

|
Postitatud: Laup Juun 04, 2005 3:17 pm Teema: |
|
|
shadowman kirjutas: |
Slice kirjutas: |
Saatsin kah ikka sõnumi ära, hea et iseennast siis elus ei ole kui see läbi loetakse, sest mul hakkaks vist muidu vähe mark nagu  |
Muide kõik need kirjad pannakse avalikult (aga anonüümselt) internetti välja, et igaüks saab neid lugeda ja kommenteerida, nagu viimane lause seal lehel kinnitab. |
Ma kirjutasin oma nime kah lõppu. |
|
Tagasi üles |
|
 |
tint Veteran

|
Postitatud: Esm Juun 06, 2005 11:40 am Teema: |
|
|
Pole midagi, varsti oled maailmakuulus, Luury.
Kuid marklusega tuleb harjuda vahel, eks meil kõigil ole kunagi mark olnud. Kuid terve maailma ees, mnjaa.
Aga kirjad tehakse anonüümseks vist. |
|
Tagasi üles |
|
 |
shadowman Veteran

|
Postitatud: Esm Juun 06, 2005 12:42 pm Teema: |
|
|
Arvatavasti see anonüümseks tegemine tähendab seda, et kirjade seest koristatakse kõik nimed ära. Või vähemalt selle nime asemel, mille sinna isikuandmetesse topid, pannakse teksti sees midagi muud, kui sealt seda sama nime leitakse; vaevalt keegi mingit sügavamat analüüsi tegema hakkab - eriti eestikeelsete tekstide puhul on see natuke raske neil vist. _________________ Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me |
|
Tagasi üles |
|
 |
Wendelh Veteran

|
Postitatud: Kolm Juun 29, 2005 1:07 pm Teema: |
|
|
Lõpuks sain ära saadetud. Tuhat tähemärki jäi küll üle, kuid mis seal ikka. Perekonnanime ei avaldanud, lõppu panin ilusti kuupäeva.
Rääkisin segamini poliitikast, inimlikest väärtushinnangutest, teaduslikest saavutustest, veidi filosoofiat sai isegi sekka.
Millegi pärast, kogu selle kirjutamise ajal oli mul tunne, nagu ma kirjutaksin seda iseendale. Nagu mina saaksin 50 000 aasta pärast seda lugeda.
Aga äkki saangi?
Edit: 200. post . _________________ To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
|
|
Tagasi üles |
|
 |
MC-PePe Bännitud

|
Postitatud: Kolm Juun 29, 2005 1:34 pm Teema: |
|
|
kirjutad enda tulevastele sugulastele |
|
Tagasi üles |
|
 |
Luury Veteran

|
Postitatud: Esm Juul 11, 2005 10:12 am Teema: |
|
|
Ma mainisin ära, et otsitaks üles(kui viitsitakse) minu suguvõsa järeltulijad.. |
|
Tagasi üles |
|
 |
|