|
Ulmefoorum.eu See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
|
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Wendelh Veteran

|
Postitatud: Teis Mai 17, 2005 7:47 pm Teema: Õudus! |
|
|
Räägiks siis veidi õudusest .
Mis teeb teie jaoks teose õudseks? Mis sort/liik (nt psühholoogiline või siis terav silmamuna-lõhkemise stiil) teid kõige rohkem ahvatleb? Millised on õiged õudusteose tegelased? Kuid peaks olema kirjutatud üks hea õudukas?
Oodatud on ka teosesoovitused . _________________ To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
|
|
Tagasi üles |
|
 |
Enterprise one of a kind

|
Postitatud: Teis Mai 17, 2005 8:14 pm Teema: |
|
|
Teoseid igaks juhuks soovitama ei hakka, neist tean ma selleks liiga vähe. Või kui keegi midagi väga ikkagi tahab, siis võin [sarkasm]11. klassi keemiaõpikut[/sarkasm] soovitada. Peaks piisavalt pinget pakkuma.
Niisiis, õudus. No selline silmamuna-lõhkemise stiil minu jaoks eriti õudne ei ole, pigem on seda lihtsalt rõve lugeda ja pahatihti omandab ta üldse (kavatsematult) koomilise efekti.
Pigem jah, meeldivad mulle psühholoogilisema lähenemisviisiga teosed, kus lugejat pingul hoitakse tiheda sündmustiku ja elava kirjeldusega. Mulle meeldivad lood tegelastest kuskil sügavas öises põlismetsas või vanades majades, näiteks kummitustest ja vaimudest ja muudest sellistest paranormaalsetest tegelastest, kes kurja teha tahavad.
Aga tegelikult on minu arvates on olulisemalt õudsed hoopiski traagilised teosed, kus pea- või kõrvaltegelast tabab näiteks teenimatult väga õnnetu saatus või surm, ebaõiglus ühesõnaga, aga need ei liigitu vist päriselt klassikalise horrori alla.  _________________ Administraator
It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us. |
|
Tagasi üles |
|
 |
cuccurcurat Lipnik

|
Postitatud: Teis Mai 17, 2005 8:54 pm Teema: |
|
|
õudseks teeb raamatu see kui suudan sellesse õudusraamtusse sisse elada. et ei ole selline pealiskaudne värk. |
|
Tagasi üles |
|
 |
vicebarbar Veteran

Liitunud: 28 Veeb 2005 Postitusi: 678 Asukoht: Nõmme, Tallinn
|
Postitatud: Kolm Mai 18, 2005 2:22 pm Teema: |
|
|
Asja teeb õudseks see, kui sa räägid midagi sellist tõeliselt hirmutavat..
Näiteks:
"Tal olid nimelt kolm silma.. Poole suuga ta sõi.. ja teisega irvitas nagu mingi elav surnu."
või
"Kolm needsamat meest, kes minu ukse taga surnuna lebasid, olid nüüd elus ja terved.. ning irvitasid minu üle."
Kuid ikkagi teeb asja hirmsamaks ja huvitamaks see, kui sa räägid kuskohas see salapärane seiklus toimus...
Nt:
"Olin sisenenud just vanasse majja, kuhu ei olnud mitte keegi sisse läinud juba sada aastat. Kui olin juba sees, siis uks haihtus. Läksin kõrvaltuppa, kus lendas uks suure mürinaga minu järel kinni..
Uks ja aknad haihtusid ning lebasin ¹okiseisundis maas.. Kõige suurem asi oli aga see, et kuna polnud uksi ega aknaid oli toas endiselt valge..."
Hirmus eks? _________________ Trust me, Im a Jedi. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Wendelh Veteran

|
Postitatud: Kolm Mai 18, 2005 4:42 pm Teema: |
|
|
@Vicebarbar - palun loe oma postitus järgmine kord uuesti läbi. Kirjavahemärgid, õigekiri jms. Käisin sellest korra üle .
(NB. asendasin sõna "¹okisena" väljendiga "¹okiseisundis")
Õudusteoses on minu tagasihoidliku arvamuse järgi kõige tähtsam lõpp. Just lõpus peab tulema kõik välja, millele enamasti jutt üles ehitatud on (varem mainitud pisiasjad omandavad järsku tähenduse, tegelased paljastavad oma tõelise olemuse jms). Üks õigesti kirjutatud lõpp jätab teosest unustamatu mulje. _________________ To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
|
|
Tagasi üles |
|
 |
Telcontar Kadett
|
|
Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
|