|
Ulmefoorum.eu See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
|
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Igavene Rändur Kadett
|
Postitatud: Reede Veeb 16, 2007 10:33 am Teema: |
|
|
Tänud soojade mõtete eest Sulle,"tint"!
Nn."teadusliku lähenemise" kohta julgen arvata,et see on hoopis ebakindlam ja kiiremini muutuvate seisukohtade ja arusaamadega keskkond-pilt,kui ükskõik milline usunditest. Ja kui siin on mulle turja karanud mitut masti "realistid-ulmefännid",siis - andke mulle andeks,juba see sõnapaar ise on naljakas ja loogikavastane - siis on nad seda teinud eelkõige mitte "tõde",vaid iseend kaitstes: igast kandist kaela sööstva infotulva all tekkiv sisemine ebakindlus muteerub agresiivsuseks kõige ja kõigi suhtes,mis veidikenegi iseenda konstrueeritud "tõest-reaalsusest" erineb,seda ohustada võib! ( Just infohulga ja teadmiste kasv on üha rohkem tekitamas sisemist ebakindlust,juurtetust,püsiväärtustest võõrandumist,üksindust,jne. Ärgem unustagem:vaid väga vähesed suudavad ületada kasvavat lõhet koolihariduse ja inimteadmiste vahel,suudavad aru saada ja SÜSTEEMI paigutada neid "tükke-kamakaid-kilde-killukesi",mida teadus toodab.) Seega on taolised ründed igati loomulikud ja arusaadavad - tasakaalu poole püüdlemine ON osa Looduse-Jumala tarkusest! Ja veel tahaksin rõhutada: Isa Narsuse sõnum meile on ülimalt kaasaegne ja avatud,EI OLE vastuolus inimkonna tänaste teadmistega,rõhutab evulutsioonilise arengu osa ja seab selle kõrgemale isegi Jumalast. Kuigi ta seda otseselt ei ütle,on Jumal Isa Narsuse sõnumites pigem TULEMUS kui PÕHJUS. Juba ainuüksi sellest peaks piisama,et mõista: tegemist ON täiesti uue arusaamaga-võimalusega-nägemusega.
"Inimese kingitus Jumalale:täis elurõõmu,elava looduse ehk Jumala seadusi austades,hinge harides ja vaimu teritades elatud elu!" selgitab Isa Narsus inimese ja Jumala suhet.
Ei käske,ei keelde! Ela ja tunne elust rõõmu! Sellest piisab Jumalale! Ei põrgut,ei igavikulisi piinu,ei kättemaksu seitsmenda põlveni ...
Jne. Jne. Ehk hakkate taipama,miks ma veendunud narsiaanlane olen!
Päikest päevadesse ja rõõmu südamesse!  _________________ Ei ole esimest,teist ega kolmandat ... |
|
Tagasi üles |
|
 |
Jon Snow Kommodoor

|
Postitatud: Reede Veeb 16, 2007 10:44 am Teema: |
|
|
Kes kurat on isa Nersus? _________________ Lord Jon has spoken! |
|
Tagasi üles |
|
 |
Artzz Auliige

|
Postitatud: Reede Veeb 16, 2007 11:43 am Teema: |
|
|
Igavene Rändur kirjutas: |
Ei käske,ei keelde! Ela ja tunne elust rõõmu! Sellest piisab Jumalale! Ei põrgut,ei igavikulisi piinu,ei kättemaksu seitsmenda põlveni ... |
Hm. Vot sellest ma aru ei saa, et kui on olemas Jumal, siis peaks ju eksisteerima ka anti-jumal ehk siis see põrguvalitseja. Ei saa välistada üht, kui usud teise. Või olen ma millestki valesti aru saanud? _________________ Q - "All we need is a few good men... Oh, look! Here's one now." |
|
Tagasi üles |
|
 |
sofie Nooremleitnant

|
Postitatud: Reede Veeb 16, 2007 12:20 pm Teema: |
|
|
Elu ime imeb.
Imege edasi  _________________ Ma ei võta narkootikume. Ma olen narkootikum. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ulmeguru Laevastikuadmiral

|
Postitatud: Reede Veeb 16, 2007 12:23 pm Teema: |
|
|
tint kirjutas: |
Noh, ega nüüd vabas teemas ei maksa ka päris turja karata, võibolla Rändur alles tutvub foorumiga.
Minumeelest on usulisel õigus ennast õigustada sama suur, nagu on õigus ennast õigustada nn ateistil e mitteusklikul, eriti kui nende pihta materdatakse. |
Ei tutvu ta midagi foorumiga. See halli ja häguse pilguga pastlakandja trollitseb sel teemal igas foorumis... tegu on lihtsalt haige inimesega...
Ma saan aru, et siinsel foorumil on põhiküsimuseks, et oleks vaid rohkem kasutajaid. Kuid selle poliitikaga saab sellest siin vaid üks vaese mehe dragon.ee ... sallivus on tore asi küll, aga sallivust saab edendada vaid nende suhtes, kes ise on sallivad ning iga soga ei pea tolereerima.
Ning mis on kokkuvõttes siis parem:
Kas foorum, kus toimub teemakohane arutelu
või
foorum, kus põhiaur läheb mingile vabal teemal onamisele.
dragon.ee poliitika ja religioon juba tappis... tahate olla järgmised? _________________ Alles saad millegagi tegelema hakata, kui juba mõni pajatab sulle niisugust lora, et käed langevad iseenesest rüppe.
-- Sever Gansovski «Vincent van Gogh»
http://ulmeguru.blogspot.com/
http://ulmeseosed.blogspot.com/
http://tumetund.blogspot.com/ |
|
Tagasi üles |
|
 |
Enterprise one of a kind

|
Postitatud: Reede Veeb 16, 2007 1:30 pm Teema: |
|
|
Paistab, et see teema on oma esialgse mõtte kaotanud. Lukku.  _________________ Administraator
It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us. |
|
Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
|