|
Ulmefoorum.eu See on foorum kõigile ulmehuvilistele Eestis!
|
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Kuidas hindad seda episoodi? |
10 |
|
25% |
[ 5 ] |
9 |
|
35% |
[ 7 ] |
8 |
|
30% |
[ 6 ] |
7 |
|
10% |
[ 2 ] |
6 |
|
0% |
[ 0 ] |
5 |
|
0% |
[ 0 ] |
4 |
|
0% |
[ 0 ] |
3 |
|
0% |
[ 0 ] |
2 |
|
0% |
[ 0 ] |
1 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Kokku Hääli : 20 |
|
Autor |
Teade |
Enterprise one of a kind

|
Postitatud: Teis Nov 22, 2005 5:28 pm Teema: Lost - 1x08 "Confidence Man" |
|
|
Episood on eetris teisipäeval, 22. novembril 2005 kell 20:30 Kanal 2-hes
"Petis"
Shannoni astmarohi saab otsa, aga Boone on kindel, et Sawyer on mingi tagavara oma asjade sekka peitnud. Sawyer keeldub neid üle andmast ja seetõttu kasutavad Jack ja Sayid piinamisvõtteid, et ta keelepaelad avada. Tuleb välja, et Sawyer pole sugugi see, kes ta on väitnud end olevat.
 _________________ Administraator
It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us.
Viimati muutis seda Enterprise (Teis Okt 08, 2013 4:50 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
Tagasi üles |
|
 |
shadowman Veteran

|
Postitatud: Teis Nov 22, 2005 8:51 pm Teema: |
|
|
7 punkti panin. Muidu igati ok osa, täitsa huvitav ja nii edasi, aga mitte kohe ei saa rohkem panna. Milles probleem siis?
Sest see oli lihtsalt nii ebaloogiline, kogu see Sawyeri teema. Ma saan aru, et Sawyerit oli vaja paha ja hoolimatuna näidata, aga minu arust pingutati sellega küll väga tugevalt üle. See, et ta ei taha teistele asju anda jms, on juba eelmistes osades suht selgeks saanud. Aga see, et ta kuulab eemalt (ja näib seda nautivat), kuidas keegi tema pärast piinleb, selle asemel, et lihtsalt öelda, et tal pole neid ravimed; kuidas ta laseb mingil Iraaklasest hullul ennast ilma asjata julmalt piinata... no kamoon, nii halb ei saa ju keegi olla. Kui oleks tegu mingi vähemolulise asjaga (kui kellegi elu ja surma küsimus) ja kui poleks seda piinamise osa olnud, siis võiks ju Sawyerist seda uskuda, et Kate'ilt suudluse saamise nimel ta mingiks sarnaseks mänguks valmis oleks (no kes poleks siis ). Aga niimoodi... ma ei tea.
Suht võltsina tundus see igatahes. Sellest ka siiamaani väikseimad punktid minu poolt, kuigi muus osas polnud tegu sugugi halva episoodiga. _________________ Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me |
|
Tagasi üles |
|
 |
FLT Auliige

|
Postitatud: Teis Nov 22, 2005 9:29 pm Teema: |
|
|
Nõutsun Shadowmaniga, aga mitte punktide osas, anna 1 punkti võrra rohkem.
Miks? Sest see "mäng" mida Charlie mängis oli hea, et maapähklivõi oli olemas. No igatahes minu meelest oli see suht koom  _________________ In the name of everything still holy to us |
|
Tagasi üles |
|
 |
Enterprise one of a kind

|
Postitatud: Teis Nov 22, 2005 9:37 pm Teema: |
|
|
Panin seekord 8 punkti.
Sawyeri osas nõustun enamjaolt Shadowmani öelduga, aga lisaks seda, et mul on hea meel, et näidati, miks ta niimoodi käitub. Ilma põhjuseta või mingi traumata keegi niimoodi tõepoolest käituma ei hakkaks. Kui välja tuli, et tal nii õnnetu saatus oli olnud, siis hakkas temast kohe kahju.
See piinamise värk tundus kuidagi ülepingutatuna, jättis kuidagi võltsi mulje. Tagajärjena tuli ootamatult ka iraaklase lahkumine, loodetavasti jälgitakse teda tulevates osades ikka edasi, mitte ei unustata ära.
Põhimõtteliselt oli okei episood, aga mulle kohati tundus, nagu oleks "hing" puudu.  _________________ Administraator
It changed the future, and it changed us. It taught us that we had to create the future, or others will do it for us. It showed us that we have to care for each other, because if we don't, who will? And that strength sometimes comes from the most unlikely of places. Mostly, though, I think it gave us hope that there can always be new beginnings, even for people like us. |
|
Tagasi üles |
|
 |
velz83 Veteran

|
Postitatud: Teis Nov 22, 2005 9:57 pm Teema: |
|
|
10 punkti ja ei punktigi vähem. Miks? Just selle Sawyeri saaga pärast. Nimalt tahab Sawyer, et teda piinatakse ja vihatakse... Sest ta leiab, et ta on selle ära teeninud. Enesepiitsutamisest pole te miskit kuulnud v? Oma lapsepõlve traumadest ja hilisemast elust on talle tekkinud tugev süütunne ja just selle tõttu ta käitub nii nagu käitub. Samas tõstatas ta küsimuse, kes on koletis kas tema või tema piinajad? Vinti polnud siin osas küll üle keeratud! Samas näitas ka see osa, et igas ühes meist peitub koletis. Kas õilsa eesmärgi nimel võib kasutada vägivalda? jne. jne.
Mis iraaklase lahkumisse puutub, siis tema lahkumine mulle küll ootamatusena ei tundunud. Mis sa ise teeksid kui sa üle piiri läheksid? Kui sa teekisd midagi, mida sa enam kunagi teha ei tahtnud? jne. _________________ Isegi masendav reis on parem, kui siia saabumine. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sigma Veteran

|
Postitatud: Teis Nov 22, 2005 10:53 pm Teema: |
|
|
Mina kuulun nende hulka, kellele osa väga meeldis - 9 punkti.
Ainuke tobe asi oli maapähklivõiga seonduv, kuid meeldis Sawyeri lugu. Selline Lost'ilik tugev osa, plussid-miinused on juba teiste poolt välja toodud ja neile vastu ei vaidle. |
|
Tagasi üles |
|
 |
jaz Kapten

|
Postitatud: Teis Nov 22, 2005 11:24 pm Teema: |
|
|
shadowman kirjutas: |
7 punkti panin. Muidu igati ok osa, täitsa huvitav ja nii edasi, aga mitte kohe ei saa rohkem panna. Milles probleem siis?
Sest see oli lihtsalt nii ebaloogiline, kogu see Sawyeri teema. Ma saan aru, et Sawyerit oli vaja paha ja hoolimatuna näidata, aga minu arust pingutati sellega küll väga tugevalt üle. See, et ta ei taha teistele asju anda jms, on juba eelmistes osades suht selgeks saanud. Aga see, et ta kuulab eemalt (ja näib seda nautivat), kuidas keegi tema pärast piinleb, selle asemel, et lihtsalt öelda, et tal pole neid ravimed; kuidas ta laseb mingil Iraaklasest hullul ennast ilma asjata julmalt piinata... no kamoon, nii halb ei saa ju keegi olla. Kui oleks tegu mingi vähemolulise asjaga (kui kellegi elu ja surma küsimus) ja kui poleks seda piinamise osa olnud, siis võiks ju Sawyerist seda uskuda, et Kate'ilt suudluse saamise nimel ta mingiks sarnaseks mänguks valmis oleks (no kes poleks siis ). Aga niimoodi... ma ei tea.
Suht võltsina tundus see igatahes. Sellest ka siiamaani väikseimad punktid minu poolt, kuigi muus osas polnud tegu sugugi halva episoodiga. |
Olen suhtkoht nõus,kuid kest teab igasuguseid idioote on Võibolla oli see eneseuhkus vms  _________________ Lost |
|
Tagasi üles |
|
 |
jaz Kapten

|
Postitatud: Teis Nov 22, 2005 11:29 pm Teema: |
|
|
velz83 kirjutas: |
10 punkti ja ei punktigi vähem. Miks? Just selle Sawyeri saaga pärast. Nimalt tahab Sawyer, et teda piinatakse ja vihatakse... Sest ta leiab, et ta on selle ära teeninud. Enesepiitsutamisest pole te miskit kuulnud v? Oma lapsepõlve traumadest ja hilisemast elust on talle tekkinud tugev süütunne ja just selle tõttu ta käitub nii nagu käitub.
|
Olen jällegi selle varjandiga kaa nõus !ise endal tekkis kah vahepeal sarnane mõte,et miks Sawyer laseb ennast piinata..  _________________ Lost |
|
Tagasi üles |
|
 |
jaz Kapten

|
Postitatud: Teis Nov 22, 2005 11:33 pm Teema: |
|
|
Sigma kirjutas: |
Mina kuulun nende hulka, kellele osa väga meeldis - 9 punkti.
Ainuke tobe asi oli maapähklivõiga seonduv, kuid meeldis Sawyeri lugu. Selline Lost'ilik tugev osa, plussid-miinused on juba teiste poolt välja toodud ja neile vastu ei vaidle. |
Mulle jubedalt meeldis see maapähklivõi varjant Arvan,et seee oli päris andekas Veidi naljakam koht kah vahepeal kogu selle tõsise züzee keskel Tore ju et Charlie selle raseda naise eest hoolitseb (ma ei mäleta sele naise nime)  _________________ Lost |
|
Tagasi üles |
|
 |
jaz Kapten

|
Postitatud: Teis Nov 22, 2005 11:36 pm Teema: |
|
|
ma andsin 10 punkti
Arvan,et see oli tõsiselt huvitav osa,tekitas vaadates palju küsimusi ja pinget.eriti Sawyeri piinamise koht.Samuti väga huvitav mõelda mis saab edasi Sayjid'iga!
väga huvitav osa oli!  _________________ Lost |
|
Tagasi üles |
|
 |
Olorin Veteran

|
Postitatud: Kolm Nov 23, 2005 12:00 am Teema: |
|
|
Kuule, jaz, kas sa ei oska "muuda" nuppu kasutada või siis kõike ühte postitusse panna? Ja vahepeal sa tsiteerisid iseenda postitust. |
|
Tagasi üles |
|
 |
vicebarbar Veteran

Liitunud: 28 Veeb 2005 Postitusi: 678 Asukoht: Nõmme, Tallinn
|
Postitatud: Kolm Nov 23, 2005 3:41 pm Teema: |
|
|
suht normaalne osa oli
aga onuke puu külge seaotuna küll normaalne ei olnu  _________________ Trust me, Im a Jedi. |
|
Tagasi üles |
|
 |
MobY Laevastikuadmiral

|
Postitatud: Kolm Nov 23, 2005 4:09 pm Teema: |
|
|
8. Minu jaoks oli ka see maapähklivõi lugu lahe. Väga hästi sobis sinna vahele. Räägiks pikemalt, aga kõik on eelmiste poolt jub ära jutustatud.
Ma täpselt ei saanud aru. Kas sawyesr ise tappis, tema isa või kkegi mutema perekonna? |
|
Tagasi üles |
|
 |
Wendelh Veteran

|
Postitatud: Kolm Nov 23, 2005 5:03 pm Teema: |
|
|
Sawyer on siis väidetavalt seni mu lemmiktegelane. Ega see osa väga palju ei kõigutanudki mu arvamust, oli teine selline... veider. Kohati tundus, et mindi liiale, siis jälle jättis loogilise mulje. Maapähklivõi kohta pean ma isiklikult pea parimaks kogu episoodis, Sayidi lahkumine järgmisel kohal.
Kate'i tegelaskuju tundub mulle vahepeal väga poolik. Väga raske on temas leida sügavust, muljet ei ole ta seni kordagi avaldanud. Õhku rippuma jääb mõte, et teda oli ainult loo enda pärast vaja, kuid tegelasena eraldi tal suuremat väärtust pole.
Ma ei oska seda osa kohe kuidagi hinnata. Sawyer oli kahtlemata huvitav, kuid siiski ei vastanud ta selles episoodis mu kõrgetele ootustele. Paneks siiski 9/10, üks punkt lisaks Sayidi äramineku eest. _________________ To take a chance on something that just might end up being the most profoundly impactful moment for humanity, for the history... of history.
Viimati muutis seda Wendelh (Kolm Nov 23, 2005 5:05 pm). Kokku muudetud 1 kord |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sigma Veteran

|
Postitatud: Kolm Nov 23, 2005 5:04 pm Teema: |
|
|
MobY kirjutas: |
Ma täpselt ei saanud aru. Kas sawyesr ise tappis, tema isa või kkegi mutema perekonna? |
Ühes järgnev osas näidatakse natuke täpsemalt, kuid kuna Sawyer ise seletas selle siinses osas ühe lausega ära - ta isa tappis ema ja tegi seejärel enesetapu. Analoogia sellega, mida Sawyer ise püüdis teha (ja tema reaktsioon kui ta sai teada, et mehel ja naisel veel laps ka on). |
|
Tagasi üles |
|
 |
Olorin Veteran

|
Postitatud: Kolm Nov 23, 2005 5:43 pm Teema: |
|
|
Wendelh kirjutas: |
Maapähklivõi kohta pean ma isiklikult pea parimaks kogu episoodis, Sayidi lahkumine järgmisel kohal. |
Kahjuks ei näinud ise seda osa, nii et äkki keegi räägiks mulle ka selle "Maapähklivõi koha" ära, mis kõigile siin väga meeldis.  |
|
Tagasi üles |
|
 |
jaz Kapten

|
Postitatud: Kolm Nov 23, 2005 6:52 pm Teema: |
|
|
Olorin kirjutas: |
Kahjuks ei näinud ise seda osa, nii et äkki keegi räägiks mulle ka selle "Maapähklivõi koha" ära, mis kõigile siin väga meeldis.  |
No ega selles nüüd miagi väga erilist polnudki. Claire'il oli jube maapähklivõi isu.Charlie läks maapähklivõid muretsema,kuid seda polnud oli vist otsa saanud vms.Charlie leidis tühja purgi ja nad kujutasid Claire'iga ette,et seal on maapähklivõi. Lihtsalt see koht sobis väga hästi sinna,kõige selle huvitava ja kaasahaarava tegevuse vahele,selline veidi südamlikum koht .
Loodan,et said nüüd selles veidi selgust.Rääkides pole see koht nii effektne.  _________________ Lost |
|
Tagasi üles |
|
 |
MobY Laevastikuadmiral

|
Postitatud: Kolm Nov 23, 2005 9:47 pm Teema: |
|
|
Minu arust olis selles tühjas purgis seina peal ka midagi, aga võis ka olla luulu. . Ja minu teada nad tegid kihlveo, et kui charlie võidab selle, kolib Claire ka koobastesse. Hea oli ka see kui Charlie läks Hurley käest küsima, ega tal pole maapähkli võid.
Seal osas Korea vanamees oleks peaegu teada saanud, et ta naine räägib inglise keelt ning oleks jälle negrale kallale läinud. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Luury Veteran

|
Postitatud: Nelj Nov 24, 2005 1:12 pm Teema: |
|
|
MobY kirjutas: |
Seal osas Korea vanamees oleks peaegu teada saanud, et ta naine räägib inglise keelt ning oleks jälle negrale kallale läinud. |
Vanamees? Täitsa noor on. Ja minu meelest ta saigi teada või vaatas siis lihtsalt mida nad koos teevad kui kumbki aru midagi ei saa. |
|
Tagasi üles |
|
 |
TrekRanger The One

|
Postitatud: Nelj Nov 24, 2005 4:14 pm Teema: |
|
|
Panin 9 punkti.
Leian, et tegu oli isegi väga hea episoodiga, eelmisest palju parem. Sawyeri elulugu oli väga huvitavalt serveeritud ja poleks tõesti alguses arvanud, et ta midagi sellist elus on läbi elanud. See, et ta piinelda tahtis oli samuti kogu loole ainult pluss, sest tõesti paljud inimesed on sellised, kes ennast süüdlasena tundes tahavad karistatud saada. Poleks siiski arvanud, et Sawyer (või mis iganes ta päris nimi siis on) võiks olla inimene, kes üldse oma tegude tagajärgedest hooliks, kuid see lugu tuli võibolla isegi meeldiva üllatusena.
Lisaks saime Sayidi taas veidi paremini tundma õppida ning nüüd siis teame kindlalt, et ta on oma elus teinud väga halbu tegusid, kuid mis ei vasta absoluutselt tema iseloomule.
Episoodi plusspoole pealt tooks ma veel välja asjaolu, et seekord suudeti näidata peaaegu kõiki põhilsi tegelasi. Näidati korealaseid, õde (astmahaige) ja venda, Jacki ja Kate'i, isegi Charlie't jne. Eelnevates episoodides on võibolla isegi liiga palju keskendutud ühele liinile ja teised on jäänud veidi liiga kõrvalisteks.
Ainus viga selle episoodi juures oli ehk see, et Sawyeri piinamise koht oli veidi liiale viidud ning ma ei usuks, et Jack sellist asja üldse toetada loogiliselt võiks.  _________________ Administraator
"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil" |
|
Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|
|