Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
vicebarbar Veteran

Liitunud: 28 Veeb 2005 Postitusi: 678 Asukoht: Nõmme, Tallinn
|
Postitatud: Kolm Juul 19, 2006 7:19 pm Teema: Mis usku sa oled ? |
|
|
Ma olen suhteliselt ateist, kui oleksin usuline, siis kummardaksin saatanat...
mis usku teie pooldate? _________________ Trust me, Im a Jedi. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Olorin Veteran

|
Postitatud: Kolm Juul 19, 2006 7:21 pm Teema: |
|
|
Ateist. |
|
Tagasi üles |
|
 |
shadowman Veteran

|
Postitatud: Kolm Juul 19, 2006 7:22 pm Teema: |
|
|
Ma usun teadusesse  _________________ Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me |
|
Tagasi üles |
|
 |
AlienX Veteran

Liitunud: 17 Aug 2005 Postitusi: 975 Asukoht: Dimension Third Earth
|
|
Tagasi üles |
|
 |
FLT Auliige

|
Postitatud: Nelj Juul 20, 2006 7:10 am Teema: |
|
|
Itaalias oli see põhiküsimus, sest see nii katoliiklik maa ja teiseks elasime koos moslemitega.
Usun ka teadusesse, aga ei välista midagi, võimalik, et SG1 maailm on reaalsus (iidsed jne) _________________ In the name of everything still holy to us |
|
Tagasi üles |
|
 |
Arto Nooremleitnant
|
Postitatud: Nelj Juul 20, 2006 2:07 pm Teema: |
|
|
usku ei tea mis oleks. Kui siis budism. Ainuke mis räägib inimesest aga mitte üleloomulikust olendist (Jumal). Ma arvan, et ma ei ütle valesti kui ütlen et budism on praktiliselt ainuke usk mis pole üle valatud verega. Kristlus ju toodi meile sõjaga, moslemitest ei hakka ültse rääkima. muidugi maailmas on neid uske miljon ja veel üks aga pean siin silmas põhiliselt neid suuremaid uskumusi
Aga kui teisiti võtta siis asi mida usun on see, et meie ajalugu pole olnud sirg jooneline tõusev vaid on vahepeal kukkunud ja siis jälle tõusma hakanud. Midagi sellist nagu oli näha babylon 5 neljanda hooaja viimases osas. eriti meeldis see koht kui see kiriku isa tellis naftat aga mitte uue tünniga  _________________ We live for the one we die for the one
Understanding is a three-edged sword |
|
Tagasi üles |
|
 |
FLT Auliige

|
Postitatud: Nelj Juul 20, 2006 9:56 pm Teema: |
|
|
Arto kirjutas: |
riti meeldis see koht kui see kiriku isa tellis naftat aga mitte uue tünniga  |
See oli jah väga hea koht  _________________ In the name of everything still holy to us |
|
Tagasi üles |
|
 |
rincewind Veteran

|
Postitatud: Reede Juul 21, 2006 4:37 pm Teema: |
|
|
Olen 100% ateist ,kuid proovin olla avatud kõigele. Keegi pole mulle suutnud tõestada, et näiteks jumal või, noh, UFOd oleks olemas , kuid keegi pole ka vastupidist tõestanud. _________________ Pettumus on lootuse nukker lapsuke.-S.Vititski- |
|
Tagasi üles |
|
 |
vicebarbar Veteran

Liitunud: 28 Veeb 2005 Postitusi: 678 Asukoht: Nõmme, Tallinn
|
Postitatud: Reede Juul 21, 2006 4:48 pm Teema: |
|
|
hetkel pole ma veel kedagi märganud kristlust pooldamas...
see peaks olema eestile kohane usk ju tegelt _________________ Trust me, Im a Jedi. |
|
Tagasi üles |
|
 |
tint Veteran

|
Postitatud: Esm Juul 24, 2006 10:16 pm Teema: |
|
|
Ma ei teagi mis usku ma olen. Ateismist ma ei saa aru ja päris Jumalat ka vist ei usu. Pigem lihtsalt looduse kui kõrgeima võimu uskumine. Mis see loodus kui kõrgeim võim on -- ei tea.
Ristitud olen, ametlikult olen luterlane, kirikus ei käi.
Budism on jah tore, kuid olemuselt on paljud usundid samad, lihtsalt välimus on teine. Taodeldakse ikka enamasti sama.
Budism on aga ainult kõige levinum nendest nö veretutest usunditest. On ju olemas ka hinduism. Viimane isegi mingitmoodi kattub minu maailmavaatega. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sigma Veteran

|
Postitatud: Esm Juul 24, 2006 10:41 pm Teema: |
|
|
Ise pean ennast ateistiks. Samas ma ei tea kas see ka 100% tõene väide on. Mis on jumal? Jumal on meis kõigis endis. Me mõtleme ta välja. Pean usku (mitte segi ajada usundiga) väga tähtsaks elemendiks elus. Usk iseendasse, usk millegisse. _________________ Happiness makes up in height for what it lacks in length. - Robert Frost
http://aeneafilmid.blogspot.com/ |
|
Tagasi üles |
|
 |
Trash Laevastikuadmiral

|
Postitatud: Teis Juul 25, 2006 1:03 am Teema: |
|
|
shadowman kirjutas: |
Ma usun teadusesse  |
Mõtlesin ise aastaid tagasi samuti nii, kuid teadus on kohati ebausaldusväärne. Veel kümme aastat tagasi siililegi selged teadusdogmad on seatud nüüdseks kahtluse alla. Matemaatika, füüsika ja bioloogia areng ei too alati kaasa mitte edasiminekut, vaid ka rappa jooksmist. Shamaan võib inimese elu päästa, kui tipphaigla seda ei suuda. Teaduse areng toob kaasa pigem hoopis laieneva küsimuste ringi. Tänaseks on kahtluse alla seatud nii Darwinism kui ka Suure Paugu teooria. Teadlasedki on nõutud, midagi toimus, kuid nendegi aru pole suuteline seda haarama.
Praegust Jahvelikku jumalapilti ei usalda. Usun positiivsesse mõtlemisse ja heategudest laialikanduvatesse rahuldust tekitavatesse voogudesse. Make LOVE ! _________________ Iron Man transforms into cyberkinetic gun.
http://trash-can-dance.blogspot.com/ |
|
Tagasi üles |
|
 |
Kain Laevastikuadmiral

|
Postitatud: Nelj Juul 27, 2006 11:09 pm Teema: |
|
|
Selle testi järgi kuulun ma satanistide kogukonda, kuid siiski arvan et tegelikkuses lähenevad minu maailmavaade ja uskumused kuskile budismi mõjusfääri. _________________ If hope is the engine of soul,
Then duty is the navigator...
And love is the fuel. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Jon Snow Kommodoor

|
Postitatud: Nelj Aug 10, 2006 12:57 pm Teema: |
|
|
Ma olen kas skeptik või agnostik, aga paganlus ja Anton LaVey satanism on südamelähedased, kuigi ma neid ei usu. "Saatanlikku Piiblit" olen sirvinud, minu arust on see rohkem käitumisjuhendite kogu. Oma iva seal kahtlemata on. Kristlust jälestan, kuid mõningaid kristlasi mõistan.
Üldiselt, igaüks uskugu mida paremaks peab, kas habemega vanameest taevas, puude ja allikate vaime või minu pärast kasvõi rohelisi varbavahe-ussikesi, peaasi et seda oma usku teistele vägisi kaela määrima ei hakata või vales kohas valjul häälel kuulutama ei hakata. _________________ Lord Jon has spoken! |
|
Tagasi üles |
|
 |
velz83 Veteran

|
Postitatud: Nelj Aug 10, 2006 3:33 pm Teema: |
|
|
Ma olen vormilt luterlane, aga samas ei armasta piirata ennast ühegi kindla religiooniga, sest keegi ei saa väita seda, et just tema religioon on kõige õigem. Võib öelda, et ma olen otsingul...
Ah jaa... satanism on küll vastuvõetamatu! _________________ Isegi masendav reis on parem, kui siia saabumine. |
|
Tagasi üles |
|
 |
VV Kaptenleitnant

|
Postitatud: Nelj Aug 10, 2006 8:51 pm Teema: |
|
|
Olen pigem agnostik, meeldivad ka budistlikud maailmaated, aga üldiselt pean pea kõiki religioone pühaks ning ei heida kellelegi midagi ette. Vahest aitab kui millessegi uskuda. Olgu siis iseendasse või kõrgemasse võimu. Saatust ja et kõigel, mis sünnib, on oma põhjus, usun ka. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Jon Snow Kommodoor

|
Postitatud: Reede Aug 11, 2006 7:48 am Teema: |
|
|
Satanism ja kristlus on ühe mündi kaks poolt, pole üht ilma teiseta. _________________ Lord Jon has spoken! |
|
Tagasi üles |
|
 |
Yoda Admiral

Liitunud: 4 Dets 2004 Postitusi: 275 Asukoht: Saku, Luhamaa, Tartu, New York
|
Postitatud: Reede Aug 11, 2006 9:25 am Teema: |
|
|
Eneseusk. _________________ Addo mihi septem animus inter orbis terrarum quod vos lucror. |
|
Tagasi üles |
|
 |
velz83 Veteran

|
Postitatud: Reede Aug 11, 2006 12:28 pm Teema: |
|
|
Jon Snow kirjutas: |
Satanism ja kristlus on ühe mündi kaks poolt, pole üht ilma teiseta. |
Kas se lause oli mulle mõeldud?
Olen sellest seosest täiesti teadlik...
Kahe poole vastandamine on päris mitme religiooni aluseks, algselt on üks pooltest reeglina fiktiivne, kuid hiljem võivad tekkida ka reaalsed mõõtmed.
Kuna satanismis on kasutusel mitmed väga traditsioonilised toimingud võib arvata, et satanism ei saanud üldsegi algust saatana kumardamisest, vaid selle tähenduse pookisid külge kristlased, kes olid/on andunud monoteismi pooldajad ning pidasid mõne teise jumala kummardamist pühaduse teotuseks. Hiljem muidugi võis sellest poogitud tähendusest saada tegelikkus.
Mis puudatb religiooni üldist tähendust, siis võtaks selle kokku ühe oma sõbra lausega...
Kui sured sina, sureb ka sinu jumal(ehk siis igal usklikul on oma nägemus jumalast ja kui seda inimest enam pole, pole ka seda nägemust). _________________ Isegi masendav reis on parem, kui siia saabumine. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Jon Snow Kommodoor

|
Postitatud: Reede Aug 11, 2006 1:21 pm Teema: |
|
|
Tsiteerin:: |
Kas se lause oli mulle mõeldud? |
Noh, niivõrd-kuivõrd, et minu jaoks pole satanistidel ja kristlastel suurt vahet, mõlemat usuvad mingit ülimat jõudu. _________________ Lord Jon has spoken! |
|
Tagasi üles |
|
 |
|