Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Wendelh Veteran

|
Postitatud: Püh Aug 07, 2005 3:53 pm Teema: Neal Stephenson "Lumevaring" |
|
|
Küberpunk .
Raamat täis põnevust ja huvitavaid tegelasi. Sisutihe, hea teemaarendus; miljöö minu jaoks paraja kiiksuga. Märksõnaks oleks virtuaalne reaalsus.
Tõlge on väga hea ja kergelt loetav: Juhan Habicht (aastal 2003).
Arvamused, hinnangud ja kommentaarid oodatud nii autori kui antud teose kohta.
Teosest lähemalt.
Autorist. _________________ To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
|
|
Tagasi üles |
|
 |
velz83 Veteran

|
Postitatud: Püh Aug 07, 2005 4:29 pm Teema: |
|
|
Sai see raamat 2-e päevaga läbi loetud(raamat on võrdlemisi paks), igal vabal hetkel lugesin seda asja ja iga kinnise hetke tegin vabaks Seega... raamat äärmiselt põnev. Mõnusalt sisutihe ja samas äärmiselt kerge lugeda, sisaldas ka kohati mõnusat iroonilst huumorit(mida eriti kõrgelt hindan).
9,5/10 _________________ Isegi masendav reis on parem, kui siia saabumine. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Kain Laevastikuadmiral

|
Postitatud: Kolm Aug 10, 2005 8:22 pm Teema: |
|
|
Sai samuti järjest läbi loetud, tegemist suurepärase teosega mis parandas tublisti mu arvamust küberpungist.Wendelhi kirjeldus on täpne: põnevus, huvitavad tegelased ja sisutihe.
9/10 ka minu poolt. _________________ If hope is the engine of soul,
Then duty is the navigator...
And love is the fuel. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Hithlain Leitnant

|
Postitatud: Püh Aug 14, 2005 11:33 pm Teema: |
|
|
Hehe, lugesin eelmine aasta oktoobris esimest korda (mõistlik sõbranna kinkis sünnipäevaks ) läbi, mulje jäi igati kena. Igati hea definitsioon küberpungi jaoks. See crackimine tundus omapärane, samuti Mesopotaamia mängutoomine. |
|
Tagasi üles |
|
 |
shadowman Veteran

|
Postitatud: Esm Aug 15, 2005 8:53 pm Teema: |
|
|
Kuna siin teemas Stephensoni nimi mitu korda figureeris, siis otsustasin ka mõned kuud tagasi selle Snow Crashi endale soetada (hind oli samuti enam kui hea - kõigest 75 krooni) ja üldse ei kahetse. Kohe absoluutselt mitte. Tõenäoliselt on see minu poolt viimase aja kõige mõistlikumalt kulutatud raha
Nii nagu velz83, ei suutnud minagi seda teost enne käest panna, kui ta läbi sai (ja läbi sai ta pagana kiiresti... liiga pagana kiiresti). Nüüd on juba tahmine see uuesti käsile võtta. Tõenäoliselt võtangi, kui mõnedest parasjagu pooleliolevatest raamatutest läbi näritud saan.
Kuna ma küberpungiga varem kuigi palju kokku puutunud pole, siis ei oska muude sarnaste teostega võrrelda, aga see teos meeldis mulle tõepoolest tohutult. Ei tea, kas ma selle just oma lemmikraamatute top viite paneks, aga üks viimase aja eredamatest lugemiselamustest on ta küll.
Plusspunktid Stephensonile selle eest, et ta selle programmeerimiseasjandusega ise enam vähem kursis on ja üldiselt teab, millest kirjutab. Ja siis veel muidugi see huumor... kogu see mõnusalt naljakas maailm, mille Stephenson loonud on... selle kirjeldamiseks pole lihtsalt sõnu (eriti eredalt jäi meelde peatükk, kus kirjeldatakse Y.T. ema argipäeva föderaalide juures tööl - võttis ikka muigama küll).
Ja üks huvitav mõte veel: kogu see Metaversumis toimuv värk on ikka suht sarnane tänapäeva suurte interneti MMO-rollimängude maailmaga - kasutajaliidest oleks vaja veel veidi parandada ja ehk on varsti meil ka "päris" metaversum olemas. Nii et tulevikuvisiooni eest Stephensonile (arvestades romaani ilmumise aega) veel ühed plusspunktid minu poolt  _________________ Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me |
|
Tagasi üles |
|
 |
Taliesin Kadett

|
Postitatud: Püh Sept 25, 2005 7:34 pm Teema: Re: Neal Stephenson "Lumevaring" |
|
|
Wendelh kirjutas: |
Küberpunk .
|
Kui ma nüüd ei eksi, siis läheb Lumevaring juba postküberpungi alla - et sotsiaalne kord on ikka olemas ja ep ole põrmuks langenud.
Minnes juuksekarva neljaks lõhestamise teaduse juurest edasi, siis see meemindus (seda, kudaviisi meeme raamatus nimetati, minu kehv mäluke ei mäleta) on küll üsnagi vana idee, aga ideed maksavad teadupärast viis kopikat pangetäis, teostus on see, mis loeb.
Ja teostus on hea.
9/10 |
|
Tagasi üles |
|
 |
|