|
Ulmefoorum.eu See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
|
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
TrekRanger The One

|
Postitatud: Laup Dets 25, 2004 7:10 pm Teema: B5 - Soul Hunters |
|
|
Nagu te teate on B5'es üks läbivatest teemadest Soul Hunterid, keda nägime siis esimese hooaja episoodis "Soul Hunter" ning samuti filmis "The River of Souls".
Sellega seoses küsiksin teie käest sellise küsimuse:
Kas teie usute hingede olemasollu ning kas te usute, et hing säilib ka pärast surma?
Isiklikult olen ma selle teooria pooldaja, mida pooldasid ka Minbarid, et hinged on iga organismi eluks vajalikud ning peale surma rändavad ja valivad endale uue keha.
Seda millises vormis nad võivad eksisteerida ning mis osa inimesest nad moodustavad, ei oska ma välja pakkuda.  _________________ Administraator
"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil" |
|
Tagasi üles |
|
 |
Enterprise one of a kind

|
Postitatud: Laup Dets 25, 2004 10:52 pm Teema: |
|
|
Siin võiks kõigepealt üldse küsida, et mis asi on hing.
Ma arvan, et inimeses on kindlalt olemas mingi teadvus või siis ütleme "hing", mis peale inimese keha surma edasi elab, mis moel ja kus täpselt, ei oska öelda, võib-olla mingis teises dimensioonis. Ma arvan, et tegu on millegagi, mida tänapäeva teadus veel seletada ei oska. Millegipärast ma siiski ei usu, et see "hing" kellegi teise kehasee läheb.
Kuidas ma sellisele arusaamisele olen jõudnud? Ei oska seletada, tundub kuidagi loogiline lihtsalt, kuigi eks oma osa ole ka selles, et ma lihtsalt ei suuda mõista, kuidas võib ühel hetkel minu teadvuse olemasolu lihtsalt lõppeda. Ma saan aru, et keha ise vananeb ja sureb, aga see "hing" ehk siis minu mõtted ja olemus....ma arvan, et see ei ole päriselt osa füüsilisest maailmast..
Kui nüüd B5 juurde veel minna, siis mulle ausalt öeldes see Soul Hunterite temaatika eriti ei meeldinud ....kahtlemata olid need huvitavad episoodid, aga miski nagu närib.  _________________ Administraator
It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us. |
|
Tagasi üles |
|
 |
FLT Auliige

|
Postitatud: Laup Jan 15, 2005 3:22 pm Teema: Re: Soul Hunters |
|
|
TrekRanger kirjutas: |
Isiklikult olen ma selle teooria pooldaja, mida pooldasid ka Minbarid, et hinged on iga organismi eluks vajalikud ning peale surma rändavad ja valivad endale uue keha.
|
Ma pooldan ka seda teooriat.
Aga kas mitte osas "Day of the Dead" pole mitte õeldud, et hinged saavad korra tagasi tulla ja peale seda on "kõik" läbi? Võin ka eksida... _________________ In the name of everything still holy to us |
|
Tagasi üles |
|
 |
TrekRanger The One

|
Postitatud: Laup Jan 15, 2005 3:40 pm Teema: Re: Soul Hunters |
|
|
FLT kirjutas: |
Aga kas mitte osas "Day of the Dead" pole mitte õeldud, et hinged saavad korra tagasi tulla ja peale seda on "kõik" läbi? Võin ka eksida... |
Jah, nii ta just oli, kuid see on veel keerulisem lugu ning langeb veelgi sügavama oletuse valdkonda.
Mina siiski arvan, et juhul kui hing kehast lahkub, ta enam tagasi ei tule. _________________ Administraator
"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil" |
|
Tagasi üles |
|
 |
FLT Auliige

|
Postitatud: Püh Jan 16, 2005 12:45 pm Teema: Re: Soul Hunters |
|
|
TrekRanger kirjutas: |
FLT kirjutas: |
Aga kas mitte osas "Day of the Dead" pole mitte õeldud, et hinged saavad korra tagasi tulla ja peale seda on "kõik" läbi? Võin ka eksida... |
Jah, nii ta just oli, kuid see on veel keerulisem lugu ning langeb veelgi sügavama oletuse valdkonda.
Mina siiski arvan, et juhul kui hing kehast lahkub, ta enam tagasi ei tule. |
Ühes osas, kus Lyta skännis surevat meest, läks selle korravalvuri hing mingisse tunnelisse... Tundub, et JMS tahtiski seda otsa sarjast lahti jätta... _________________ In the name of everything still holy to us |
|
Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
|