Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Xenomorph Kadett

|
Postitatud: Nelj Jan 20, 2005 11:12 pm Teema: I, Robot ? |
|
|
Kas Tallinnas kusagil on müügil Isaac Asimovi raamat nimega I, Robot?Kui palju see maksab?
Ise endal pole kohe üldse aega minna linna ja otsida. |
|
Tagasi üles |
|
 |
TrekRanger The One

|
Postitatud: Nelj Jan 20, 2005 11:19 pm Teema: |
|
|
Tere,
Ma ei ole kahjuks tõesti sellega kursis, ise oleks tegelikult ka I, Robot-ist huvitatud.
Film oli väga hea ning räägitakse, et raamat pidi veel oluliselt parem olema, seega on see kindlasti üks parimatest ulmeraamatutest.
Esitan siis sinuga koos sama küsimuse.
Loodame, et keegi teab vastust... _________________ Administraator
"The Universe is so vast and we are so small, that the only thing we can ever truly control, is whether we are good or evil" |
|
Tagasi üles |
|
 |
velz83 Veteran

|
Postitatud: Reede Jan 21, 2005 1:15 am Teema: |
|
|
Antud raamat on eestikeelse pealkirjaga "Kadunud robot" ilmunud loomingu raamatukogus. Kahjuks seda vist kuskil müügil pole, asja on võimalik laenutada raamatukogust. Mõnes raamatukogus on ka originaal(ingliskeelne versioon). Võb kammida mingeid vanade raamatute müügipunkte, äkki õnnestub sealt seda leida. _________________ Isegi masendav reis on parem, kui siia saabumine. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Xenomorph Kadett

|
Postitatud: Reede Jan 21, 2005 8:21 am Teema: |
|
|
Kui mul meelest ei lähe, siis üritan täna kooli raamatukogust seda otsida. |
|
Tagasi üles |
|
 |
shake Kadett

|
|
Tagasi üles |
|
 |
shadowman Veteran

|
Postitatud: Nelj Jan 27, 2005 10:51 pm Teema: |
|
|
Täna sattusin juhuslikult Apollo raamatumajja. Asimovi robotisarja raamatud hakkasid seal mõned juhuslikult silma küll (inglisekeelsed), aga kas seal ka I, Robot oli, seda küll ei mäleta. www.apollo.ee peaks saama vaadata. _________________ Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me |
|
Tagasi üles |
|
 |
Hithlain Leitnant

|
Postitatud: Reede Jan 28, 2005 7:28 am Teema: |
|
|
Minu meelest I, Robot siiski Apollos puudub. Käin seal pidevalt ning märganud küll ei ole. Muidu - raamat on tõsiselt hea, soovitan kõigile. |
|
Tagasi üles |
|
 |
shadowman Veteran

|
Postitatud: Teis Märts 22, 2005 8:08 am Teema: |
|
|
Ma ei tea, kas kedagi enam huvitab (viimasest postitusest juba 2 kuud möödas), aga eilse seisuga on Apollos inglisekeelne I Robot müügil. Tegelikult isegi kaks erinevat trükki - üks oli 119 ja teine 134 krooni. _________________ Take me out to the black
Tell them I ain't comin' back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me |
|
Tagasi üles |
|
 |
Telcontar Kadett
|
Postitatud: Esm Mai 02, 2005 10:18 pm Teema: |
|
|
Asimov, Isaac "Kadunud robot"
Loomingu Raamatukogu nr 47/48
"Perioodika" 1965
Tõlk: Ain Raitviir
Koosneb juttudest:
Nõiaring - 1942
Mõtleja - 1941
Valelik - 1941
Kadunud robot - 1947
Pääsemine - 1945
Tõendus - 1946
Parimaks neist pean viimast lugu - "Tõendus" _________________ Õnne kõigile, tasuta, ja ärgu kellelegi tehtagu liiga |
|
Tagasi üles |
|
 |
casaya Viitseadmiral

|
Postitatud: Esm Jan 30, 2006 6:15 pm Teema: |
|
|
Käisin seda filmi vaatamas ja tahtsin ka raamatut lugeda, kuid ei leidnud seda kusagilt. Film vähemalt oli hea ja tahaks väga raamatutki lugeda. _________________ The devil is real. I know, I built his cage. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ulkesh Nooremleitnant

|
Postitatud: Püh Veeb 12, 2006 10:55 pm Teema: |
|
|
Raamatul ja filmil on väga vähe ühist. Õigupoolest ainult robootika kolm seadust ja nendegi konteksti on filmis tugevalt moonutatud.
Asimov on minu lemmikulmekirjanik, aga isiklikult leian, et tema robotijutud ei ole mitte need tema kõige säravaimad teosed. Võib-olla robotilugudest kõige huvitavam ongi lühinovellide kogum 'I, robot'. Sellele järgnenud jutustused on rohkem nagu mingid ulmekrimkad. Minu jaoks Asimovi vaieldamatu TOP 3 oleks:
1. Igaviku lõpp ("The End of Eternity") - ilmunud eesti keeles Mirabeelia sarjas 80ndatel
2. Jumalad ise ("Against Stupidity The Gods Themselves Contend in Vain")
3. Asumi seeria 1. ja 2. osa ("Foundation", "Foundation and Empire") - ilmunud eesti keeles Mirabeelia sarjas 80ndatel |
|
Tagasi üles |
|
 |
rincewind Veteran

|
Postitatud: Esm Veeb 13, 2006 8:31 pm Teema: |
|
|
Meeldib terve Asumi sari , kuigi lõpus tase langeb, aga Clarke odüsseia sari pole halvem. Samas on tal ka sama viga - lõpu poole pole tase enam see. Clarke raamatud kisuvad natuke tehniliseks, Ramat lugedes oli mul pidevalt silme ees ülisuur plastmassist toru, kus kondavad valgete kitlitega tüübid.
Igaviku lõpp oli aastaid tagasi üheks mu lemmikraamatuks, nüüd on eelistused muutunud.
Aga i, robotit pole kahjuks lugenud , kuigi üksvahe oli mul see LR kusagil olemas. _________________ Pettumus on lootuse nukker lapsuke.-S.Vititski- |
|
Tagasi üles |
|
 |
|